Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umrtvení zubu v těhotenství

Od: sizi odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,mohl by mě někdo napsat jeho zkušenost,jsem ve 37tt a mám jít na vytržení osmičky(rozpadl se),určitě by to proběhlo s umrtvením,mám strach aby to neublížilo miminku.Zub mě nějak zvlášť nebolí jen tam mám trochu oteklé dásno.Máte s tím někdo zkušenost jestli to mám vydržet až po porodu nebo to nechat radši vytrhnout?Díky moc za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Citelnejsi zákroky nechává zubař až po porodu.Pouze Vám ji podrží,(da vložku nebo něco abyste vydržela)Avšak, jelikoz jste 37 tt, ničeho se nebojte.Miminku to neuškodí.Sama bych si to nechala vytrhnout až po porodu.
Osmičky jsou hrozne nevdecny.Někomu natece tak pusa ze možná budete muset užívat ATB.Pak je zase otázka kojení...

eulalie*
hodnocení

0x

Já bych tedy v těhotenství umrtvení podstupovat nechtěla. A je pravda, že lékaři většinou takové případy opravdu nařizují až po porodu. Pokud vás zub nebolí, tak vydržte po porodu. Ten stejně máte za pár, vlastně můžete rodit každým dnem, když se to tak vezme. Tak ať vám to dobře dopadne.

Zde: www.ulekare.cz/ne/... se píše: Injekce s umrtvením u zubaře v zásadě v těhotenství nevadí, někteří zubaři ji dávají až po ukončení 3. měsíce , ale většina zubařů i dříve. Dceři trhali zub v osmém měsíci těhotenství, prášky na bolest nesměla a pro ní to byla úleva. Mimču to neuškodilo a nemusela se s tímto problémem potýkat již v době, kdy kojila. Je to na Vašem zvážení.

annyfi*
hodnocení

0x

Já bych se domluvila na vytržení také až po porodu. Zvláště, když už to máte za pár :)) V těhu se nemá způsobovat žádná bolest a havně si pak ani nic nevezmete potom, až to přijde k sobě. Udivuje mě Váš lékař/ka, že do toho jde

pb®

A to ja bych si naopak nechala zub vytrhnout hned. Pani muze prenaset a rodit treba az v 41.tydnu, to je za mesic. Do te doby muze dostat zanet a ten ohrozi dite daleko vic, nez nejake lokalni anestetikum vstriknute do dasne. Ja jsem vzdy po trhani osmicek (v celkove anestezii) byla par dni nepouzitelna, ne kvuli bolesti, ale spis kvuli unave. Po porodu je to takovy kolotoc, ze bych si to nechtela komplikovat jeste vytrzenym zubem. V tehotenstvi se z analgetik muze paracetamol a v USA berou bezne i ibuprofen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma umrtvenie zubu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]