Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je čas odejít z práce?

Od: rasputin odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, pracuji na jedné pozici již šestým rokem...práce mě obecně neštve - tak normál, občas baví, občas ne, ale co mě trápí, že se zde nelze posunout někam výš, navíc jsem již 4 roky nedostal přidáno ani korunu (vymlouvaj se pořád na krizi). Bojím se, že tu shniji. Můj život už je v zaběhlých kolejích stereotypu - a já cítím, že pro tohle nejsem stavěnej. V mém městě mnoho pracovních příležitostí není a tak bych musel za prací jinam - tzn. odejít od rodiny, být bez kamarádů. Strašně se to ve mě pere - co by jste mi poradily?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Rádcové vám radí sedět na zadku, ano v dnešní době se není co divit. Já také radím neodcházet ( zatím). Co vám brání aby jste pomaloučku mapoval okolí s vyhlídnutými pracovními místy? Skončil by stereotip a jsou jen dvě mopžnosti. Buď zjistíte, že odcházet je nesmysl a nebo opravdu narazíte na místo, kde by vás to naplňovalo. Ale nejhorší je v tomto stavu nedělat NIC.

eulalie*
hodnocení

2x

V dnešní době vás pálí dobré bydlo a chcete změnit práci? Člověče, proberte se trochu. Buďte rád, že máte svoje jisté, byť od toho jste si sliboval daleko více, než máte nyní. Mohlo by se lehko stát, že byste neměl ani to, co v současnosti. Takže - klídek, nohy do tepla a změnu zaměstnání nechte na příhodnější dobu.

hodnocení

1x

Pracujete už šestým rokem na jednom místě, občas vás práce baví, občas ne. To je důležité, občas vás práce baví, domů peníze donesete, tím je rodina zabezpečena. V dnešní době, přesně, jak píše rádce nahoře, nikde není pořádná práce, která není obsazená. Nedomnívejte se, že odchodem do jiného města, něco získate, co by vás na delší dobu mohlo uspokojit. Dostanete práci a výdělek třeba o 4.000,-Kč více, než máte nyní. Tak si spočítejte, byt, stravu, cestování domů za rodinou a 4.000,- Kč, co dostanete navíc, vám nebudou stačit. To podstatné, rodinu uvidíte možná, jednou týdně. Stereotyp, můžete rozbít sám, najděte si po práci nějakého koníčka, třeba vám také něco vynese. Budete užitečný. Jen můj názor

hodnocení

1x

Dobrý den,

jsem na tom dost podobně jako Vy,mám svou práci rád,ale občas je stresující-to si vždy říkám,že s tím hned praštím...Jenže téměř 15-ti tisícová hypotéka mě zase velice rychle zchladí hlavu.Sice neustále pročítám pracovní nabídky,ale prozatím jsem nenašel nic,co by mě skutečně motivovalo změnit zaměstnání.Nepíšete,zda máte nějaké finanční závazky (hypo,půjčka),ale i bez nich bych to dnes sakra zvážil,zda neuváženě opustit jistou práci v podstatě jen proto,že Vás občas nebaví.

jimmyfloyd*
hodnocení

0x

rozhodnutí je samozřejmě na vás ale v tuhle dobu bych nikam radši nechodil, pokud se to euro totálně po..re tak to bude krize o dost větší než byla v roce 2009

hodnocení

0x

Dobrý den. Já bych Vám poradila, abyste toto probral s rodinou a bral především ohled na ni. Abyste si nerozbil místo pracovní a nakonec i tu rodinu. Na stereotyp se dá zvyknout a v dnešní době se těžko hledá lépe placené zaměstnání. A pokud ho člověk sežene a je to právě na úkor rodiny a zázemí, nepřináší to člověku většinou takové uspokojení, jaké očekával. To je můj názor.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ve me se to taky pere, ale ja jsem srab. Nevim co umite, jestli mate hypoteku, nebo nejake splatky.

Ja nemam, a doceal hned bych se sebral a nasel si neco jineho, jenze jak jsem rekl jsem srab. Spoustu lidi by to udelalo a le zase nemuzou, protoze maji ty splatky a mohlo by se stat ze praci hned nenajdou.

Jinak ten pocit znam, stereotyp, zadna slava v praci, u me jeste protivni nadrizeni...

Je to na vas, osobne drzim palce vsem co se pro neco rozhodnou. Zijeme jen jednou, proc si tak kratit zivot.*palec*

fran

Záleží na tom, jak žádaná je vaše kvalifikace (?) Zkuste poslat pár životopisů s motivačním dopisem vyhlédnutým firmám/podnikům. Uvidíte, co nabídnou. Podobně jako vy je na tom ale asi většina, soudě i z odpovědí tady, ale mnozí mnohem déle (a jsou rádi za alespoň za tu stávající práci). U mně jsou navíc stresujícím prvkem počtem narůstající hloupí kolezi mladší věkem (a kolezyně), které jsou za mojí nespokojenost zodpovědní možná nejvíc, protože snaživý blbec...kdo nezná, že..

tesyk*
hodnocení

0x

Není nad to, vydělávat si tím co vás baví. Budete spokojený, rodina bude mít spokojeného taťku, časem si je zase nastěhujete k sobě do nové vilky...já to vidím pozitivně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]