Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyplácení mzdy - co lze dělat?

Od: myslivcova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,manželovi zaměstnavatel dluží téměř 70tisíc to jsou asi 4 výplaty.Bojí se odejít,že už peníze neuvidí.Je nějaké řešení?Slyšela jsem něco o úřadu práce,že to manželovi zaplatí a bude to vymáhat za manžela-je to pravda?Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den.To lze v případě, že je zaměstnavatel v platební neschopnosti. Nejdříve by se musel tedy dostat do insolvence. Takže určitě zajít na úřad a sdělit tam okolnosti nevyplácení mezd. Na úřadě již další postup sdělí.

lidka*
hodnocení

2x

Zde je ve srozumitelné formě popsán postup, kdy zaměstnavatel nevyplácí mzdu a nebo jenom částečně:

novinky.cz/... Napadlo mne ještě, jestli není nějaká změna nyní na nově uspořádaných ÚP. Ale Státní úřady inspekce práce se doufám nemění a soudy samozřejmě také ne. :) suip.cz/...

doplněno 23.01.12 18:21:

A zde jsem vám ještě stáhla informace MPSV o postupu při insolvenci zaměstnavatele: *klik*

portal.mpsv.cz/...

myslivcova
hodnocení

Dobrý den v insolovenci není.Kdyby chtěl od firmi odejít je pro nás nějaké přijatelné řešení?Myslivcová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]