Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně nabídky tykání instruktorovi - je mi 32let a dokončuji v současnosti kurz autoškoly. Po celou jeho dobu se mnou jezdí instruktor (35let), velmi dobře si rozumíme, hodně si povídáme, ale po celou tu dobu si stále vykáme. Atmosféra je spíše zralá na tykání, ale nejsem si jistá, jestli ho mám nabídnout já, nebo on. Možná i on o něčem podobném přemýšlí. Poradíte mi, jak s celou situací naložit? Díky.
Myslím, že pro vztah dospělý žák versus učitel je vykání zdravé. Alespoň po dobu trvání kurzu. Až kurz úspěšně absolvujete, klidně si s instruktorem dojděte na pivo nebo na kafe a potykejte si, ale zatím bych raději zůstal u vykání.
Tykání nabízíte Vy, protože jste žena a zároveň klient a pravděpodobně máte i vyšší společenské postavení, než nějaký instuktor z autoškoly. Každopádně on si to pravděpodobně, jako každý muž, vyloží jako nabídku začátku vztahu. Jaký jiný důvod by byl k nabídnutí tykání v závěru kurzu?
P.S. Já bych zůstal u vykání - instruktoři z autoškol jsou neskutečně primitivní...
A taková malá podotázka: Když je mladá žena a starší muž?
doplněno 23.01.12 21:07:Myslím všeobecně. Kde je ta hranice?
První tykání vždy nabízí:
- starší mladšímu
- významný méně významnému
- žena muži
Platí pro "Ringo"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.