Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdani se prava na deti

Od: janaj odpovědí: 3 změna:

Dobry den,potrebovala bych poradit-jsem uz pres 2 roky rozvedena a z tohoto manzelstvi mam 2 dcery. Ex-manzel,ale bohuzel opet prestal posilat alimenty a nejevi o dcery ani zadny zajem.Objevi se treba 1 za pul roku na 5min.a zas odjede-takove chovani podle meho nema cenu.Neslo by neco sepsat aby jsme ho uz nemuseli vubec videt?Slysela jsem,ze se muze proste uplne deti vzdat-je to mozne?Predem dekuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Když vám ex-manžel nějak moc často nenavštěvuje, tak to ještě není důvodem k tomu, aby se vzdal práva na děti. Spíš se obraťte na soud, aby vám ex-manžel platil ty alimenty. I když se vám to asi moc nelíbí, tak je to jednou otec vašich dětí, to mu neodpářete, ani kdybyste se na hlavu stavěla. A děti by měly vědět, kdo je jejich biologický táta. Hlavně ho před dětmi nepomlouvejte, byť třeba stál za starou bačkoru. A abyste si nemyslela, že vám radím jen tak, tak mám s tímto osobní zkušenost.

hodnocení

0x

Dobrý den. Rodičovské odpovědnosti a tím i výživného, se nelze jen tak vzdát. Rozhoduje o tom vždy soud a musí to být v zájmu dítěte. Důvod musí být vždy závažný (ohrožování tělesného a duševního vývoje dítěte, vybízení k trestné činnosti a nemorálnímu životu, týrání dítěte, atd.), jinak soud rodiče odpovědnosti nezbaví. To, že děti vídá jen občas, rozhodně jako důvod nestačí a už vůbec nestačí pouze návrh matky.

hodnocení

0x

Jestli neplatí alimenty tak šup honem zažalovat! .! .! .!*bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]