Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oteklé nohy

Od: gabriel* odpovědí: 6 změna:

Obracím se na vás s takovým dotazem. Je mi 35, výška 175 cm, váha 78 kg. A teď problém - okolo kotníků na obou nohách mi během posledních třech týdnů otekly nohy. Bylo to postupně, nejdřív málo, teď už je to dost. Na pohmat je to docela měkké, při větším stisku nebo chůzi v tom píchá.
Nevím, jestli to souvisí, v listopadu jsem nastoupil do nové práce a trochu se změnil denní režim. Vstávám teď na pátou hodinu, pohyb nějaký mám, ale moc toho není. Jednou týdně chodím plavat a do parní komory.
Nikdy jsem moc nepil, většinou tak 1,5-2 litru denně plus nějaké tekutiny obsažené v polévce, ovoci a zelenině.
Kávu nepiji, čaje málo, nejčastěji ochucené vody, případně jemně perlivé.
Poslední měsíce jsem občas cítil ledviny, velké bolesti to nebyly, ale cítil jsem je. Snažil jsem se pít více, ale ne vždy se to povedlo. Teď se snažím pít více.
Dá se takhle na dálku odhadnout, jestli oteklé kotníky souvisí s ledvinami a zda to samo nějak odezní?
Děkuji moc.
Gabriel M.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nečekala bych na žádnou radu a hned šla k lékaři, než bude pozdě. Jediné co můžete udělat hned, je více pít tekutiny. Nateklé kotníky vás varují před zdravotními problémy. Otok sám nezmizí.

ahasver4*
hodnocení

2x

Dotazy na zdraví většinou končí radou,jděte k lékaři.A je to tak správné.Otok nohou může signalizovat a také to tak většinou je,vážnou nemoc.I problémy se srdcem.Takže neváhejte a běžte,Zdraví je jen jedno.Bez něj nemáte nic...

Naprosto s ahasverem souhlasím,šupejte k lékaři,buďto máte nemocné ledviny,nebo srdíčko,a to není švanda*hej*

polinek*
hodnocení

1x
kotníků
Otoky nohou vznikají nahromaděním tekutiny ve tkáni okolo kotníků. Běžně mohou vzniknout např. při dlouhodobém stání či sezení, mohou však být i známkou onemocnění. Možnou příčinou může být srdeční záležitost.
doplněno 23.01.12 15:41:

kupte si ledvinový čaj mimo jiné

hodnocení

0x

Nejspíš to bude chtít nějaká diuretika, ale jaká, kolik a zda vůbec, to musí říci doktor. A upravit pitný režim.

doplněno 23.01.12 15:33:

A ještě jednu věc bych zvážil okamžitě, ještě před návštěvou lékaře (ale tu moc neodkládejte): nesolíte příliš? Nadměrné solení nedělá dobře.

1jara*
hodnocení

0x

Chce to opravdu lékaře, nateklé nohy u kotníků, může signalizovat poruchu ledviny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]