Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před časem se mi odštípl kus zubu vpředu /dvojka/. Moje paní doktorka tam dala bílou nástavbu, velice pěkně to spravila, nevadilo to na dotyk a poznat to také nebylo. Vše by bylo v pořádku. Zákrok mi byl proveden na podzim, stálo to 500 Kč. Nyní mi ale ta nástavba celá zase odpadla.
Zajímalo by mě, zda je na podobné lékařské úkony nějaká záruka, případně, jak dlouho, nebo zda budu muset znovu zaplatit. Děkuji, přeji hezký den.Jaga.
Dobrý den, reklamace zubařského výkonu možná je, ovšem věc není tak jednoznačná. Na výkon i použitý materiál záruka je, ovšem takové vypadnutí plomby nemusí být jen následkem nekvalitního zákroku, ale i špatnou péčí, ignorováním rady zubaře apod. Pokud zubař chybu neuzná a nevyřeší reklamaci dohodou, pak se celá věc velmi komplikuje a závazné rozhodnutí by vydal teprve soud na základě příslušné žaloby.
Zde se dočtete jak se dobrat svých práv. www.google.cz/url
Ahoj babijagi, mluvíš souvisle ani nic informativního. Nastavba je co? Keramika asi ne, to by bylo minimálně za 2000, takže pryskyřice? To by odpovídalo. Co se stalo? Jak odpadla? Vysunula se a zůstal kořen? pak máte nárok na nové přilepení zdarma. Stejně se to lepí na cement nebo já si u doktorky žádám spochakryl. Za další a znovu jak odpadlo? ulomilo se to celé i s kořenem? To je bez záruky? Nebo tam žádná čepička ( kryt kořene ) nebyl a odpadla jen nějaké blomba? To kdyby vám dávala nějaký cizí materiál za 500 tak to by vám měla vyměnit taky zdarma. Nebo varianta čtyři, čepička se rozlomila ( pryskyřicová ) a pak je na uváženou zda jste chroustala ořechy, nebo byla moc tenká a rozlomila se. Ale ta nestojí 500 ale cca 200.
p.s. souhlasím, ždímou z nás ty peníze ve velkém.
myšlenkama jsem odbehl a nedoplnil informaci. Za 500 na přední zub ještě mohla být nástavka z kovového materiálu a fasetkou (to co vypadá ze předu jako bílý zub ). Ale ten by se nerozlomil, lade vysunul ( nalepení zdarma ) nebo celý ulomil i s kořenem, a pak by vám dělaly kořenovku nebo můstek nebo jako Jargovi šroubovací
Ale to asi ne.
Pro Fidoneta: odlomilo se mi kus dvojky nahoře. Ne moc na délku, ale spíš po ploše zubu, zvenku, zub se tím jakoby ztenčil. Bylo to takové drsné, nepříjemné a bála jsem se kousat, abych ten ztenčený zub nepřelomila. Paní doktorka mi to zabrousila a použila nějakou bílou hmotu, kterou to, co chybělo, domodelovala. Pak to nechala ztvrdnout pod takovou lampou /promiňte, jsem laik/. Takže žádný kov, žádný porcelán. Vypadalo to dobře, bohužel, ne dlouho. Platila jsem rovných 500 Kč a k tomu 30 Kč regulační poplatek. No, uvidíme, jak to dopadne, zítra v 8,30 lezu do té jámy lvové.Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.