Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykládka nákladního automobilu

Od: prudic odpovědí: 28 změna:

Dobrý den,

mám dotaz jezdím ve stavebninách nákladním automobilem. A zajímalo by mě jestli jsem jako řidič povinen skládat material vlastníma rukama? A jestli je nato nějaká vyhláška? Protože už mě začiná štvát jak věčina lidí počitá stím a berou to jako samozřejmost že jim to složím rukama a odnesu až do baráku na určitý mýsto! Já si myslím že jsem povinen to složit vedle auto a odnos si maj zajistit ty dotyčný kterým sem to dovezl. Děkuji za odpověd...

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Tohle by měl mít zaměstnavatel v obchodních nebo přepravních podmínkách a následně v pracovní náplni řidiče. Ono se taky může stát, že zákazník nepodepíše převzetí a řidiči následně nezbude, než si materiál zase naložit a odvézt. Ve velkoobchodu jsme měli ve smlouvách dodávku na rampu a mohlo mi být jedno, jak ho tam řidič nebo třeba arogantní pan podnikatel v kvádru, dostane. Prostě dokud tam nebylo, tak pro mě neexistovalo.

vcelar

složit vedle auta a nazdar a nauč se říkat NE záda máš fakt jen jedny. Vím o čem mluvím. To že máš ve smlouvě řidič skladník neznamená, že to musíš lidem nisit až domu. Skladník je maniplace zboží ve skladě zaměstnavatele ne u někoho doma. Známý má autodopravu a složení zboží až na místo - dál než 5 m od auta je za příplatek. Většinou to vyhodí na chodník a nazdar.

1jara*
hodnocení

2x

Zdravím, myslím že jste řidič, složíte náklad na místo určení. Pokud se jedná o odnášení, tak to není vaše povinnost. Sklápěčku a vysypat! *smich*

hodnocení

2x

Dobrý den,

kdysi platilo pravidlo (nedávno mi dovezli nábytek a tato pasáž byla ve smlouvě na dopravu taky),že zboží je povinna osádky auta,které to přivezlo,dopravit (donést) k prvním uzamykatelným dveřím.Ale pokud mi někdo dovezl stavební materiál,ten jsem si vždy musel složit sám.

nestastníku, nikoliv pravidlo, ale smlouva toto řeší!

ze zkušenosti si nedovedu představit, že přiveze během dne 10-20 tun a nikdo mu nepomůže...

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Zeptejte se vašeho zaměstnavatele, jaký je popis vaší práce. Jistě vám to rád sdělí.

prudic
hodnocení

No on tu firmu rozjel před pár lety a nemá vůbec tušení. Už sem o tom sním mluvil a šlo na něm vidět že je muto vyloženě jedno. Ale mě de oto že v sezoně toho mám hoodně a když se budu zabívat nošením materialu u někoho doma tak tím pádem práce stojí a oto dělám dil v práci (to znamená od tmy do tmy) protože ten zbytek za mně nikdo nevodveze. A hlavně chodím dom jak spráskanej pes. Všecko se neskladá hydraulickou rukou a když ten do tyčnej vidí že už to držím v ruce tak mě navadí abych mu to nosil na daný mýsto ale já neumím řict ne. Tak hledám nějakou právni cestu abych to mohl v práci předložit a tím si ušetřit záda který mám jedny...

sebod*
hodnocení

0x

prudic. Tady Vám nemůže nikdo spolehlivě odpovědět. Musíte vycházet z toho, co máte napsáno v pr.smlouvě jako náplň práce. No a pochopitelně je důležité, jak má smlouvu o přepravě ošetřenou majitel přepravní firmy se zákazníkem.

prudic
hodnocení

Právě no ve smlouvě mám řidič - skladník. Tak že sem docela nahranej. Ale já to furt řikám šefovi žeto tak nejde dělat, zdraví mám jedno v sezoně mě třeba projde rukama 20t za den. A sem nato sám právě...

toman2
hodnocení

0x

Ještě jsem neviděl že by přijel ze stavebnin náklaďak se zbožím a složil mi to do domu.

V Ostravě to nefunguje.Hodí to vedle auta a nazdar.

Odkaď jsi budu tě objednávat*smich*

hodnocení

0x

Nevím jak to je u stavebnin, ale kdysi dávno jsem se chvilku živil rozvozem zeleniny po obchodech a po hotelích a musel jsem to dávat za první dveře v budově. Pravda u cihel a cementu to bude asi trochu jinak.

prudic
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi zítra to nějak zkusím prosadit v práci, nebo si začnu hledat novou práci :) Už to právě takhle dělám 3 rokem a v letě sem furt jen v práci 6 dní v týdnu takže mě takovej život nebaví...

ludak*
hodnocení

0x

Tak 20 tun ti nevěřim.

A nebuď trouba a řekni tady máte zboží tak si to přeberte a pak mi to tady podepište.

Vůbec to dnesk nestíham a mam v prdeli plotýnky jinak bych vám rád pomoh,ale nemůžu.Když jedu v autě přes ty díry...ježiš to je bolest a marodit jít nemůžu protože potřebuju peníze,abych mohl děti poslat na lyžák.A rychle už sem měl být z ytongem jinde;)

prudic
hodnocení

No já to střelil od oka těch 20 tun. Ale funguje to u nás takovým zpusobem že trafera se použivá jen v krajních situacích a všecko se nosí rukama ze skladu ven cose týče pytlovanýho materialu. Protože jeto malá místnost na hoodně věcí. A když chce člověk něco co je až vzadu tak musím chodit po paletách s pytlama v ruce a toje potom divočina! Rozhodně to není nic pro slabší nátury starší lidi byse tam o práci rozhodně nemohli ucházet protože ty už maj ty záda v prdeli... A když si to člověk musí takhle naložit a pak znova složit a někomu ještě někam nosit tak už si to pak rozmýšlí. V takových malých firmách se nehraje na bezpečnost práce atd.. Tady se hledí nato aby byl zákazník spokojenej! A to nedělá dobrotu protože s takovou muto nikdo dělat nebude.

hodnocení

0x

Prudiči, jako vedoucí skladu ve stavebninách zaskakuji i za řidiče když je mimo a musím Vám sděli, že vím o čem píšete. Žádná vyhlaška přímo toto neřeší a nemůže řešit. Nevím s jakým autem jezdíte, jaký konkrétní materiál a ze kterého města jste. Ale se složením 20 tun ručně to asi přeháníte... ale je to jen nicotný problémek.

Důležité je to, že to musíte udělat, jako to dělá můj šofér nebo já. Domnívám se, že zboží podáváte někomu na kraji auta, nikoliv tak abyste vzla sárokarton a někomu ho nesl do baráku...

Pokud hodláte hledat jiné zaměstnání, chápu Vás, ale u nás se nestavujete. Já bych Vás nezaměstnal...

Přeji Vám lepší práci.

thomino*

Vážený, nechci rýpat , ale proč tazateli těch 20t nevěříte? Můj otec, dělník ve stavební výrobě, má skoro každý den v rukou tun 20-22. během sedmi hodin prac. doby.a to již po několik let. a když já byl zaměstnán u dopr. firmy, tak psí žrádlo v pytlích jsme museli skládat kamkoli si zákazník řekl. někdy jen za dveře obchodu jindy např.2.- 3.patro bez výtahu, jindy 30-50 metrů od auta. denně tak kolem 4tun.a pro zajímavost jsme byly placeni od km. já Vás bych taky nezaměstnal.

thomino, nevěřím, páč ve stavebninách pracuji několik desítek let, a něco o tom vím. Proč byste mě nezaměstnal?

thomino*

já chtěl hlavně říct, že je možné jak jezdit, tak skládat. já to dělat musel,skládání zadarmo. pravda že odnosit návěs cementu za celej den, to bych já určitě na nedal...

ludak*

Protože mi projde denně taky x tun rukama tak vym že to nejde.

A 4 neni 20.

Nebo když odnesu 3t do pátýho patra a pak s tim ještě dělam tak do není to samí jako když to ještěrem hodim na korbu a pak to ve třech lidech složim do přízemí.

prudic
hodnocení

Já dělám skladníka a řidiče zároven v letě dělám 13 hodin deně když se zadaří. Když přijedu na firmu s rozvozu tak musím nakládat auto 8,5t avii a zároven vydávat lidem zboží. Nikomu bych to nepřál protože dělám všecko a přitom nic protože všude jezdím pozdě a všeci namě furt čekaj a šef namě šetří a druhýho skladníka nechce přibrat. Taky proč by měl když to stihám sám že ale jak to pak vypadá končím aji večer 21:00 A to právě jen v sezoně, v zimě není co zase dělat...

Které stavebniny?

Která Avie 8,5 tuny...?

asi budu muset ukázat našemu řidiči, jak makají jinde...

páč to znám, tak stále nevěřím...

prudic
hodnocení

Nechci to tady zveřejnovat abych nedělal špatnou reklamu. Avie A80 poslední model celkovou má 8,5 tuny přípustná je 5t

aha, tak to joooo, páč 5 tun je něco jiného a ty stavebniny můžete zaslat klidně vnitřní poštou...

pane kolego...

Přeji hodně kšeftů

prudic
hodnocení

Až tak blbé zase nejsem takový věci bych nenapsal tady nikomu já vám to řeknu a druhej den to bude u šefa :D

Ale měl byse prostě šef nad sebou za myslet protože když budu každýmu vyhovovat a odnášet matroš tak oto mín stihnu rozvíst protože se tím jen zdržuju. Takže v něčem sem prostě právem. Tak zdar a sílu kolego :)

cyril*

Třeba tato: avia-praha.cz/...;)

prudic
hodnocení

Jj tato je pěkná hlavně výborná nosnot. To sou výborný auta do stavebnin díky tomu jak sou nizonký, ale i tak má kolikrát člověk plný ruce práce aby kolikrát u starých baráku někam zacouval mezi vratama :) Ta s kterou jezdím není tak dobrá je slabší aji mín u veze ale je hodně dlouhá 8,5metru delší o metr jak tatra ze sklopko :D ale zase uveze něco velko oběmovýho.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Zalezi co mate ve smlouve a nebo co ma ve smlouve zakaznik a majitel prepravne firmy.

To ze jste ridic jeste neznamena, ze nemuzete dopravovat zbozi az k zakaznikovi. Jeden muj pritel rozvazi barelovou vodu po firmach. domacnostech. Ve smlouve ma RIDIC. A co myslite ze prijede, barely nebo lahve vyhaze z auta a dal se nestara? Pekne po kusech odnest az k zakaznikovi.

buss
hodnocení

0x

Položit si otázku, za co jsem placený, jak zní smlouva? No a když se mi to nelíbí, tak sbohem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]