Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvobozen od poplatku a mě se to nezdá

Od: libuse* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci poradit, stala se nám podivná věc, tatínka, který je už roky po mrtvici, je invalidní důchodce, jeho stav je tak špatný, že se už ani nepodepíše..jsem se zápalem plic dávali odvést do jedné brněnské nemocnice...po propuštění jsme se dozvěděli, že tím, že tatínek jim nebyl schopen podepsat papír o souhlasu s hospitalizací, který se v případě nezaplacení poplatku posílá potom k soudu, tak byl osvobozen o zaplacení poplatku za dobu strávenou v nemocnici...říkala jsem paní doktorce, že to dodatečně klidně zaplatíme a podepíšem, že nám to nedělá problém, prostě jen, aby z toho nebyl v budoucnu nějaký průser, a ona, že ne že v takovém stavu pacienti jsou osvobozeni, když se nedokážou již podepsat, což náš tatínek po ochrnutí ruk nedokáže a trpí už i těžkou demencí...samozřejmě nás to potěšilo, ale i tak jsem nervozní...nikdy se mi totiž tato vyjimka nepodařila najít na internetu..a bojím se, aby nám časem nedošla velká pálka k zaplacení...prosím poraďte zda jste se již s tímto problémem někdy setkali..a zda víte k tomu více informací..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den.Nevim sice jak to pravne je,ale ja bych sitedy nechala napsat potvrzeni,ze byl od poplatku osvobozen a to by melo pro vas klid stacit.

lidus*
hodnocení

0x

• OSVOBOZENI OD POPLATKŮ JSOU:

• Občané v hmotné nouzi

• Soudem nařízená ochranná léčba

• Děti, mladiství v dětských domovech, ústavní výchova

• Mimořádná karanténa při infekčních onemocněních, nařízená izolace atd.

Máte pravdu, nikde v zákoně nic takového není a nevím o případě, že proto, že se nedokáže pacient podepsat je dementní a podobně je od poplatků za hospitalizaci osvobozený. Která brněnská nemocnice to je? Bohunická ta se sama v případě, že pacient zemřel přihlásí do dědického řízení. Nechte si vystavit potvrzení, že byl tatínek od poplatku osvobozen jinak bych se bála, že budou za čas vymáhat i penále.

ayx
hodnocení

0x

Pacient skutečně je osvobozen pokud nepodepsal souhlas s hospitalizací. Čímž vlastně nesouhlasí s pobytem a nikdo mu nemůže nařizovat úhradu. Ve Vašem případě není soudně zbaven svéprávnosti. Pokud by byl byl zbaven svépravnosti,úhradu by za něj prováděl opatrovník souhlas, by podepsal opatrovník. Ok

lidus*

ayx prosím hoďte odkaz kde jste to našel já našla jen Nepodepsání souhlasu s hospitalizací pacienta z této povinnosti nevyvazuje. Od té chvíle je v počítačovém systému veden jako dlužník Ale je to staršího data tak je možné, že se něco změnilo. Dík L.

artik*
hodnocení

0x

zajdete si do nemocnice a ať vám napíšou bezdlužnost . Já takle našel dluh 4roky starej 90 Kč , z pohotovosti

hodnocení

0x

Dobrý den, mého otce odvezla letos před vánocemi rychlá s infarktem v bezvědomí do nemocnice. Za dva týdny otec bohužel zemřel a já jsem šel zaplatit poplatek do nemocnice.Tam mi bylo řečeno, že pokud nemohl podepsat souhlas s hospitalizací, tak poplatek se neplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]