Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztratila jsem pracovní smlouvu

Od: andy75* odpovědí: 3 změna:

Mám již 20 let pracovní smlouvu na neurčito.Teď máme mít nějaké organizační změny v práci a vedoucí po nás chce přinést pracovní smlouvu.Já ji prostě nemůžu najít,mám milion výměrů a dodatků,ale tu pracovní smlouvu jsem prostě nenašla.Může mi dát zaměstnavatel výpoveď,když nemám pracovní smlouvu?A můžu požádat zaměstnavatele o vydání opisu nebo kopie?Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zaměstnavatel musí mít ode všeho svoje kopie/resp originály. Jak smlouvy, tak všech dodatků. Nevím na co mu je ta vaše. To není moc standartní chování.

andy75*
hodnocení

A můžu zaměstnavatele požádat o kopii smlouvy?

Požádat určitě můžete. Ale jestli vám musí (třeba ze zákona) vyhovět to netuším. Na druhou stranu, pokud je zaměstnavatel slušný, tak by neměl mít důvod vám nevyhovět.

doplněno 31.01.12 16:48:

Nevím jestli je to ještě aktuální, ale ptal jsem se na to naší personální a zaměstnavatel má svoji kopii smlouvy, takže je krajně podezřelé, že chce tu vaši a na požádání vám musí vystavit kopii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]