Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvolená rekvalifikace a slíbené zaměstnání

Od: michaloharek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
ÚP mě zaplatil rekvalifikaci s tím, že jako důvod mi uvedl, že sem si sám sehnal zaměstnavatele, který mě dal razítko na žádost a ke kterému po úspěšnému splnění rekvalifikace nastoupím jako zaměstnanec.
Zajímá mě ovšem nějaká zákonná lhůta na dobu po kterou u něj musím pracovat?
Jestli u něj musím pracovat čtvrt roku, půl roku nebo i víc :)
Předem díky za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Pro případ, že byste se po skončení zaměstnání potřeboval opětovně registrovat na ÚP, bych doporučila v zaměstnání vydržet alespoň 6 měsíců.

Pokud jste během této registrace vyčerpal celou podpůrčí dobu, vznikne nárok na další podporu teprve po 6 měsících.

Pokud vím, bere ÚP při schvalování zvolené rekvalifikace v potaz i to, zda má uchazeč přislíbeno vhodné zaměstnání.

Vhodným zaměstnáním je zaměstnání, které zakládá povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti po dobu minimálně 3 měsíců (pracovní poměr musí být sjednán na dobu neurčitou nebo na dobu určitou delší než 3 měsíce).

___ Viz: ÚP, práva a povinnosti uchazečů o zaměstnání

doplněno 07.02.13 16:16:

Reakce na Radil (7. února 2013 v 16.00):

Odhaduji, že tazateli potvrzení vystavil některý známý, který sice chtěl tazateli pomoci, ale nemá v úmyslu tazatele zaměstnat dlouhodobě.

ladaadal*
hodnocení

0x

To ti řeknou na pracáku. Je to už pár pátků, ale měl jsem to tak, že jsem k němu ani nemusel nastoupit, ale asi půl roku jsem se nemohl přihlásit na pracák.

michaloharek
hodnocení

díky za odpověď :)

radil*
hodnocení

0x

Dobrý den, tu otázku trochu nechápu. Píšete to tak, že ÚP mě zaplatil rekvalifikaci a jako důvod uvedl, že sem si sám sehnal zaměstnavatele, který ... Jakoby to nebyla pravda. Udivující. Dále. Zajímá mě, jak dlouhou dobu u něj musím pracovat? Další udivující otázka. Proč byste u něj nemohl pracovat třeba dva roky? Nebo více let?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]