Nejste přihlášen/a.
359/1999Sociálně-právní ochrana trestní oznámení podali rodicedětí, delam ve skole...ze pry mi zdrhali, nehlidala je, zanedbavala vystavovala nebezpeci...
vim, že policie to evidentně řádně prošetřila a zjistila, že to žádný trestný čin nebyl, ale přestupek
to není ani přestupek,to je opravdu atak na mou osobu, ale jak se muzu branit?
Osobně si ale myslím, ze kdyby mi hrozilo "ze jejich dukazy", posudky od doktoru, ze byli deti v depresich, ze mi utikali,ze jsem to nezvladala,ze je casto videli bez dozoru...proste tvrzeni proti tvrzeni...neobstoji.MYSLITE,ze ano?
nemaji dukaz,ze se neco stalo,ale ja ani nemam, ze se nestalo...
kdyby obstal, musela bych tvrdit , že jsem nedostala sve dobre prace, protože jsem bezúhonná,
> rozpoznávací schopnosti byly omezené / nepříčetná atd
. coz me ujistili,ze by mozna proslo?co vy na to? diky
Není přece důležité KDO, ale proč? Kdybyste měla vše pod kontrolou, nestalo by se to. Mě se nestalo, že bych za 10 let práce s dětmi jediný rodič měl připomínky větší než ty, které jsme si řekli mezi čtyřma očima, a to spíše byly detaily k nějakým akcím nebo rada.
Váš dnešní přístup, když jedete na výlet a dítě vám spadne ze srázu, nebo když jdete na bazen a dítě se vám utopí, kdy jen se smutnýma očima řeknete, to se může stát každému, ja jsem nic neporušila ... s tím se běžte vycpat v celem dnešním přístupu k dětem. Starším pedagogům se to nestávalo, uměli si zřídit disciplínu.
Zpět k vašemu problému. Nedávejte jim příčinu, svěřené děti berte jako objekt své práce a ne jen zdroj vašeho příjmu. Ale co člověk nemá v povaze, to si nikde nevybrečí a už vůbec ne ZDE.
Bejvávalo to poslání, dnes je to jen obživa ... výkon učitelky
co naplat...
Tobyla odpověď na Vaše : Co vy na to?
Máte to trošku neuspořádané. Odpovím Vám na Váš dotaz ohledně "tvrzení proti tvrzení" jak jej zde uvádíte. Pokud si rodiče nechali udělat lékařské posudky od lékařů, pak to není již jen tvrzení, ale důkaz. Pokud je rodičů více, pak se mýlíte. Mohou být zcela úspěšní ve svých tvrzeních, zvláště pak, pokud je mají podepřené od lékaře a dalšími výpověďmi svědků. Naopak, Vaše obhajoba v tom, že jste bezúhonná atd. uspět vůbec nemusí a zřejmě ani neuspěje, viz. Vaše vyjádření - trestní čin to nebyl, ale přestupek. Z toho plyne, že jste se něčeho opravdu dopustila a rodiče, že jsou tudíž zřejmě v právu.
ja jsem nic neudelala, papir od doktora si sezenou snadno,ten vam da kazdy,kdo se rodiců boji, je jich vice, a budou vypovidat stejne, ze jsem to delala, ale to neni pravda, predse ja se preci taky musim nejak moci branit, jak mam sehnat svedky, nebo dukaz, ze se to nestalo:...jak muzu zjistit, kdo na me podal t.o?
Kdo podal přece není vůbec důležité. Důležité je, co se stalo. A že se stalo, to z dotazu jasně vyplývá. A že se nejedná o ojedinělou stížnost rodičů jednoho žáka, to z toho vyplývá také.
Nemáte pravdu. Nevidím důvod, proč by se doktoři měli bát rodičů. A pokud je jich více, vypovídá to ve Váš neprospěch. Pokud rodiče vyslovili obavu, abyste se dětem třeba nemstila, pak v rámci jejich bezpečnosti, nezjistíte nic. Mohl to prostě podat kolektiv rodičů a hotovo. Nedovedu takto posoudit vinu, či nevinu, ale leccos dovedu vyčíst mezi řádky (leta praxe). Takže si najděte právníka a skonzultujte Vaší situaci a možnosti, s ním. Za sebe říkám, že moc velkou šanci, hájit se Vaší bezúhonností, nemáte. Něčeho jste se dopustit musela a za chyby se prostě platí. Je to můj názor, i když se Vám asi líbit nebude, ptala jste se, tak jen odpovídám. Nic víc, nic míň...
doplněno 21.01.12 17:39:Moje odpověď platí tazatelce.
Myslím, že to "kapka" vystihla naprosto přesně. Tento tvůj příspěvek kromě otázek a úvah obsahuje i celkem jasné odpovědi. Stačilo by si pouze ujasnit myšlenky a každou větu si napsat samostatně na papír a k ní pro a proti. Hned by bylo jasné to, co zde "kapka" odvodila. Kromě toho styl tohoto dotazu rozhodně neodpovídá tomu, co bych očekával od pracovníka ve školství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.