Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel odešel - jak se počítají alimenty?

Od: hejhulka odpovědí: 1 změna:
Zdravím,prosím všechny o radu,kteří něco podobnéhoé zažili a prošli si tím.Jsem na mateřské dovolené s nejmladší dcerou Nicol nar.29.9.2011.Jsem vdaná a manželem ještě máme další tři děti a to Karolínu nar.28.9:2006,Terezu nar.11.4.2008 a Gabrielu nar.8.9.2009.Manželé jsme necelých sedm let.Manžel od nás zhruba před týdnem odešel ke své bývalé přítelkyni.Z doslechu vím,že mají problémy s elektřinou a shání postele na spaní.Jeho bývalá a nyní i současná přítelkyně je samoživitelka se dvěma dětmi,pobírá sociální dávky a manžel u ní nechce být nahlášen z důvodu,aby o ně nepřišla.Naše manželství spěje k rozvodu.Manžel je OSVČ a roční přijem má cca do 200 000 kč.Já bydlím v pronajatém bytě ještě se svou matkou,která pracuje v Pražské společnosti a má DOP.Rodičovský příspěvek v současnosti pobírám ve výši 7600 kč,od 07 tohoto roku mi však bude snížen na 3800 kč.S manželem jsme se průběžně dohodli na částce,kterou mi bude zatím posílat,nicméně nevím dne,kdy si to rozmyslí.Vím,že pro mě je možností zažádat o svěření dětí do péče,manžel však vyhrožuje,že je soud svěří jemu.Je tomu tak,mám se obávat?Co se týče výživného po rozvodu,manžel argumentuje,že soud musí přihlédnout k tomu,aby mu bylo zachováno životní minimum a že s měsíční výplaty 13000 kč,po odečtení záloh na soc.a zdravot.pojištění,mu nemůže být určeno výživné cca 1900 kč na každé dítě.Jaká je tedy pravda?Našla jsem různé tabulky,nicméně vím,že soud může rozhodnout jinak.O děti se řádně a celodenně starám já a i po dobu,kdy manžel ještě žil s námi,mi pomáhala moje maminka,manžel nejevil příliš zájem.O zachování vztahu jsem se snažila,nicméně manžel ze dne na den jen oznámil,že již domů nepřijde.děkuji,Monika

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Soud svěří děti do péče tomu z rodičů, u kterého budou mít vše, co potřebují, kdo se o ně stará, celodenně pečuje, věnuje se jim a je schopen jim zajistit lepší rodinné zázemí. Takže vše v zájmu dětí. Pokud soud dojde k závěru, že je to na obou stranách vyrovnané, může děti svěřit do tzv. střídavé péče obou rodičů. Co se týče výživného, soud jej určí dle výdělku a dle věku dětí. není vyloučeno, že k jednání soud pozve i prarodiče, jako svědky. To, že Váš manžel opustil společnou domácnost, tedy i děti, svědčí ve Váš prospěch. Udělejte to, co musíte a co bude nejlepší pro děti, protože děti většinou nejvíce doplácí na rozepře rodičů. Výhrůžek od manžela si nevšímejte a nebojte se jich. Odešel sám a dobrovolně k jiné žene, což moc o odpovědnosti k dětem a k rodině nevypovídá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]