Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V práci mě nemají rádi?

Od: bagheera27* odpovědí: 7 změna:

Ahoj po neúspěšném ukončení školy jsem v říjnu letošího roku nastoupila do rodinné firmy. Hodně často ale v práci právě nemám práci je nás asi 10, ředitelem je můj táta. Snažim se ptát ale nikdy nic není na práci. Když je tam tatka tak mi dává úkoly on jinak si už vymýšlím sama (dělám administrativní pracovnici) práci třeba souhrn nákladů a výnosů, rozvahy,kniha jízd, daňová evidence. Ve firmě dělá i můj brácha a ten má práce vždy dost dokonce i takové,kterou bych mohla se svým zaměřením dělat i já. Já nepřišla do firmy parazitovat a nedělat nic, ani se nad nikoho nepovyšuju k tomu není důvod. Přesto je to takhle už z toho mám depku, nevím jestli bych neměla odejít.
snažím se to brát z té lepší stránky, ale když vás nenchají ani vypsat dodací list, když jsem měla zjištovat nějakou informaci a poslat ji dál, tak mi to vždy ještě 10 x kontrolují jako bych byla negramotný idiot. Když se něco stane hned to svedou na mě a tatka mě pak seřve

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

"bagheera", vy máte úplně suprovou situaci. Pracujete v rodinné firmě, jste nevyužitá, tak hurá znovu do školy. Již teď se zajímejte o nějakou školu, na jaře budou přijímačky a už letos můžete začít. myslím, že takto otci dokážete, že nejste k ničemu a sama si začnete vážit sebe, že jste něco dotáhla do konce. Můžete studovat a chodit do firmy vypomáhat zaskakovat, pracovat na částečný úvazek a studovat při zaměstnání. ježkovy oči, co by za to druhý dal. Chopte se příležitosti a nezabíjejte zbytečně čas.

Souhlas ze 100% mít možnost jako tazatelka už jsem dávno na škole...

martinxx1
hodnocení

0x

jo tak to bycj odesel v praci mam neco takoveho taky sef ma nekdy takovy pripominky ze bych ho nakop porad mi kontroluje praci ale on to muze delat blbe a nic se nedeje,jeho syn taky ale toho dicky odpalkuju slovama:nebud trapnej,no to vyzejo,nepovisuj satd;)on taky umi ho*no;)

martinxx1

ale ze ty to mas v rodine tak to bych si snimi promluvil proc to delaj

ja v rodine firme nejsem tak to tak nejak chapu myslim si svoje

dery*
hodnocení

0x

Pokud se tam necítíte dobře a chování kolegů je takové, jak píšete, jděte odtam pryč. Pracujte tam zatím dál a přitom si hledejte jinou práci. Myslím, že byste s výpovědí (až nějakou novou najdete) a s výpovědní lhůtou neměla mít problémy, když je vaším šéfem otec.

(Na pohovorech - až se vás budou ptát, proč odcházíte ze současné práce - neříkejte "všechno na mě sváděli, dělali ze mě blbce...". Radši řekněte, že práce bylo málo, takže jste dostatečně nevyužila, co umíte, a taky že nechcete zůstat v rodinné firmě, kde vás platí tatínek, ale chcete se osamostatnit a postavit na vlastní nohy.)

Pracovat s rodinými příslušníky je vždycky trochu problém. Pokud chcete ve firmě setrvat, musíte si v soukromí s otcem promluvit, aby Vám ujasnil, v čem spočívá náplň Vaší práce a zda je Vás tam skutečně potřeba. Povězte mu o svých pocitech a pokud na situaci nepůjde nic změnit, pak otci povězte na rovinu, že si budete hledat jiné zaměstnání, kde pro Vás bude lepší využití. Ať Vám jasně stanoví nápň práce a Vaše povinnosti, aby se nestávalo, že budete kárána za něco, s čím nemáte co do činění.

hodnocení

0x

Rodinná firma, má své pro a také proti. Ukončila jste s neúspěchem školu, přesto vás otec vzal do rodinné firmy, umožnil vám dělat nějakou práci a zapojit se v rodině, kde je rozjetá firma. To nejdůležitější je, že máte každý měsíc určitou finanční částku, kterou potřebujete pro zařízení svého života. Otec a celá rodina očekává, že se zapojíte do firmy i když jste školu nedodělala tak, jak bylo očekáváno. Víte, jak poznáte nejlépe chod celé firmy? Tím, že začnete od začátku. Začnete dělat toho posledního poskoka, postupně se vypracujete na nejvyšší post. Je to tvrdý chléb, ale získáte celoživotní zkušenost. Může se stát, že onemocní otec, bratr a bude potřeba, nejen napsat dodák, ale budete umět ráno rozdělit práci pro ostatní, vyřizovat telefony, objednat zboží, zajistit rezervní auto, prostě vše, jako šéf podniku. Čím víc se naučíte doma, odkoukáte, tím více budete mít jako základ do života. Nesmíte myslet to je firma otce, musíte si říkat, to je moje firma, mojí rodiny. Domníváte se, že někde vás přijmou s otevřenou náručí, když nemáte úspěšně dodělanou školu? Všude, kam přijdete se v dnešní době chce samostatná práce, rozhodování, nikdo vás nebude vodit za ruku a říkat, tady je potřeba udělat to a tady ono. Máme rodinnou firmu, každý musí šlapat jako hodinky, když se na něco zapomene, nebo udělá špatně, tak je bouřka a hned se jde dál. Domníváte se, že jinde vás nikdo neseřve? Nastoupila jste v říjnu do práce, prosinec jsou vánoce, kolik dní jste odpracovala, že to chcete v lednu už vzdát? Dokažte, že umíte makat, hlavou i rukama, nevzdávejte to. Když to dokázal otec, bratr, tak to dokážete také. Jen můj názor.
doplněno 21.01.12 11:56:

Naučte se všechno a staňte se nepostradatelná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]