Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený prst?

Od: miiitenka odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, včera jsem měla menší úraz, kdy jsem narazila prsten o tvrdou věc... Tedy tvrdá věc mi narazila kolmo na prst, zlomil se mi nehet v nehtovém lůžku, ale drží tam, nejvíc to bolelo chvíli po naražení, myslela jsem, že mi ta ruka upadne. No a tak jsem si na to dala obvaz a teď při výměně jsem zjistila, že nějak od prostředního článku nebo od toho posledního mi prst (prostředníček) vybočuje k prsteníčku, což mi příjde divný. Hýbat s tím můžu, ale když s tím prstem hýbu rychle za sebou, tak to v tom prostředním článku trochu bolí. Jinak to nebolí, tak nevim, zlomený to asi nebude, ale proč je to tak vychýlený?

Děkuju .)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ač je to k nevíře, už je tomu drahně let, co pan Roentgen

cs.wikipedia.org/...

objevil takový zvláštní paprsky, který dokáží pronikat materiálem. Proto rada - zajděte si za doktorem, ten Vás skoro nabeton pošle na RTG. Tam mají podbné paprsky, co objjevil výše zmíněný W.C. Roentgen . S jejich pomocí pak kvalifikovaný lékař zjistí, co s prstem doopravdy máte. Po netu to půjde těžko ... *smich*

miiitenka
hodnocení

Já vim, ale tak jsem myslela že je to normální :D K doktorovi mám strach jít, aby mi ten zlomený nehet neodloupnul, četla jsem po diskuzích, že se to tak dělá :/ A pak jsem zkoušela názor rodičů a prej at to neřešim, ale nechci ten prst mít takhle divně na stranu..

hodnocení

0x

Vlastní zkušenost. Na prsteníček, prostřední kloub mi spadlo na chalupě, kovové víko. První to hrozně bolelo, bylo to nateklé. Led a klid, prášky na bolest. Po týdnu, když jsem nemohla s prstem hýbat, jsem šla na chirurgii. Tam jsem dostala mast na mazání a stahovat si dva prsty k sobě. Rentgen, je zbytečný, řekl lékař. Po měsíci jsem nemohla stále prstem hýbat, při řízení jsem měla problémy, tak jsem se rozhodla, že po dovolené půjdu znova k lékaři, ale jinam. Uběhl 1,5 měsíce, než jsem se dostala k jinému lékaři, udělal rentgen a zjistil, že jsem přišla díky zanedbanému zlomenému článku o kloub na prstu. Prstem hýbat mohu, ale nejde ohnout v kloubu. Poslechněte rady nahoře, jděte hned na chirurgii a nechte si prst zrentgenovat. Nyní už bych se nenechala přesvědčit, že to nic není. Jak je článek prstu vychýlený, tak to není dobrý. Prst vám zůstane ohnutý.

doplněno 20.01.12 22:57:

Řešte to, jste mladá a potřebujete zdravé ruce. Když nebudete chtít, tak vám nehet nemohou strhnout.

miiitenka
hodnocení

Uf...No ale mě to právě nijak nebolí, jen při skrčení. No ale po neděli s tím teda radši zajdu. Děkuju .)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]