Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, včera jsem měla menší úraz, kdy jsem narazila prsten o tvrdou věc... Tedy tvrdá věc mi narazila kolmo na prst, zlomil se mi nehet v nehtovém lůžku, ale drží tam, nejvíc to bolelo chvíli po naražení, myslela jsem, že mi ta ruka upadne. No a tak jsem si na to dala obvaz a teď při výměně jsem zjistila, že nějak od prostředního článku nebo od toho posledního mi prst (prostředníček) vybočuje k prsteníčku, což mi příjde divný. Hýbat s tím můžu, ale když s tím prstem hýbu rychle za sebou, tak to v tom prostředním článku trochu bolí. Jinak to nebolí, tak nevim, zlomený to asi nebude, ale proč je to tak vychýlený?
Děkuju .)
Ač je to k nevíře, už je tomu drahně let, co pan Roentgen
objevil takový zvláštní paprsky, který dokáží pronikat materiálem. Proto rada - zajděte si za doktorem, ten Vás skoro nabeton pošle na RTG. Tam mají podbné paprsky, co objjevil výše zmíněný W.C. Roentgen . S jejich pomocí pak kvalifikovaný lékař zjistí, co s prstem doopravdy máte. Po netu to půjde těžko ...
Vlastní zkušenost. Na prsteníček, prostřední kloub mi spadlo na chalupě, kovové víko. První to hrozně bolelo, bylo to nateklé. Led a klid, prášky na bolest. Po týdnu, když jsem nemohla s prstem hýbat, jsem šla na chirurgii. Tam jsem dostala mast na mazání a stahovat si dva prsty k sobě. Rentgen, je zbytečný, řekl lékař. Po měsíci jsem nemohla stále prstem hýbat, při řízení jsem měla problémy, tak jsem se rozhodla, že po dovolené půjdu znova k lékaři, ale jinam. Uběhl 1,5 měsíce, než jsem se dostala k jinému lékaři, udělal rentgen a zjistil, že jsem přišla díky zanedbanému zlomenému článku o kloub na prstu. Prstem hýbat mohu, ale nejde ohnout v kloubu. Poslechněte rady nahoře, jděte hned na chirurgii a nechte si prst zrentgenovat. Nyní už bych se nenechala přesvědčit, že to nic není. Jak je článek prstu vychýlený, tak to není dobrý. Prst vám zůstane ohnutý.
doplněno 20.01.12 22:57:Řešte to, jste mladá a potřebujete zdravé ruce. Když nebudete chtít, tak vám nehet nemohou strhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.