Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak někoho najít?

Od: luu* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

již to tu zde bylo.. ale mám ten samý problém. Hledám sestru od mé maminky, kterou již dlouho neviděla. Je to opravdu nutné... Vím jméno narození.

Děkuji,

B.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Dneska už to není jednoduché získat osobní údaje např. na ohlašovně úřadu. Na základě písemné žádosti lze poskytnout pouze údaje k osobě žadatele a jeho nejbližších příbuzných. Ale zkuste hledat na institucích, které mi doporučili na Ministerstvu vnitra.

Při hledání známých či rodinných příslušníků ze soukromých důvodů doporučujeme obrátit se na Pátrací službu Českého červeného kříže se sídlem Thunovská 183/18, 118 00 Praha 1-Malá Strana, tel. +420 251 104 111, e-mail: www.cck-cr.cz. Dále je možné využít Národní archiv na adrese Archivní 4/2257, Praha 4 – Chodovec, tel. +420 974 847 290, e-mail: sua@mvcr.cz, či místně příslušný státní oblastní archiv podle předpokládaného pobytu hledané osoby před rokem 1953.

doplněno 20.01.12 18:29:

Ale zkuste to i na vaší ohlašovně. Třeba se to povede a nebo vám poradí ještě něco nového. :)

luu*
hodnocení

Děkuji, provedu. :)

Hezký zbytek dne,

B.

hodnocení

0x

Právě,že to už tady bylo mnohokrát,zadejte si nahoru do modrého pole"hledaný výraz,"a tam máte řadu rad,Já říkám,že skvělá a skoro 100% je Pošta pro tebe na čt1,tuším každou středu,kontaktujte je*hej*

luu*
hodnocení

Již jsem samozřejmě kontaktovala. Nepohnulo se to dál..

Jak je to možné,když víte jméno,datum narození...

luu*
hodnocení

Ach, to bylo hloupě formulováno. Vzhledem k tomu, že je žena, již je malá pravděpodobnost, že bude mít stálé stejné příjmení, já tedy vím to za svobodna.

Odmítnutí v Poště není žádný zázrak... když hledáte pomoc, ale nechcete do TV. Spousta lidí by si přálo bez TV, tudíž je jasné, že se obrátí na ty, kteří jsou schopni tohle podstoupit.

Děkuji,

B.

Máte pravdu s tím odmítnutím z televize. Hledám strýce /bratra mého zemřelého tatínka/ a obrátila jsem se i na Poštu pro tebe. Když jsem upřesnila, že bych strýce chtěla pouze najít, ale setkat se s ním v soukromí, ne v televizi před celým národem, odmítli mě. Prý to hledání je na tom právě to nejhorší a oni z toho pak musejí udělat reklamu a slzavý pořad. To jsem nechtěla, takže nic nebylo. Co zkusit portál www.chybismi.cz . Také tam mám odkaz na strýce, ale zatím nic. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]