Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Francie- domluva anglicky

Od: urka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Je opravdu velký problém se ve Francii domluvit jinak než francouzsky? Francouzsky neumím, a protože přemýšlím o letošní dovolené ve francii zajímalo by mě zda mi postačí angličtina anebo to bude problém, např. v restauraci apod. Už teď když jsem psala mail do francouzského hotelu v angličtině mi odpovědeli francouzsky. Doma to není problém přeložit, ale na místě to bude horší:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Mám zkušenost,že anglicky se tam domluvíte.Jenom nepoužívejte němčinu!Nemají je rádi...:)

kato*

Jo přesně*smich*německy ne.Reakce je pak typu fašista-zastřelit.*vtip*

ahasver4*

Já nevím jestli si neděláš legraci ale ono je to tak,že Francouzi opravdu Němce nemají rádi Oni nezapomínají...Hlavně na venkově,ve velkých mětech to tak znát není...

bushman
hodnocení

0x

v turistických destinacích to nebude problém hlavně u mladých lidí,ve službách.V hotelích od 3 hvězdiček to bude v recepcích v poho.V Paříži v restauraci měli zaměstnance co uměl anglicky,a věnoval se nám celou dobu-bude to (alespoň v centru)stejné.Naproti stará dáma na angličtinu reagovala veelmi odmítavě,až s odporem.Ale hned vedle jdoucí muž v obleku jako manažer nám hned ochotně poradil

urka
hodnocení

Plánuji jet na azurové pobřeží tak mám obavy, abych si tam nezkazila dovolenou kvůli francouzštině...

bushman
hodnocení

0x

Syn objednával anglicky pobyt v paříži v hotýlku Bossiere,přez Internet(dobrá cena)a po příjezdu v recepci domluva anglicky v pohodě.přitom to byl skromný hotýlek asi 4-5 stanic metra od centra.Obecně -tam kde jsou turisté není s angličtinou problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]