Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před nějakou dobou jsem každý měsíc splácel určitou částku pojišťovně a jejímu právnímu zástupci. V únoru posílám poslední splátku. Jak se dozvím, že mám vše řádně uhrazeno? Pošle mi každý z nich dopis, že je vše zaplaceno nebo mám např. ofotit všechny ústřižky ze složenky a doplnit textem že je vše uhrazeno? Popřípadě co napsat? Děkuji za odpovědi a váši chvíli času...
Já bych spolu s poslední splátkou poslala oznámení pojišťovně i v kopii jejich právnímu zástupci, že posílám poslední splátku dlužné částky dle dohody (smlouvy nebo rozhodnutí) ze dne . . . . . č.j. a žádám o sdělení, že je celá částka uhrazena a nemám vůči pojišťovně žádné dluhy. Aby si dodatečně nevyúčtovali případné další náklady. Pošlete oznámení oběma doporučeně, případně doporučeně s dodejkou.
takže pokud to dobře chápu: mám odelsat pojišťovně a jejímu právnímu zástupci dopis kde bude: moje osobní údaje: jméno atd... číslo spisu... a napsat tam něco ve stylu: že z mojí strany je částka uhrazena a zda souhlasí?
Ne Petře, jestli jste si jistý, že máte vše uhrazeno, tak se neptejte, zda to souhlasí - to vyznívá jako určitá pochybnost z vaší strany. Ale žádejte potvrzení o úhradě celkového dluhu. Pokud by to nebylo v pořádku, tak oni se určitě ozvou. A pokud se nebudou ozývat, tak potvrzení určitě urgujte - to by stačilo i třeba emailem. A vše si ukládejte. Doklady o platbách nedávejte z ruky - jedině fotokopie.
Měli by poslat potvrzení a když né tak si ho vyžádej aby si někdo po pěti letech nevzpoměl...uvědom si kde žiješ!
Dobrý den. Požádejte je o řádné vyúčtování obdržených splátek a potvrzení, že Vámi byla celá dlužná částka uhrazena k tomu a tomu datu.
doplněno 20.01.12 13:48:Požádejte o toto písemně a kopii si schovejte, abyste měl doklad o tom, že kdyby náhodou něco nebylo v pořádku, že měli reagovat a kominukovat o nesrovnalostech s Vámi hned, protože vy jste je o to žádal.
doplněno 20.01.12 13:50:Pardon-komunikovat.
Není zač.
to je právě ten problém. Mě přišel přímo rozsudek od soudu jen co mám platit (dlužná částka+úroky+částka advokátovi který pojišťovnu zastupoval) to vše celkem, to se tam opakuje často, a za co mám platit (co sem vlastně spáchal) a každý měsíc částka kterou budu platit. Jenže sem si musel sám zjistit na jaké účty, a samozřejmě si vypočítat kdy asi splatím celou částku. Ale chci mít jistotu, že mám vše uhrazeno. I na soudu se celkem divili, když sem tam zjišťoval kam vlastně posílat peníze. Byl sem tam skoro hodinu, ve spoustě dveří než sem se k těmto údajům dostal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.