Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splátky, je vše uhrazeno?

Od: petrw odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

před nějakou dobou jsem každý měsíc splácel určitou částku pojišťovně a jejímu právnímu zástupci. V únoru posílám poslední splátku. Jak se dozvím, že mám vše řádně uhrazeno? Pošle mi každý z nich dopis, že je vše zaplaceno nebo mám např. ofotit všechny ústřižky ze složenky a doplnit textem že je vše uhrazeno? Popřípadě co napsat? Děkuji za odpovědi a váši chvíli času...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já bych spolu s poslední splátkou poslala oznámení pojišťovně i v kopii jejich právnímu zástupci, že posílám poslední splátku dlužné částky dle dohody (smlouvy nebo rozhodnutí) ze dne . . . . . č.j. a žádám o sdělení, že je celá částka uhrazena a nemám vůči pojišťovně žádné dluhy. Aby si dodatečně nevyúčtovali případné další náklady. Pošlete oznámení oběma doporučeně, případně doporučeně s dodejkou. *tuc*

petrw
hodnocení

takže pokud to dobře chápu: mám odelsat pojišťovně a jejímu právnímu zástupci dopis kde bude: moje osobní údaje: jméno atd... číslo spisu... a napsat tam něco ve stylu: že z mojí strany je částka uhrazena a zda souhlasí?

lidka*

Ne Petře, jestli jste si jistý, že máte vše uhrazeno, tak se neptejte, zda to souhlasí - to vyznívá jako určitá pochybnost z vaší strany. Ale žádejte potvrzení o úhradě celkového dluhu. Pokud by to nebylo v pořádku, tak oni se určitě ozvou. A pokud se nebudou ozývat, tak potvrzení určitě urgujte - to by stačilo i třeba emailem. A vše si ukládejte. Doklady o platbách nedávejte z ruky - jedině fotokopie.

ivo®
hodnocení

1x

Měli by poslat potvrzení a když né tak si ho vyžádej aby si někdo po pěti letech nevzpoměl...uvědom si kde žiješ!

hodnocení

1x

Dobrý den. Požádejte je o řádné vyúčtování obdržených splátek a potvrzení, že Vámi byla celá dlužná částka uhrazena k tomu a tomu datu.

doplněno 20.01.12 13:48:

Požádejte o toto písemně a kopii si schovejte, abyste měl doklad o tom, že kdyby náhodou něco nebylo v pořádku, že měli reagovat a kominukovat o nesrovnalostech s Vámi hned, protože vy jste je o to žádal.

doplněno 20.01.12 13:50:

Pardon-komunikovat.*zed*

doplněno 20.01.12 14:16:

Není zač.

petrw
hodnocení

děkuji za radu,

hned jak v únoru odešlu poslední splátku, tak po pár dnech požádám o vyúčtování.

buss
hodnocení

0x

Po odeslání poslední splátky bych zavolal... ale jistě máte splátkový kalendář.

petrw
hodnocení

to je právě ten problém. Mě přišel přímo rozsudek od soudu jen co mám platit (dlužná částka+úroky+částka advokátovi který pojišťovnu zastupoval) to vše celkem, to se tam opakuje často, a za co mám platit (co sem vlastně spáchal) a každý měsíc částka kterou budu platit. Jenže sem si musel sám zjistit na jaké účty, a samozřejmě si vypočítat kdy asi splatím celou částku. Ale chci mít jistotu, že mám vše uhrazeno. I na soudu se celkem divili, když sem tam zjišťoval kam vlastně posílat peníze. Byl sem tam skoro hodinu, ve spoustě dveří než sem se k těmto údajům dostal.

hodnocení

0x

Dobrý den,

požádejte je o písemné potvrzení,že je Váš dluh vůči nim k určitému datu řádně vyrovnán.Jsou-li solidní,není důvod,proč by Vám nevyhověli.Sami od sebe Vám však jistě nic nepošlou.V horším případě stačí mailem.Já osobně si dnes raději nechávám potvrdit úplně všechno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]