Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prevest kytarove akordy na klavir

Od: tofi* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

koupila jsem si nekolik zpevniku a bohuzel jsou to noty jen na jendu ruku + akordy. Jenze ja jsme na kytaru nikdy nehrala takze se v tom nevyznam. Vcelku je mi jasny treba akord C, ale vubec netusim co jsou to treba akordy Fmaj, Gm, Edim... poradti nekdo?

Dekuji moc

V.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

3x

Doporučuji si nastudovat harmonii. F maj znamená F major t.j. F dur. Gm znamená G minor t.j. g moll E dim je zmenšený akord t.j. tony: E, Ges, Bé,Deses. Tady je odkaz na wiki.Dole na stránce je použitá literatura,zkuste si jí sehnat.Je dobré se toto naučit.Může se stát,že se jako klavírista častěji dostanete k tomu,že budete levačku hrát ze značek.Je to běžná praxe v jazzu. Takže tu je ten odkaz.: cs.wikipedia.org/...

doplněno 20.01.12 14:19:

Ještě doplním,že je znát obraty akordů,protože různé obraty i různě znějí,přestože se jedná o stále tentýž akord.V klasické harmonii by vám pak neměly vbychazet paralelní kvinty,oktávy, atd.

Dovolím si drobnou opravu: F maj není F dur, nýbrž durový akord s přidanou velkou septimou. Durový akord se označuje např. pouhým F .

michalov*

A jo! Máte pravdu! No je vidět,že už jsem se z té hudby trochu vykolejil. *zed*

tofi*
hodnocení

Aha!

Mnohokrat dekuji uz je mi to jasne :)

Dekuji i za odkaz.

Tofi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]