Nejste přihlášen/a.
dobrý den, vlastním objekt pro individuelní rekreaci. tento objekt příležitostně pronajímám. v objektu není žádná veřejná místnost , restaurace apod. v domě je televize. osa požadujeuzvřít smlouvu- licenci k veřejnému provozování hudebních děl. má na to právo. děkuji za odpověď
Názor laika: Pokud je to objekt k individuální rekreaci a nikoliv k podnikání, tak mají smůlu. Domnívám se, že v tomto případě rozhoduje, jak je objekt kolaudován, nikoliv používán. Ale právo v tomhle státě je tak pokřivený, že zdravej sedláckej rozum nemusí fungovat. já bych se asi zkusil podívat do zákona o autorských poplatcích, jak je to tam definováno.
Dobrý den. Bohužel, právo na to má. Pokud objekt slouží jako rekreační místo, pak se s nimi nemá smysl pouštět do jakéhokoliv sporu a poplatek zaplatit.
doplněno 20.01.12 10:57:Uzavření smlouvy s nimi je nevyhnutelné a čím dřív, tím líp.
doplněno 21.01.12 13:54:Televizor schovejte a budete mít klid!
Je to zlodějina - měl jsem obchůdek, kde mi tiše hrálo rádio, jen tak pro mě. Objevila se tam nějaká čůza že je od OSY a chtěla taky uzavřít licenci. Řekl jsem jí, že řádně platím koncesionářský poplatek, ze kterého jim jde příjem a že nehodlám za jeden poslech platit dvakrát. Dáma si to nějak nedokázala přebrat, tak vypadla, ale pro jistotu jsem přešel na mp3 se sluchátky.
Možná to vidím hloupě, klidně mě někdo opravte, ale když tento objekt pronajímáte pouze příležitostně a nemáte z něho pravidelný příjem, neplatila bych. Můžete přece říci, že na vaší chatě byli týden rodiče, týden švagrová, či kamarádi z práce. A to může být každému jedno, když chatu půjčíte příbuznému. Něco jiného by bylo půjčovat ji celoročně jako zdroj obživy, provozovat tam třeba hospůdku apod. Jaga.
" Miljan"- s nimi to rozhodně takto jednodušše nechodí. Vykopnete je a máte na problémy zaděláno. Než někam přijdou, mají věci ověřené moc dobře. S nikým se nahandrkují. Vyzvou Vás, abyste splnil svojí povinnost... Pokud jsou v právu, vyjde to pak zbytečně draho. Pokud tazatel má objekt, který slouží k rekreaci a přesvědčili se, že tam TV provozuje, je otázka, jak na něj přišli. Ve většině takovýchto případů jde o udání...Tak na tento spolek bacha a nepodceňovat, protože ve většině případů jsou v právu...Jinak názory druhých respektuji.
Nebádejte a prostudujte si autorský zákon č. 121/2000 Sb - autorské poplatky hradí každá fyzická nebo právnická osoba, která zpřístupňuje autorská díla, umělecké výkony a zvukové či zvukově obrazové záznamy veřejnosti prostřednictvím rozhlasového nebo televizního přijímače. Kdi vybírá poplatky stanoví Min. kultury, je jich 6.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.