Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky osa vs rekreační objekt

Od: pppp odpovědí: 10 změna:

dobrý den, vlastním objekt pro individuelní rekreaci. tento objekt příležitostně pronajímám. v objektu není žádná veřejná místnost , restaurace apod. v domě je televize. osa požadujeuzvřít smlouvu- licenci k veřejnému provozování hudebních děl. má na to právo. děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Názor laika: Pokud je to objekt k individuální rekreaci a nikoliv k podnikání, tak mají smůlu. Domnívám se, že v tomto případě rozhoduje, jak je objekt kolaudován, nikoliv používán. Ale právo v tomhle státě je tak pokřivený, že zdravej sedláckej rozum nemusí fungovat. já bych se asi zkusil podívat do zákona o autorských poplatcích, jak je to tam definováno.

hodnocení

0x

Dobrý den. Bohužel, právo na to má. Pokud objekt slouží jako rekreační místo, pak se s nimi nemá smysl pouštět do jakéhokoliv sporu a poplatek zaplatit.

doplněno 20.01.12 10:57:

Uzavření smlouvy s nimi je nevyhnutelné a čím dřív, tím líp.

doplněno 21.01.12 13:54:

Televizor schovejte a budete mít klid!

ahasver4*
hodnocení

0x

Pokud ho pronajímáte,tak bych řekl,že mohou.Jiná věc je,že OSU považuji za vyděračskou organizaci.Jsou horší,než,,piráti,,.

doplněno 21.01.12 00:35:

A pokud ho pronajímáte a vykazujete z toho zisk,tak si myslím,že Vás donutí to zaplatit.

albert*
hodnocení

0x

Je to zlodějina - měl jsem obchůdek, kde mi tiše hrálo rádio, jen tak pro mě. Objevila se tam nějaká čůza že je od OSY a chtěla taky uzavřít licenci. Řekl jsem jí, že řádně platím koncesionářský poplatek, ze kterého jim jde příjem a že nehodlám za jeden poslech platit dvakrát. Dáma si to nějak nedokázala přebrat, tak vypadla, ale pro jistotu jsem přešel na mp3 se sluchátky.

cinematic*
hodnocení

0x

Nesmysl, za TV musíte platit koncesionářský poplatek, ale OSA nemá důvod, proč po vás chtít peníze, žádnou veřejnou hudební produkci tou TV neprovozujete. Jedná se o používání pro soukromé účely.

hodnocení

0x

Možná to vidím hloupě, klidně mě někdo opravte, ale když tento objekt pronajímáte pouze příležitostně a nemáte z něho pravidelný příjem, neplatila bych. Můžete přece říci, že na vaší chatě byli týden rodiče, týden švagrová, či kamarádi z práce. A to může být každému jedno, když chatu půjčíte příbuznému. Něco jiného by bylo půjčovat ji celoročně jako zdroj obživy, provozovat tam třeba hospůdku apod. Jaga.

miljan*
hodnocení

0x

Neplatit, rázně je vykopnou, jsou to zločinci podporováni většími zločinci, státem.

" Miljan"- s nimi to rozhodně takto jednodušše nechodí. Vykopnete je a máte na problémy zaděláno. Než někam přijdou, mají věci ověřené moc dobře. S nikým se nahandrkují. Vyzvou Vás, abyste splnil svojí povinnost... Pokud jsou v právu, vyjde to pak zbytečně draho. Pokud tazatel má objekt, který slouží k rekreaci a přesvědčili se, že tam TV provozuje, je otázka, jak na něj přišli. Ve většině takovýchto případů jde o udání...Tak na tento spolek bacha a nepodceňovat, protože ve většině případů jsou v právu...Jinak názory druhých respektuji.

ahasver4*

Máte naprostou pravdu...Na ně bacha..A nikdy nejdou jen tak,znova máte pravdu s tím udáním.Člověk si musí být sakra jistý v kramflecích aby se jim postavil...

buss
hodnocení

0x

Nebádejte a prostudujte si autorský zákon č. 121/2000 Sb - autorské poplatky hradí každá fyzická nebo právnická osoba, která zpřístupňuje autorská díla, umělecké výkony a zvukové či zvukově obrazové záznamy veřejnosti prostřednictvím rozhlasového nebo televizního přijímače. Kdi vybírá poplatky stanoví Min. kultury, je jich 6.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]