Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednatel vs dluhy provozovny

Od: matysek82 odpovědí: 3 změna:

Dobrý podvečer,mám dotaz asi spíše někoho kdo se zajímá o právo.Manžel dělal provozního restaurace,jeho zaměstnavatel ji pak prodal čínanům,manžel tam dál zůstal,ale restaurace bohužel již nevynášela,tak začli být dluhy na nájmu,manžel tam byl pak jako jednatel,čínani mu to nechali nastarosti jelikož mají více restaurací,Tato restaurace se nachází v obchodním centru,bohužel tam vznikli dluhy na nájmu,a manžel jako jednatel podepsal směnku na cca 200tis.aby dostal splátkový kalendář,po pár měsících všichni zaměstnanci dostali výpověd.Ale manžel si nechal podepsat papír od čínanů a notářsky ověřen,že dluhy které naskákali na restauraci břebírají oni.Ale ted společnost obchodního centra požaduje po mém muži 200tis.za tu směnku,jelikož čínani dluží obchodáku statisíce a oni to znich nemohouu dostat,tak alespon chtějí po nás 200tis.bohužel byl soud který manžel prohrál,jelikož je tam jeho podpis na směnce tak prý to chtějí po něm.Jsem zoufala,manžel tvrdí že nemá smysl se odvolávat,na právníka nemáme.Prý existují bezplatní právníci ale nevím kde se optat.Jsem už neštastná,a bohužel na to doplácíme se synem my.Já nikomu nic nepodepsala,a ted se mám bát exekuce!Bojím se že budou chtít vysoké splátky,manžel je na pracáku,má jen brigády,prostě nevím co dělat,nejradši bych se šla utopit.Bydlíme v podnájmu,takhle nikdy nic mít nebudem když furt budem něco někomu platit.Vím že to manžel nevěděl že to tak muže skončit když byl spíše jejich zaměstnanec ale co ted,mám ho zabít.Prosím poradte.děkuji moc všem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý večer. Šance je vždycky, ale bez právníka se zřejmě neobejdete. Práva na odvolání bych se určitě nevzdala, ale jen právník po prostudování všech podkladů, Vám může říct, jakou šanci máte, zda se tam najde nějaká právní skulinka atd. Takto, bohužel, nelze poradit lépe, když není člověk seznámen s celým spisem.

doplněno 19.01.12 18:25:

V každém případě odvoláním získáte nějaký čas. A pozdržíte nabytí právní moci rozsudku.

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

A kdo byl výstavcem směnky (předpokládám, že jde o směnku vlastní)? Ten hotel nebo manžel jako fyzická osoba nepodnikající?

lawyer
hodnocení

0x
co se tyce smenky, pokud je v pravni moci jiz smenecny platebni rozkaz ci rozhodnuti soudu, neda se vec jiz pravdepodobne zvratit, na eventualni klicku by bylo treba znat podrobneji Vas pripad. Zkuste pozadat o bezplatne pravni poradenstvi Advokatni komoru...,, www.cak.cz.
Pokud neni ve Vasich silach dluh v dohledne dobe zaplatit, treba ve splatkach, mate veritelu vice, zkuste se informovat na moznost vyuzit institutu odluzeni-osobniho bankrotu, za pet let byste museli splatit tretinu dluhu a mohli byste dal s cistym stitem. Navrh podejte co nejdrive k prislusnemu soudu, dokunepoda exekucni navrh, castka by dale narostla o naklady exekutora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]