Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám otázku ohledně polysomnografie, kam se chystám na 2 noci 27. ledna. Docela by mě zajímalo, jak to probíhá, co si mám donést apod.Obecně tuším, něco jsem si na netu našla, a asi mi to řeknou i na místě - tedy alepsoň doufám, ale pokud má někdo zkušenosti, byla bych ráda za každou poznámku.
Díky, D.
Vyčerpávající informaci by vám měl podat lékař, který vás na vyšetření poslal.
Ale jinak to nic komplikovaného není. Přijdete v dohodnutou dobu (zpravidla to bývá cca v 9 večer, předtím vás většinou donutí zaplatit "regulační poplatek"), přinesete si pyžamo a nějaké domácí boty na přezutí. Před ulehnutím na vás namontují všelijaká čidla a hadičky, na prst vám nasadí svítící "kolíček" na pulsní oxymetrii... a pak se budete na posteli nudit, dokud neusnete. Ráno vás probudí v nekřesťanskou dobu (inu nemocnice), odmontují všechno, co namontovali, vy si přiděleným papírovým ručníkem utřete z kůže zbytky vodivého gelu, obléknete se a budete-li chtít, dostanete snídani (ze zákon na ni máte nárok). A pak tradá do mrazu a domů.
Grafy monitorovaných funkcí (saturace kyslíkem, apnoe, pohyby...) sice vyhodnocuje počítačový program, ale lékař to musí zkontrolovat a učinit závěr, takže na výsledek si pár dní (někdy i pár týdnů) počkáte.
To co vidíte na odkazu z Google, je skutečnost. Měla jsem doporučeno, abych si na sebe / na spaní / vzala něco volného, nějaké velké triko a kalhoty, abych mohla mít na sobě připevněné přísavky. / sondy/ Sondy, máte jich na sobě mraky i na hlavě. Ležíte na lůžku, v uzavřené místnosti s okénkem, sleduje vás kamera a také nahrává se hlas, máte na sobě lehkou deku, aby jste v klidu, mohl spát. Vedle vás na monitorech sledují, stačí když hýbnete rukou, nebo řeknete slovo a hned je u vás sestřička. Vlasy mají být čisté, ne gel, nebo něco podobného. Jinak si na nic nevzpomínám, už je to dlouho, bylo to na Karláku.
Co říká Google? spatnespim.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.