Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polysomnografie ve spánk. laboratoři

Od: denita* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, mám otázku ohledně polysomnografie, kam se chystám na 2 noci 27. ledna. Docela by mě zajímalo, jak to probíhá, co si mám donést apod.Obecně tuším, něco jsem si na netu našla, a asi mi to řeknou i na místě - tedy alepsoň doufám, ;) ale pokud má někdo zkušenosti, byla bych ráda za každou poznámku.

Díky, D.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

0x

Vyčerpávající informaci by vám měl podat lékař, který vás na vyšetření poslal.

Ale jinak to nic komplikovaného není. Přijdete v dohodnutou dobu (zpravidla to bývá cca v 9 večer, předtím vás většinou donutí zaplatit "regulační poplatek"), přinesete si pyžamo a nějaké domácí boty na přezutí. Před ulehnutím na vás namontují všelijaká čidla a hadičky, na prst vám nasadí svítící "kolíček" na pulsní oxymetrii... a pak se budete na posteli nudit, dokud neusnete. Ráno vás probudí v nekřesťanskou dobu (inu nemocnice), odmontují všechno, co namontovali, vy si přiděleným papírovým ručníkem utřete z kůže zbytky vodivého gelu, obléknete se a budete-li chtít, dostanete snídani (ze zákon na ni máte nárok). A pak tradá do mrazu a domů.

Grafy monitorovaných funkcí (saturace kyslíkem, apnoe, pohyby...) sice vyhodnocuje počítačový program, ale lékař to musí zkontrolovat a učinit závěr, takže na výsledek si pár dní (někdy i pár týdnů) počkáte.

kvik
hodnocení

0x

To co vidíte na odkazu z Google, je skutečnost. Měla jsem doporučeno, abych si na sebe / na spaní / vzala něco volného, nějaké velké triko a kalhoty, abych mohla mít na sobě připevněné přísavky. / sondy/ Sondy, máte jich na sobě mraky i na hlavě. Ležíte na lůžku, v uzavřené místnosti s okénkem, sleduje vás kamera a také nahrává se hlas, máte na sobě lehkou deku, aby jste v klidu, mohl spát. Vedle vás na monitorech sledují, stačí když hýbnete rukou, nebo řeknete slovo a hned je u vás sestřička. Vlasy mají být čisté, ne gel, nebo něco podobného. Jinak si na nic nevzpomínám, už je to dlouho, bylo to na Karláku.

Co říká Google? spatnespim.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]