Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revizor-platit nebo ne

Od: oggy* odpovědí: 16 změna:

Dobry den minulý týden mě chytil revizor, vždy si jizdenky kupuji, ale jak tomu tak býva tak sem spěchal a jednou si ji prostě nekoupil, a co je na tom nejhorší tak mě chytil revizor. Neměl sem u sebe občanku tak sem mu z hlavy nadiktoval pravdivé jméno a adresu...nic vííc ,...a ted by mě zajimalo jestli musíím i tak zaplatit pokutu. Přece jenom není tam žadny udáj z občanky nebo řidíčského prukazu atd...Jméno a bydlíště muže použit kdokoliv kdo mě zna...děkuji za odpověd

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Uhradit, jinak bude sxekutooor. Nebo zkuste se bránit.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jen to pěkně zaplaťte. Je známo, že pokuta dožene lidi vžydcky..i po letech. Jen už to může stát daleko více peněz. Takže nespekulovat a zaplatit.

oggy*
hodnocení

přijde mě to jako totalní blbost a hloupost a chyba revizora...vživotě nemuže stačit jméno, bydliště a nějakej kliky hák. Aby vas pak někdo usvědčil, že ste jel na černo a mate zaplatit!. Tyto 3 udaje si mužu zapamatovat u uplně cizí osoby a pak to použivat když po mě teda nebude chtit doklad. A to pak te osobě dojde po 5 letech od vymahaču složenka na 20 000,-?..to asi ne

oggy, překvapuje mě Vaše vyhodnocení situace. Hloupost a chyba to byla především Vaše, nikoli revizora. Buďte rozumný aspoň teď a zaplaťte pokutu, než k Vám přijde exekutor.

Okopírovala jsem ze stránek Dopravního podniku města České Budějovice:

Cestující, který se neprokáže osobními údaji a osobním dokladem je povinen na výzvu revizora následovat jej na vhodné pracoviště veřejné správy ke zjištění totožnosti, nebo na výzvu pověřené osoby setrvat na vhodném místě do příchodu osoby oprávněné zjistit totožnost cestujícího. Pokud cestující odmítne zaplatit přirážku k jízdnému a odmítne se prokázat osobními údaji, je pověřená osoba oprávněna jednat v souladu s platným zněním Občanského zákoníku § 6 tak, aby byla zajištěna práva dopravce.

Bylo by Vám milejší, kdyby na Vás revizor přivolal policii? Nebo si myslíte, že jste měl být "chytřejší" a nahlásit jiné jméno a adresu? Nebo si chcete stěžovat na chybu v revizorově postupu? Věřte, že nejkratší a nejlevnější bude zaplatit.

ano, osobní zkušenost mého kamaráda. a to MHD nikdy nejezdil. soud rozhodl. někdo nadiktoval jeho jméno, příjmení a adresu revizorovi...

Je možné, že Vám to přijde jako hloupost, ale že si Vás najdou a prokáží, že jste byl pokutován, si buďte jistý. Ale je to samozřejmě Vaše věc, jestli zaplatíte, nebo ne teď pár korun, nebo později o moc víc. Tohle oni nepromíjí a nezapomínají, to se tedy nebojte!

doplněno 18.01.12 21:47:

Platí pro "oggy".

ladinpraha*
hodnocení

0x

V každém případě ihned zaplatit. V Praze to hned po uplynutí lhůty dávají k exekuci a v mém okolí všichni, kdo nezaplatili do tuším 15 dnů, museli pak zaplatit +- 14.000,-.

pb®
hodnocení

0x

A to nechtel ani rodne cislo? Pokud vim, tak kdyz se revizorovi clovek s neplatnou jizdenkou neprokaze prukazem totoznosti, volaji na nej policajty.

Už mají ty kamery v propiskách...

oggy*
Líbí se mi tu všechny ty přispěvky, přitom nikdo nemá ani trošku páru jak to je. Tak nevim proč se tu všichni tak angažujete. Pod přispěvky mají odpověd lidé co momentalně na tu problematiku mají co říct a ne jen ti co umý jen žvanit a ví houby.!...Toto sem si přečetl na podobný dotaz:..
Vezmu to z pohledu ,kdy jako zaměstnanec dopravního podniku v pozici revizor o tom něco vím, narozdíl od ostatních zde píšících lidí. Revizor je podle zákona 266/1994 o silniční dopravě, popř. zák 111/1994 povinnen sepsat s cest, zápis o provedené přepravní kontrole, kde musí označit, z jakého dokladu ony údaje zjistil - pas, ŘP. OP popřípadě ověřeno MP/PČR. Na tzv. diktáty, tedy zápisy kde jsou údaje vyspané od cestujícího, které nadiktoval, soud nebere zřetel a tudíž jsou nevymahatelné a DP je nevymáhá.

Na povinnosti revizora jste se zde ale neptal. A nemáte pravdu v tom, co tvrdíte, co DP nevymáhá a je nevymahatelné. Zbytečně zde napadáte rádce za to, že jste položil dotaz a oni se Vám snažili odpovědět.Pokud sám odpověď znáte, pak to byla ztráta času pro Vás i pro nás. O soudních sporech s DP vím svoje a Vás nikdo nenutí, abyste pokutu zaplatil. Jste naivní, pokud si myslíte, že jí vymáhat nebudou. *bzum*

doplněno 19.01.12 09:47:

To by s Vámi ten revizor, který moc dobře zná své povinnosti, totiž býval neztrácel vůbec svůj čas...

doplněno 19.01.12 09:51:

*smich*

martinaa*

V tom případě nechápu, proč jste položil dotaz, když všechno víte lépe a chcete slyšet jen takové odpovědi, jaké se líbí Vám.

Vy jste udělal chybu, Vy jste jel načerno. Normální člověk sklapne patky, uzná chybu a maže zaplatit. Vy nyní hledáte nějakou kličku, abyste se z placení mohl vymluvit. Na koho se nyní snažíte svést odpovědnost a vinu? Ještě snad na revizora?*zed*

oggy*

To sou teda odpovědi.!. Ja bych nejraději nezaplatil ani korunu,když vidím jak hovadsky se chovaji v Brně či Praze. (sem z Brna takže hovořít mužu spíše o DPMB). Tyto podniky vý, že každy si auto dovolit nemuže buď zdůvodu nízkých financích nebo nizkému věku nebo jiným zdravotním omezení, a proto se podle toho chovají! Dokonalý Monopol. Momentalně nejnížší cena lístku je (v Brně) 20 korun a to na hloupých 10 mniut. To jsou kolikrat 3 zastavky. Je to bezohledné vučí těmto lidem, a to nemluvím o tom, že autobusy sou věčně přervané a pohodlnost je nulová! Když takové ceny tak podle toho taky luxus (pohodlí). Černí občane jezdí bez lístku, ale těch se revizoří bojí tak proč by je kontrolovali. Nevim co se furt dívím v tomhle ... statě je to uplně běžné.

martinaa*

Takže jsem měla pravdu. Vy jste udělal chybu, ale chcete ji hodit na někoho jiného. No jak chcete, neplaťte a třeba se suďte, ale nebuďte pak překvapený, až Vám za tři roky přijde dopis, že máte zaplatit 20 000,-.

V Brně jezdím městskou, momentálně nemám šalinkartu, tak kupuji lístky. Není to levné, to sice ne, ale pokud na lístek zapomenu, beru to jako svoji chybu a neobviňuji všechno a všechny ostatní.

Pokud se Vám to nelíbí, zbývá Vám ještě chodit pěšky.

doplněno 19.01.12 12:22:

Jinak pokutu, že nemám lístek či aktivní šalinkartu, jsem platila už asi 3x. V životě by mě nenapadlo z této své chyby obviňovat revizora.

doplněno 19.01.12 12:23:

A kontrol a pokutování cigánů jsem již také viděla hodně, neb jsem bydlela blízko Cejlu.

"oggy"-odpovědi se Vám opravdu líbit nemusí a nemusíte se ani řídit dobře míněnými radami zde. Nechcete platit pokutu, to chápu. Tak jí prostě neplaťte, když si nedáte poradit. Že Vaše rozhodnutí nebude správné, poznáte jistě sám. A možná, že pak založíte dotaz - platební rozkaz - co s tím, exekuce-co s tím? Jen si k tomu přičtou ještě zbytečné náklady právník a exekutor. Za chyby se platí, tak zaplaťte pokutu a budete mít klid. Debatovat o tom tady dál, opravdu nemá smysl.

fran
hodnocení

0x

To byl nějaký divný revizor, nebyl falešný? Vždycky chtít ukázat doklad, v současné době lze potkat i falešné revizory. Tenhle to třeba také jenom zkoušel...*bezim*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]