Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání a odpočet na dítě

Od: zivatko* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, kolik měsíců si můžu uplatnit odpočet na dítě při podání daňového přiznání, když jsem ukončila prac. poměr v srpnu 2011, pak jsem měla 3 měsíční odstupné a v prosinci jsem dostala první měsíc podporu v nezaměstnanosti. Lze uplatnit odpočet na dítě jen po dobu prac. poměru, což je 8 měsíců nebo až do konce roku?

Děkuji za odpověď, Lucie

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Na daňový odpočet (slevu) na dítě máte nárok v plné výši 11604/dítě za celý rok. Dokonce máte nárok i na vyplacení bonusu, pokud je celková sleva vyšší než daň. Podmínkou je příjem za celý rok nejméně 6násobek minimální mzdy

doplněno 18.01.12 10:02:

Nenapsal jsem to úplně jasně: Ta podmínka minimálního příjmu platí jen pro bonusy, ne pro odpočet.

zivatko*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]