Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí v dětském domově?

Od: ceicie odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, kdyby mi zemřeli rodiče, dostala bych se já a bratr do dětského domova, neboť jsme nezletilí a nemáme žádné přibuzné - to si odvodím sama, jde mi spíše o budoucnost. Děcák mi bude platit školu? Jen do osmnácti a pak mě vyrazí ze slovy je ti 18 tak se o sebe postarej? Nebo ani před 18ctým rokem nebudu moct chodit na nějakou školu? Budu na učňáku? Střední(vysokou) školu si nebudu moct dovolit, neboť mi to nebudou platit? P.S. Připadám vám, že jsem chladná, že? Taky vám připadá, že taková holka se o to nemá starat, ne? Znám své myšlenky stejně jako zprostředkovatele a jsem si jistá, že musím čekat snad úplně vše. Mohl by mi někdo poradit? Vždy jsem byla tak... špatná, že jsem přehlížela to, co se mi může normálně stát. Děkujuuuuuu moc za vše, co byste mi s upřímným srdcem pověděli.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Nevím jak jinde ale v "Dagmar Brno" jsou spolu děti od 3 let až do 18, pak si musí hledat bydlení-pro některé jsou startovací byty ale myslím, že v nich mohou být pouze rok a za tu dobu si musí bydlení najít.Jsou tu děti co studují SŠ a i ti co pak šli na VŠ. Cecie vy opravdu nemáte žádné příbuzné, že vás zrovna toto zajímá? Mohlo by se stát, že by jste do DD vůbec nešla a šla do nějaké pěstounské rodiny. Neřešte věci předčasně, věnujte se raděj něčemu co je teď a ne co může ale také nemusí bý.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Znám děvčata, která z dětského domova odešla až po maturitě. Pak si našla bydlení v nějakém azylovém domě. Pokud byste neměli rodiče, náležely by vám např. sirotčí důchody a jistě i nějaké jiné soc.dávky...Nevím, co Vás vede k tomuto dotazu, ale jistě pro něj svůj důvod máte. Nepřeji Vám, abyste takto dopadla.

petapeta*
hodnocení

0x
Zde si můžete přečíst, jak se žije v dětských domovech. http://www.zamecek.net/
Samozřejmě lze vystudovat střední školu a dokonce i vysokou, i když jsou to výjimky: http://www.studenta.cz/magazin/article/542/gracian-svacina-spoluzaci-nechapou-jak-muzu-zit-bez-penez

nada*
hodnocení

0x

Je to jak píše paní výše..budete mít SD a pokud budete umístěni do jakékoliv typu ústavní výchovy budete dítětem do ukončení studia..což může být do 26 let..není to až taková vyjímka..záleží na typu školy, kterou budete navštěvovat..ale je možné, že právě ze SD budete hradit část nákladů..nikdo Vás v 18 letech nikam nevyhodí..pokud Vy sama neporušíte pravidla a řád ústavu..ale takhle to funguje všude..ovšem i kdyby Vás vyhodili na ulici z ústavu..pořád jste žákem školy..a máte nárok na SD a dávky..takže budete schopna hradit své náklady sama..

hodnocení

0x

S upřímným srdcem bych Ti pověděla, abys zanechala neodůvodněných černých myšlenek. Proč by Ti měli oba rodiče najednou umřít? Já vím, stát se může všechno /autonehoda../, ale nikdy mě taková myšlenka nenapadla. Pokud by se něco takového přihodilo, bohužel, teprve potom by se to muselo řešit. Jinak třeba můj bratranec, kterému je 62 let, má pořád oba rodiče. Já mám aspoň 80 letou mamku. Tak proč máš takové ošklivé myšlenky. Rodiče jsou snad nemocni?

Pokud bys žila v DD a chovala se podle jejich pravidel, klidně bys mohla dále studovat střední, případně i vysokou školu. Až do 26 let. Bylo by to prostě jako v rodině. A pokud se budeš chovat slušně, není důvod, aby Tě vyrazili, jak píšeš.

Jsi mladá, mysli na něco veselejšího, hudbu, spolužačky, třeba trochu i na kluky, ale nezabývej se podobnými neopodstatněnými úvahami. To člověku nijak nepřidá.*mala*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]