Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat peníze z dědictví

Od: scalea* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, sestra mi má zaplatit za dům po rodičích jistou částku, kterou jsme si dohodli u notáře a rozsudek nabyl právní moci. Za určitou dobu se sestra rozvedla a bohužel jsme se domluvili, že mi bude splácet částku měsíčně. Což činila pár měsíců. Pak ji vyhodili z práce, teď je na sociálních dávkách, neplatí nic, natož mě za dům. Už mi nezaplatila více než půl roku, práci stále nemá, nemám pocit, že by ji hledala, neboť s novým přítelem jezdí jen po výletech a doma se zdržuje málo. Na moje urgence nereaguje. Jak mám postupovat? Poradí někdo? Rozsudek sice mám, ale jak mi pomůže exekuce, když bydlí u syna, práci nemá a peníze vlastně žádné? Jen pro informaci, bydlí u syna v domě (dvougenerační dům), za který mám dostat peníze po otci a svou čtvrtinu převedla právě na tohoto syna. Děkuji za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

0x

Pokial sa neda zo sestrou dohodnuť ,tak si treba najať advokata a penize od nej vymahať .Ja viem že to nebude jednoduche ale ine riešenie asi nie je.

kolumbuz
hodnocení

0x

Jelikoz si z Vas sestra dela dobry den a po dobrem se nelze domluvit, je potrba tasit! Jenom nahlas přemýšlím, všechno co napíši bych si nejprve ověřil, zdali je to vubec mozne...Jestli-že Vaše sestra vůči Vám má pohledávku a dle smlouvy tuto neplatí, tak bych ji dluh tzv. zesplatnil - to znamena, ze bych okamzite pozadoval celou dluznou castku (banky to tak delaj)...nasledne bych predal tuto dluznou castku vymahat skrz vymahacskou agenturu...a ty uz by ji zpracovali, nezaplatis polovinu baraku najednou? Preda se to k soudu, ta naridi exekuci...potahne se to pak s ni cely zivot, kamkoliv nastoupi do zamestnani, vsude ji to strhnou, dokavad nezaplati do posledniho halire!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]