Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový dotaz, přítel chce zažít pracovat na živnostenský list. Není mi jasná jedna věc. Dočetla jsem se že se výše záloh na zdrav. a soc. pojištění vypočítá z přehledu příjmů a výdajů. Pokud ale právě podnikat začíná samozřejmě takový přehled nemá. Z čeho mu tedy tyto zálohy vypočítají?Zaplatí nejprve ty minimální stanovené částky?
Děkuji a přeji pěkný den
Dobrý den nejdříve zaplatí minimální základní pojistné což činí 1596,- sociální a 1456,-zdravotní alespoň tak je to u mě.Při daňovém přiznání se to vypočítává z příjmů a částka se většinou navyšuje.Ale nevím co je na tom pravdy doslechl jsem se že na sociálním pojištění se to od nového roku bude dělat tak ,že se budou platit dvě částky a jedna z nich půjde přímo na důchod .Výši však bohužel nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.