Nejste přihlášen/a.
Ahojky.
Pracuju jako barmanka, ale dělám jen noční směny. Ještě ke všemu ne pravidelně, tzn. nikoli krátký dlouhý týden,či týden práce a týden volno, prostě např. 5dní práce, 2dny volno, 2dny práce, 5 dní volno,8dní práce atd.
Ráda bych si nějak srovnala stravovací režim ale netuším jak. Jím vždy než jdu do práce, tj. kolem čtvrté hodiny a pak když jdu z práce,to je mezi 6 a 7 hodinou. Takže v týdnu to mám pěkně přeházené...
Nevíte někdo jak na to?
Tohle je pro organismus pěkná zabíračka, ale tohle konstatování Vám moc nepomůže, práce je zapotřebí a na výběr moc není Jestli jste mladá (a to asi jste), tak to organismus pár let takhle vydrží a možná i bez následků
Moje rada - dbejte na to, abyste spala aspoň 6-7 hodin v kuse a v čase, kdy jste vzhůru, si rozvrhněte jídlo do pěti až šesti porcí, každé dvě tři hodiny se najezte. Ta pravidelnost u Vás bude spočívat v těch intervalech, když už nemůžete jíst denně ve stejnou dobu. Jako svačiny si dejte ovoce, jogurty, zakysané nápoje, zeleninu atp. Naposledy jezte asi 2-3 hodiny před spaním a ať je to něco lehkého - ne příliš tučné a sladké, pozor i na koření a sůl, bude se Vám lépe usínat. Dbejte na pitný režim - nejvhodnější jsou různé bylinkové, ovocné nebo zelené čaje, čistá neperlivá voda nebo 100% ovocné (i zeleninové) šťávy, ale ředěné vodou (neředěné jsou strašně kalorické!).
Manžel před plánovanou operací kyčle musí zhubnout nejméně 20 kg. Objednal se k metabolické lékařce. Jela jsem s ním, abych slyšela její rady, co mu vařit, jak často apod.
Lékařka, velice příjemná paní, mě dosti překvapila. Člověk při hubnutí NESMÍ MÍT NIKDY POCIT HLADU. Jíst tedy v malém množství, ale zato častěji /zobat/. Dál mě překvapila tím, že mám manželovi na jeho občasnou noční směnu připravit klasické teplé jídlo, tedy takové, které si pak ohřeje v MT. Až doposud jsem si myslela, že je lepší v noci se jídla vyvarovat.
Dala jsem se do toho, připravuji mu teplá jídla na noc, k tomu třeba misku jednohubek /ne bílé pečivo, ale celozrnné, čtvereček šunky, cihly, kousek jablka, či kuličku vína... a to může zobat. Nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu - mrkev, kedlub, čínské zelí, s případnou zálivkou. Z ovoce - kousky jablka, dílky mandarinky, kiwi, úplně nejlepší, ale dosti drahý je ananas. Když jsem trošku při penězích, koupím i kus melouna. Ten je moc fajn, ovšem v zimě nákladný. Bezva jsou i rajčata, papriky, okurky, ale to do něho nemohu dostat. Vymlouvá se na chatrné zuby. Vím, že je to pravda, ale při troše dobré vůle by to ukousal. Zkrátka mu to nëvoní.
Žaludek by měl pořád pracovat, trávit, ale nebýt zatížený, takže malé, zobací porce. Asi to opravdu k něčemu je, děda sice brblá, ale zatím ztratil 8 kilo. A to je úspěch!Jaga.
K pití, jak správně radila Claire, je nejlepší neperlivá voda či čaje - zelený nebo bílý.
No podle mě je potřeba jíst tak cca co 3 hodiny. Možno i častěji či méně častěji, klíč je ale v pravidelnosti. Zkuste se podívat po nějakých odborných webech na výživu, příkladem takového webu je http://stobklub.cz/ - mohla byste tam nalézt když ne odpověď, alespoň návod. Jinak nezbývá, než si najít novou práci, na portál práce toho mají celkem dost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.