Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup z exekuce

Od: thomass* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak je to s nákupem zabavených věcí z exekuce. Našel jsem si nějaké aukce které se pořádají v mém okolí. Přečetl jsem si podmínky těchto aukcí. V podstatě se může zúčastnit kdokoliv jak sem zjistil. Spíše mě zajímá kvalita zboží, nikde samozřejmě není napsané jak se se zbožím zachází, co když přestane fungovat? A vyplatí se to úbec?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samozřejmě,že si můžete koupit prakticky cokoliv,ovšem,co se týče kvality zboží,nikdo vám nezaručí absolutně nic,je to tzv.sázka do loterie,zaléží na vás,zda si koupíte "levnou"věc bez záruky,kterou následovně můžete vyhodit,a která je levnější,než dražší se zárukou a jistotou;)

des*

Myšlenka na to,že mám věc jakkoli levnou,která patřila nějakému chudákovi ,který byl,bez peněz a že ho obral exekutor,mne děsí a nikdy bych ji nekoupil.K boháčům exekutor nechodí.Tam by mi to nevadilo.

Svým nákupem přispějete chudákovi na řešení jeho tíživé situace.

Jinak bohatým brát a chudým dávat, co? Pěkně s tou buržoazií zatočit! Přitom v reálu si ke své špatné situaci spousta lidí přispěla nemalou měrou vlastní blbostí.

Resúpoktive od poháčů exekutor neodchází, i když třeba původně k nim přišel.

hodnocení

0x

Dobrý den. Se zbožím se zachází opatrně, protože jde o to, prodat ho (vydražit) za co nejvíce peněz. Je to bez záruky, takže když zboží přestane fungovat, je to prostě smůla, ale nefunkční věc by do aukce nedali. Alespoň ne úmyslně. A zda se to vyplatí? Jsou firmy, které si na tomto založily živnost. Skupují věci z exekucí za levnější peníz a prodávají ho dál se ziskem. A kvalita odpovídá téměř vždy stáří věci..Je to prakticky takový bazar všehochuti, ale upřímně řečeno-neznám člověka, který by nákupem věcí z exekucí prodělal. Tak asi tak...

stirecek*
hodnocení

0x

Na pár aukcích jsem byl. Někdy jsou tam zajímavé věci za ještě zajímavější ceny. Jenže už chodí dost lidí, takže vyvolávací cena letí hodně rychle nahoru.

buss
hodnocení

0x

A proč si někteří myslíte, že nikdo neodpovídá za vady věcí z dražby?

Protože je to zkrátka byznys,v bazaru za to také nikdo neodpovídá,koupíte třeba rádio,ono vám přestane hrát,a myslíte,že vám ho vymění?*jasne*

buss

Mýlíte se! Vizte ObčZ. Když se necháete...

esfcr
hodnocení

Zdravím,

díky těmto dražbám mám doma elektroniku za cenu skoro žádnou. Je pravda že musí být štěstí na funkčnost (TV může jít např 10 let ale taky i měsíc). Samozřejmě, že s věcmi zachází adekvátně, vždyť z rozbité věci moc nedostanou. Bohužel všechno nezkouší na funkčnost, to je jasný. Jak již bylo psáno, pro lidi kterým to bylo zabaveno, je to jediná možnost jak uhradit dluhy. V dnešní době už tyto dražby objíždí mnoho lidí, kteří si na tom založili byznys. Takže je dobré si předem zjistit co asi budu chtít a kolik sem ochoten investovat.

Pro "esfcr" - No, na otázku jsem odpověděla již viz. výše...Ale nějak nechápu smysl toho, proč se tazatel ptá, když si zároveň i dokáže sám odpovídat...*bum*

No, aspoň se pěkně pozdravil.

hodnocení

0x

I já zdravím thomase a esfcr. Kupte si někde na těch aukcích ještě jeden funkční počítač. Víte, je to ostuda psát z jednoho počítače pod 2 různými nicky. Proč jste se tedy jako thomas ptal, když si jako esfcr umíte sám odpovědět? I vy jeden kujóne!*bzum* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]