Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat jestli musím mít soudně vyřízené alimenty na dítě nebo stačí jen domluva s přítelem-otcem dítěte.Chci vědět jestli to musí být pouze soudem určené ze zákona.Děkuji za odpovědi
děkuji všem.Bála jsem se,že když to nemám soudně,tak porušuji zákon.Já bych to chtěla mít soudně,jen se bojím reakce přítele.(ty mi nevěříš,proč tak najednou...atd.)
Berte to tak, že většina mužů, když má platit na své dítě, tak se zdráhá. Těch opravdu slušných není zase tak moc. Takže nebuďte hloupá a příliš věřící, podejte si návrh výživného k soudu a v ruce budete mít černé na bílém, kolik otec dítěte vám bude muset platit.
"Mayki", nemusíte mít obavy, žádný zákon tím neporušujete. Pokud dohoda funguje a bojíte se reakce přítele, tak to nechte být. Dokud bude dohoda fungovat, není důvod řešit věc soudně. Pokud začnou problémy, k soudu to můžete dát vždycky. Najdou se i výjimky, že toto funguje bez problémů jen na domluvě, bez přičinění soudu. Držím palce, ať je to i váš případ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.