Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na dovolenou - tipy

Od: polinek* odpovědí: 24 změna:

máte nějaké dobré typy kam na dovolenou?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarahosek*
hodnocení

3x

Vy jste všichni vlastenci:) Jižní Čechy a s tím spojené krásné hrady a zámky, koupání... Nádhera:)

polinek*
hodnocení

,,,ono u nás není to počasí tak proto volím někam ven,,, díky

amadeus*
hodnocení

2x

Jih Portugalska je prima. Moře trošku studenější ale skvělé jídlo, víno a pohoda. Spousta menších městeček, kde je krásně. Příroda taky hezká. Opravdu odpočínková dovolená, ale pokud chcete něco vidět, půjčete si auto a objeďte celý Jih.

Pokud jste majetnější, pak třeba Madagaskar. Tam je příroda nádherná. Zatím nebyl, ale slýchám na něj jen samá pozitiva.

Máte-li rádi živější prostředí a chcete vycestovat už časně z jara, leťte do Thajska. Phuket je skvělé místo a taková dovolená v Thajsku je za dobrý peněz (většina evropských destinací je dražší).

raduz*
hodnocení

2x

Jednou chci jet na Madeiru - neříká se jí jen tak bezduvodně Zelený ostrov

Madeira je opravdu krásný ostrov - letěli jsme tam přes německou CK, v ceně jsme měli už zapůjčení auta, ostrov jsme procestovali křížem krážem - byla to nádhera - doporučuji ;)

polinek*
hodnocení

,,Madeira je něco jako Kanáry na Tenerife i počasí,,,,,,

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

recko zakhyntos hotel majestic

hodnocení

0x

tady si určitě něco vyberete, můj favorit je bora bora. třeba pro začátek...

exclusivetours.cz/...

chrest*
hodnocení

0x

v létě nebo v zimě?

polinek*
hodnocení

od jara do listopadu

larablade*
hodnocení

0x

TO PODLE TOHO CO HLEDATE? KULTURA ;MORE. NEBO OBOJI. HODNE CESTUJU TAK VAM MUZU PORADIT

polinek*
hodnocení

,,jen neležet na pláži nečinně ,ten stereotyp nesnáším,,,,Byl jste někdo na Kapverdách? Hlavně kde je bohatá flóra ale ne jen před hotelem ...Kde jste byli?

V Řecku jsem byla několikrát ,na Kanárech jednou a OK ,,Tenerife,,,,Ale doufám ,že nejsem tady v e společnosti milionářů tak rozumně.Pište kde se vám líbilo. Díky

moto*
hodnocení

0x

Máme rádi Řecko. A v termínu koncem srpna a září. Méně lidí, zralé ovoce, teplé moře. Řeci jsou pohodoví a ne takoví výkukové jako velká část Chorvatů. Byli jsme tam vždy s malými řeckočeskými cestovkami za výborné ceny se skoro rodinným přístupem. Ubytováni v pensionu blízko moře. Šéf cestovky nám nasmlouval u kamaráda v půjčovně dlouhodobě skútra za půl a tak jsme spousty projezdili a našli dobrá místečka.

polinek*
hodnocení

je pěkně v Řecku,,ale byla jsem tam 5x už a ráda bych někam jinam na ověřené místa ,,kde se líbí lidem

blackflamesiczi*

reckej ostrovu je hodne, ja jinam nikdy nepojedu

amadeus*

To je ovšem docela smutné... Řecko je krásná země, ale není jediná a ani zdaleka nejkrásnější.

Další typ, pokud se nebojíte dlouhých letů, je Kuba. Režim povoluje, ale američané to ještě nezkazili. Navíc je to za hubičku!

polinek*
hodnocení

no na KUBU bych jela ,,je tam krásně ,,,

blackflamesiczi*

ja se z evropy nehnu, letani se nebojim ale vic jak 4 hodiny v letadle nebudu, afrika me nelaka (bojim se pavouku a hodne) arabasove jsou o nicemjeste tam dostanu rakoskou a italie a chorvatsko jsou tuctove.Laka me norsko island a jine severske zeme ale manzelka nerada zimu. Kamaradka me taha do thaiska (dela tam delegatku) a spocitala nam to na mesic s letenkama a pronajmen 150m bungalovu na plazi autem atd na necelejch 130 000 coz pro 5 dospely je super ale je to daleko

polinek*
hodnocení

asi jste ještě nikde jinde nebyl.Já jak jsem psala mi to stačí 5x a to se i domluvím,ale těch ostrovů není zas tolik.Už mne nalákají. ale pokud je vám 20cet,tak pak to další ještě stihnete ,,ale já říkám že jezdit na jedno místo je plýtvání s časem i když se každý ostrov jmenuje jinak. Ale je to vaše volba.

hodnocení

0x

Dobrý den, jste veliký cestovatel a nemohu se k Vám rovnat, třeba v Řecku jsem nikdy nebyla. Přesto bych chtěla přispět. Oblíbili jsme si s manželem Itálii - poloostrov Gargáno. Je to na jihu, ostruha té "italské boty". Nádherné klima, sady zrajících pomerančovníků a citroníků, čisté moře, příjemní lidé. Když někam jedu, snažím se pronikat do jazyka, domorodci to velice ocení. A protože jsem kdysi studovala latinu, ta italština mi vcelku jde. V zimě se učím, v létě to prakticky vyzkouším. Jezdíme do městečka Rodi Garganico, blízko jsou stejně krásná městečka Peschici a Vieste.

Možné výlety - Neapol - Pompeje, Liparské ostrovy, lodí ostrovy Tremiti, podmořské jeskyně, plavba kolem Gargána. Nebo návštěva národního parku - pralesa na džípech. Asi 5 km od Rodi /možno vlakem/ je na útesu zajímavá rezidence Trabucco s vyhlášenou rybí restaurací. Majitel za přihlížení hostů loví pomocí velkých sítí, je to právě lov zvaný trabucco, tento vynález se dědí z generace na generaci. Jedná se o spouštění velkých vodorovně položených sítí. Turisté mohou lov pozorovat, čerstvé ryby jsou jim pak připraveny k pohoštění.

My jsme železniční nadšenci, a tak jsme využívali i individuálních vlakových výletů. Navštívili jsme třeba město Cagnano Varano, i další místa. Železniční svršek i vybavení tratí je oproti našemu opravdu hodně pozadu. Občas zrezivělý semafor "s rukou", které u nás už nejsou na tratích téměř vidět. Stejně i ostatní zabezpečení je velice pimitivní, ale musíme uznat, že jde o málo významnou regionální trať. Když jsme jindy měli možnost poznat trať mezi Terstem a Benátkami, bylo to o něčem úplně jiném. Ale kdo má vlaky rád, ať se sveze. Pozná tak pravou italskou železnici, při které nás strojvedoucí pustil i nahlédnout do mašiny.

Pro turisty nábožensky či historicky založené - kdo navštíví Rodi na konci června, může se zúčastnit úžasné náboženské slavnosti, která trvá několik dní a je pořádána na počest Madonny /italské panny Marie/. Včetně nejrůznějších mší v kostelích i pod širým nebem, s nádherným průvodem po městě, s nočním ohňostrojem na pláži. Bylo to pro nás něco nevídaného, nedá se to snad ani popsat, musí se to vidět.

Protože s naší cestovkou jezdíme už řadu let, často žertuji, že se musím podívat na zadek, zda už tam nemám nalepené inventární číslo. Proto mohu napsat, že na 10 dní doprava, ubytování a pojistka nás s manželem přijde pro 2 lidi na necelých 8.500 Kč. Jídlo si vozíme, či zařizujeme sami, ale v tom horku stejně není na nic chuť a tak většinou nejvíc utratíme za ovoce - čerstvé fíky, melouny, nektarinky, meruňky...A večer za nenapodobitelnou italskou zmrzlinu!

Letos jedeme koncem června zase a už se neskutečně těším! *slunce*Jaga.

Sotva jsem Rodi trochu poznala, začala jsem mu říkat BETLÉM. Opravdu mi ten Betlém na kopci připomínalo.

doplněno 17.01.12 10:37:

Takhle vypadalo Rodi focené od přístavu:

Kam na dovolenou - tipy
polinek*
hodnocení

Gargáno je nějak opomíjeno,,dříve tam jezdilo více lidí ,,,nevím proč.Itálie je krásná ,je to jako Řecko,Španělsko a pod...já chci někam kde je to exotické více. Ono každý si oblíbí tu svou zemi a jezdí tam,,,jako do Chorvatska...Tak to bych nemohla. A nemám ráda pod nohama kameny..

Teď jsem koukala na telku a viděla Seychely ale byla jse moc zklamaná. Oni nám to ukáží jen tak okajově ale je to jiné a Maledivy. Měla jsem tam chuť jet ,,ale jsem vyléčena ,,no ušetím na něco jiného ...Ale kde?

hodnocení

0x

A tohle je jeden obrázek z velkolepých oslav Madonny.

Kam na dovolenou - tipy #2

hodnocení

0x

Všechny kostely byly do noci otevřené, ulice pestrobarevně ozdobené, až mi to v červnu! připomínalo české Vánoce. V tomto rozsvíceném altánku se pořádaly nádherné koncerty na počest Madonny. Stačilo si sednout někde poblíž a naslouchat...Jaga.

Kam na dovolenou - tipy #3
polinek*
hodnocení

,,ty výlety Pompeje ,Neapol a jiné to je zajímavé.. To by se mi líbilo. Byla jsem jen v Benátkách

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]