Nejste přihlášen/a.
Jih Portugalska je prima. Moře trošku studenější ale skvělé jídlo, víno a pohoda. Spousta menších městeček, kde je krásně. Příroda taky hezká. Opravdu odpočínková dovolená, ale pokud chcete něco vidět, půjčete si auto a objeďte celý Jih.
Pokud jste majetnější, pak třeba Madagaskar. Tam je příroda nádherná. Zatím nebyl, ale slýchám na něj jen samá pozitiva.
Máte-li rádi živější prostředí a chcete vycestovat už časně z jara, leťte do Thajska. Phuket je skvělé místo a taková dovolená v Thajsku je za dobrý peněz (většina evropských destinací je dražší).
TO PODLE TOHO CO HLEDATE? KULTURA ;MORE. NEBO OBOJI. HODNE CESTUJU TAK VAM MUZU PORADIT
,,jen neležet na pláži nečinně ,ten stereotyp nesnáším,,,,Byl jste někdo na Kapverdách? Hlavně kde je bohatá flóra ale ne jen před hotelem ...Kde jste byli?
V Řecku jsem byla několikrát ,na Kanárech jednou a OK ,,Tenerife,,,,Ale doufám ,že nejsem tady v e společnosti milionářů tak rozumně.Pište kde se vám líbilo. Díky
Máme rádi Řecko. A v termínu koncem srpna a září. Méně lidí, zralé ovoce, teplé moře. Řeci jsou pohodoví a ne takoví výkukové jako velká část Chorvatů. Byli jsme tam vždy s malými řeckočeskými cestovkami za výborné ceny se skoro rodinným přístupem. Ubytováni v pensionu blízko moře. Šéf cestovky nám nasmlouval u kamaráda v půjčovně dlouhodobě skútra za půl a tak jsme spousty projezdili a našli dobrá místečka.
je pěkně v Řecku,,ale byla jsem tam 5x už a ráda bych někam jinam na ověřené místa ,,kde se líbí lidem
To je ovšem docela smutné... Řecko je krásná země, ale není jediná a ani zdaleka nejkrásnější.
Další typ, pokud se nebojíte dlouhých letů, je Kuba. Režim povoluje, ale američané to ještě nezkazili. Navíc je to za hubičku!
ja se z evropy nehnu, letani se nebojim ale vic jak 4 hodiny v letadle nebudu, afrika me nelaka (bojim se pavouku a hodne) arabasove jsou o nicemjeste tam dostanu rakoskou a italie a chorvatsko jsou tuctove.Laka me norsko island a jine severske zeme ale manzelka nerada zimu. Kamaradka me taha do thaiska (dela tam delegatku) a spocitala nam to na mesic s letenkama a pronajmen 150m bungalovu na plazi autem atd na necelejch 130 000 coz pro 5 dospely je super ale je to daleko
asi jste ještě nikde jinde nebyl.Já jak jsem psala mi to stačí 5x a to se i domluvím,ale těch ostrovů není zas tolik.Už mne nalákají. ale pokud je vám 20cet,tak pak to další ještě stihnete ,,ale já říkám že jezdit na jedno místo je plýtvání s časem i když se každý ostrov jmenuje jinak. Ale je to vaše volba.
Dobrý den, jste veliký cestovatel a nemohu se k Vám rovnat, třeba v Řecku jsem nikdy nebyla. Přesto bych chtěla přispět. Oblíbili jsme si s manželem Itálii - poloostrov Gargáno. Je to na jihu, ostruha té "italské boty". Nádherné klima, sady zrajících pomerančovníků a citroníků, čisté moře, příjemní lidé. Když někam jedu, snažím se pronikat do jazyka, domorodci to velice ocení. A protože jsem kdysi studovala latinu, ta italština mi vcelku jde. V zimě se učím, v létě to prakticky vyzkouším. Jezdíme do městečka Rodi Garganico, blízko jsou stejně krásná městečka Peschici a Vieste.
Možné výlety - Neapol - Pompeje, Liparské ostrovy, lodí ostrovy Tremiti, podmořské jeskyně, plavba kolem Gargána. Nebo návštěva národního parku - pralesa na džípech. Asi 5 km od Rodi /možno vlakem/ je na útesu zajímavá rezidence Trabucco s vyhlášenou rybí restaurací. Majitel za přihlížení hostů loví pomocí velkých sítí, je to právě lov zvaný trabucco, tento vynález se dědí z generace na generaci. Jedná se o spouštění velkých vodorovně položených sítí. Turisté mohou lov pozorovat, čerstvé ryby jsou jim pak připraveny k pohoštění.
My jsme železniční nadšenci, a tak jsme využívali i individuálních vlakových výletů. Navštívili jsme třeba město Cagnano Varano, i další místa. Železniční svršek i vybavení tratí je oproti našemu opravdu hodně pozadu. Občas zrezivělý semafor "s rukou", které u nás už nejsou na tratích téměř vidět. Stejně i ostatní zabezpečení je velice pimitivní, ale musíme uznat, že jde o málo významnou regionální trať. Když jsme jindy měli možnost poznat trať mezi Terstem a Benátkami, bylo to o něčem úplně jiném. Ale kdo má vlaky rád, ať se sveze. Pozná tak pravou italskou železnici, při které nás strojvedoucí pustil i nahlédnout do mašiny.
Pro turisty nábožensky či historicky založené - kdo navštíví Rodi na konci června, může se zúčastnit úžasné náboženské slavnosti, která trvá několik dní a je pořádána na počest Madonny /italské panny Marie/. Včetně nejrůznějších mší v kostelích i pod širým nebem, s nádherným průvodem po městě, s nočním ohňostrojem na pláži. Bylo to pro nás něco nevídaného, nedá se to snad ani popsat, musí se to vidět.
Protože s naší cestovkou jezdíme už řadu let, často žertuji, že se musím podívat na zadek, zda už tam nemám nalepené inventární číslo. Proto mohu napsat, že na 10 dní doprava, ubytování a pojistka nás s manželem přijde pro 2 lidi na necelých 8.500 Kč. Jídlo si vozíme, či zařizujeme sami, ale v tom horku stejně není na nic chuť a tak většinou nejvíc utratíme za ovoce - čerstvé fíky, melouny, nektarinky, meruňky...A večer za nenapodobitelnou italskou zmrzlinu!
Letos jedeme koncem června zase a už se neskutečně těším! Jaga.
Sotva jsem Rodi trochu poznala, začala jsem mu říkat BETLÉM. Opravdu mi ten Betlém na kopci připomínalo.
doplněno 17.01.12 10:37:Takhle vypadalo Rodi focené od přístavu:
Gargáno je nějak opomíjeno,,dříve tam jezdilo více lidí ,,,nevím proč.Itálie je krásná ,je to jako Řecko,Španělsko a pod...já chci někam kde je to exotické více. Ono každý si oblíbí tu svou zemi a jezdí tam,,,jako do Chorvatska...Tak to bych nemohla. A nemám ráda pod nohama kameny..
Teď jsem koukala na telku a viděla Seychely ale byla jse moc zklamaná. Oni nám to ukáží jen tak okajově ale je to jiné a Maledivy. Měla jsem tam chuť jet ,,ale jsem vyléčena ,,no ušetím na něco jiného ...Ale kde?
Všechny kostely byly do noci otevřené, ulice pestrobarevně ozdobené, až mi to v červnu! připomínalo české Vánoce. V tomto rozsvíceném altánku se pořádaly nádherné koncerty na počest Madonny. Stačilo si sednout někde poblíž a naslouchat...Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.