Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká podlitina - co s tím?

Od: marekk* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, před šesti dny jsem upadl a narazil se do nohy. Noha mi nasledně otekla, otok se již hodně zmenšil ale stale tam je a běvila se teké tahle škaredá modřina. Odkaz na foto ( img222.imageshack.us/... poradte mi co mám dělat. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Nic, krevní sraženina se časem vstřebá a podlitina zmizí.
Hezký den.

markyytka

pomáhá mast heparoid, nebo ibu-hepa, po ní se podlitina vstřebá rychleji, a tolik nebolí.

dusatka*
hodnocení

0x

Vypadá to hrozně, ale budete se divit, jak rychle to zmizí. Nedělejte nic, maximálně, kdyby to bolelo, tak ledovat.

jj měl jsem něco podobně děsivého na zápěstí... trvalo to snad 14 dnů než zmizela poslední žlutá barvička ;)

my*
hodnocení

0x

co na to plácnout kus syrový hovězí flákoty? prej to pomáhá

al bunda*

To se musí udělat, když je to čerstvé. Stejné je to s ledem. Druhý den už to nefunguje.

my*
hodnocení

0x

jinak z takovýhle podlitiny si vůbec hlavu nedělej, zmizí sama...já si jich už ani nevšímám...

martina30*
hodnocení

0x

Takovou modřinu a ještě větší jsem měla také po těžkém pádu na bruslích.Dost to napuchla 2 dny jsem nemohla sedět,pak to zmodralo všema barvama.Ledovala jsem,použila mast a každý den masírovala bolavou čás,aby netuhla a po těch 14 dnech to bylo lepší a lepší,i když stále trošku bolestivé,ale zahojilo se to úplně krásně.Chce to vydržet.*slunce*

hodnocení

0x

Opravdu klid, to zmizi.

jabraka*
hodnocení

0x

V každém případě navštiv lékaře,někdy taková naraženina může skrývat i zlomeninu.Na kloubech poškození vazů.Bez léčení se může vytvořit ložisko,které může i dlouho po zhojení způsobit vážné záněty.Heparoidem jsem vyhojil před časem velký výron,zasahující koleno,část bérce až po prsty na noze.Ovšem byla na lékařský předpis.

JABRAKA

bberi*
hodnocení

0x

Prý je na to dobrá kaštanová mast

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]