Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je on alkoholik nebo já hysterka?

Od: vikina* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, můj manžel zhruba od 16 let požívá alkohol, nyní je mu 31 let. Pochází z vesnice, kde kromě hospody nic není, a pití je tam běžná norma. Takže chlapi prosedí v hospodě u piva celé dny, zatímco ženy se starají o děti a domácnost. Můj muž nepočítá pivo mezi alkohol. nápoje, tudíž ho pije místo vody, takže denně vypije asi 6-8 piv na žízeň, když je společnost, tak je to víc, a prokládá to panákama. Krom toho je tzv. kvartální pijan, kdy zhruba 1x za měsíc propije 2-3 dny v kuse, to pak slibuje /spíše sliboval/ hory doly. Odmítám už to tolerovat, protože kromě jeho pití nic jiného neřešíme. Několikrát měl ultimata /nikam to nevedlo/, nyní jsem ho vyhodila. a požádala o pomoc jeho rodiče. Dle jejich mínění to přeháním, tchán se tím nemíní zaobírat vůbec, a já jsem ta největší fúrie, která chudáčkovi po práci nedopřeje ani pár skleniček. Podotýkám, že manžel v opilosti nebývá agresivní, ale již delší dobu pozoruju, že se začíná měnit jeho osobnost, je mu všechno jedno, žijeme jako dva spolubydlící, o nějakém partnerství nemůže být ani řeč. Pije prý proto, že mu to chutná, žádný jiný problém , který by alkoholem řešil, v tom není. Deptá mě, když ho děti a já vidíme opilého, vypadá s prominutím jako retardovaný. Tchyně na to řekla, že ona taky musela v manželství ledacos překousnout, ale já už nevidím důvod, proč s ním zůstávat. Léčbu odmítá /protože on nemá problém, mám ho já/, společné zájmy nemáme, a v podstatě jemu samotnému je vše jedno. Takže se ptám, je opravdu denní pití několika piv a panáků běžné nebo jsem skutečně hysterka, která dělá z komára velblouda?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

4x

JE to alkoholik a vy máte vážný problém. Tchýně s tchánem si budou hájit své, zejména, je-li tchán stejný, jako jeho syn.
Z tohoto vztahu byste měla co nejrychleji vypadnout - tedy za předpokladu, že víte, co budete dělat dál.
Překousávat něco za tuhle cenu? To jistě ne.
Jestli máte kam, jděte od něj.
Hodně zdaru.

bberi*
hodnocení

4x

To je děs,odejdi od něj,dokud jsi mladá.Honem!

dusatka*
hodnocení

2x

Není to běžné a dobře jste udělala.

kobliha*
hodnocení

2x

Pryč od něj. Nebo se chcete koukat, jak postupně degeneruje, jak v něm děti nemají vzor, jak ho máte jako závaží? (Jsou to asi tvrdá slova, ale cítím to tak).

Podle popisu to je klasický alkoholik, o hysterce bych nemluvila. Co zkusit poradnu? V Praze např. existují poradny pro rodinné příslušníky alkoholiků, třeba vám poradí.

Držím palce, nebude to lehké!

my*
hodnocení

1x

pokud to sama zvládnete doporučuji ho vyhodit, hysterka nejste a pro děti není dobré koukat na opilého otce

přeji sílu :o)

hodnocení

1x

Hm, mladej norek... Zkuste na něj přitlačit opravdu tvrdě, není patrné, zda bydlíte v RD či bytu. Naplňte mu volný čas nezbytnými pracemi okolo vašeho bydlení, dětí, prostě se ho snažte zaměstnat tak, aby nebyl čas na sezení u piva. Pít se dá i při domácí práci... Do pití mu nemluvte, dozvěděla byste se, že to má pod kontrolou... Obávám se však, že se neodvratně blíží rozpad vaší mladé rodiny... Vaše reakce rozhodně nepovažuji za hysterické. Hodně štěstí!

hodnocení

1x

Mozna by ste mu mohla ukazat i tuhle diskusi...

Ale to jenom pokud neni vztekloun.

my*
hodnocení

1x

to bych radší nedělal...

justyna*
hodnocení

1x

Vůbec si nemyslím že by to bylo jednání hysterky- to je moc silné slovo. Váš muž je alkoholik a to silný je mu už vše jedno a to je nejhorší.Kdybych byla na vašem místě já udělala bych úplně to samé.Nezapomínejte předevšm na děti a na vás.I vy máte právo žit štastně a nemáte zapotřebí se dívat na opilého člověka.Udělala jste velký krok - přeji mnoho úspěchů a štěstí.

vikina*
hodnocení

všem moc děkuji za odpovědi, dodaly mi odvahu. Člověk prostě hledá chybu u sebe, ještě k tomu, když "pije přece každý". Naštěstí mám kam jít, lépe řečeno on, jelikož máme byt i chatu. Takže manžel je na chatě, já v bytě. Spíše mě překvapil postoj jeho rodičů /oni nepijí, tchyně tím myslela její problémy obecně/, je to přece jejich syn. Berou to asi tak, že když jsem si ho vzala, je to už jen a jen můj problém, a nemám si co stěžovat. Každopádně všem děkuji za odpovědi, moc mi pomohly získat sebedůvěru.

hodnocení

0x

S alkoholem mám moc dobré zkušenosti. člověj si říká, vždyť pijí všichni, ale vlastně si ani neuvědomuje, že se setkává většinou jen s podobnými lidmi. Myslím tím v hospodě. A taky si říká, když budu chtít, přestanu, není problém. Jenže léta utíkají a čím víc se váhá s abstinencí, tím je to složitější. Alkoholik si většinou nepřipustí, že je to on, kdo by se měl začít léčit. Aby se šel léčit, to je pro něj obrovská potupa, tak v tom plave dál a dál. Musí mít zatraceně pádný důvod, aby přestal. Nejčastěji je to zdraví, ale to už je pozdě. K abstinenci musí mít zatraceně velkou vůli , ze začátku mu nesmí přijít do cesty žádný alkohol, zdržovat se veškerých oslav, no zkrátka je to strašně složité (můžu popsat i podrobněji). A to už nesmí do konce života ani deci, jinak v tom lítá znovu.

Takže moje doporučení: Jestli jste přesvědčena, že toto nezvládne, že zůstane jen u slibů, nekažte si život, rozejďete se s ním a zařiďte se tak, aby jste byla šťastná.

kacka1*
hodnocení

0x

*palec*Dobrý den,dnes jsem si pročítala tuto stránku a jako by jste mi mluvila ze života.Vsoučastné době jsem v rozvodovém řízení,které se podle mého táhne dlouho ale můj manžel je toho samého rázu(alkoholik,s tím že mě jak fyzicky tak psychicky deptal) ale on také tvrdil,že problém mám já a né on.Jeho rodiče taky stojí na jeho straně a i když máme tři děti,tak po jeho neuskutečněných slibech o nápravě mi došla trpělivost a podala jsem žádost o rozvod.Kope kolem sebe a před druhýma se kaje jak by byl "tentokrát" jiný a když přidede pro děti,tak je stvoření ďábla.Před dětmi vykládá,že mám milence(přitom celé naše manželství měl nespočet milenek),jsem pro něj jenom ku... a pi.. atd.Takže podle vlastní zkušenosti s takovým člověkem vám držím palce a přeji hodně štěstí.Věřte bude vám bez něj lépe.*uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]