Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat zdali je pravda, že pokud zruším životní pojištění, které jsem si dal do odpočtu jen jeden rok (5300Kč), tak ho nemusím dodanit? Prý je to do 6000Kč. Díky za odpověd
Docela zajímavý problém. Jste zaměstnanec? Pak opravdu dodaňovat nemusíte. Jestli jste ale OSVČ nebo z nějakého jiného důvodu podáváte daňové přiznání, dodanit musíte Dodaněná pojistka totiž vstupuje do přiznání jako ostatní příjem. A zaměstnanci, pokud mají vedlejší příjmy do 6t., přiznání podávat nemusí. OSVČ musí, a kdyby pojistku nedodanili, jednalo by se o nepřiznaný příjem.
(Praktickou zkušenost s tím nemám, jenom mě tento problém zaujal na několika diskuzních fórech. Jestli má na tuto věc někdo jiný názor, ať mě opraví)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.