Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo pobytu

Od: katy75* odpovědí: 8 změna:

jsem v rozvodovém řízení, a plánuji se s dětmi odstěhovat od manžela,protože soužití se zhoršuje hádkami a psychickými nátlaky z jeho strany. Dokonce mi vyhrožoval, nejednou, že si mě všude najde a skoncuje to. Jsem povinna mu sdělit, kde budeme bydlet? Je mi jasné, že změnu adresy sdělím soudu i příslušnému magistrátu kvůli dětí, ale i tam chci uvést fakt, že nechci, aby mu byla sdělena adresa našeho pobytu, protože je schopen tam dojít a dělat scény a toho chci ušetřit našich dětí. Prý má ze zákona právo vidět, v jakých podmínkách žijou, jestli se o ně dobře starám atd. To vím, jsem ochotna se s ním domluvit na setkání, ale mimo bydliště. Je tedy možné, aby o tom nevěděl, kde žijeme? Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Nemusíš mu sdělovat vůbec nic. Ale co bych ve tvém případě určitě udělal je, že bych na PČR podal trestní oznámení pro nebezpečné vyhrožování. Oni by si ho měli pozvat k vysvětlení a jeho vědomí o tom, že policie o tom ví, odradí od různých nepředložených akcí proti tobě.

hodnocení

1x

Nejste povinna mu sdělit místo svého pobytu. Žádný zákon mu nedává právo prohlížet si Vaše bydliště a soukromí. Takže určitě máte právo manželovi svůj pobyt nesdělovat.

doplněno 14.01.12 17:51:

Není zač.

katy75*
hodnocení

děkuju za odpovědi

des*
hodnocení

0x

Možné to je,mohou i nařídit soudně zákaz styku,ale pokud je to magor tak si vás stejně najde.

uska*
hodnocení

0x

Pod se manžel obrátí na sociálku, tak ta vás vyzve k návštěvě a projednání. Manželovi adresu sdělí když bude fňukat, že má starost o děti. Vím o čem píši. Pomohlo by vát zmiňované trestní oznámení.

stirecek*
hodnocení

0x

Až se budete dělit o sjm, bude to pro vás přitěžující okolnost. Tedy jestli uvažujete, že se budete soudit o dům/byt.

katy75*
hodnocení

to nehodlám,byt mu přenechám,chci se ušetřit tahanicím a prodlužování zbytečnému.

buss
hodnocení

0x

Povinnost vám může uložit jen zákon. Podívejte se na zákon o rodině. Buď se dohodnete (schválí soud), nebo rozhodne opatrovnický soud. Též je úmluva o právech dítěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]