Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejrychlejsi vypoved

Od: rosalindaaa* odpovědí: 33 změna:

Potrebovala bych prosim poradit jak dat v praci vypoved , aby cloveka co nejrychleji pustlli ze zamestnani... dekuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestliže dáte výpověď, váš pracovní poměr skončí po uplynutí dvou měsíců. Lhůta začíná prvním dnem měsíce následujícím po dni podání výpovědi. Když dáte výpověď tento měsíc, pracovní poměr skončí 31.3.2012. Druhá možnost je navrhnout zaměstnavateli dohodu o rozvázání pracovního poměru ke dni, který vám bude vyhovovat. Takový návrh ovšem nemusí zaměstnavatel přijmout. Zákoník práce zná i okamžité zrušení pracovního poměru, k tomu jsou však nutné zvláštní okolnosti.

Zkuste se domluvit se zaměstnavatelem, zda by byl ochotný přistoupit na rozvázání PP dohodou. To je možnost zcela jistě nejrychlejší.

rosalindaaa*
hodnocení

Dekuji tohle vim ,ale potrebovala bych vedet spis nejaky figl nebo ty zvlastni okolnosti, protoze jiny zamestnavatel na me nikde cekat dva mesice nebude ...

Ty zvláštní okolnosti obsahuje §56 zákoníku práce:Zaměstnanec může okamžitě zrušit pracovní poměr jen z těchto důvodů:a) podle lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, nemůže dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví a zaměstnavatel mu neumožnil v době 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné pro něho vhodné práce, nebo b) zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti.Přitom platí, že mzda nebo plat jsou splatné po vykonání práce, a to nejpozději v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém vzniklo zaměstnanci právo na mzdu nebo plat nebo některou jejich složku.doplněno 14.01.12 16:48:Pokud máte zaměstnavatele rozumného a jde s ním mluvit narovinu, pak Vás jistě pochopí a přistoupí na dohodu.doplněno 15.01.12 11:50:Vemte s sebou manžela (přítele), flašku dobrého moku s zajděte za zaměstnavatelem s prosbou o dohodu. Vysvětlete mu situaci po pravdě. Je to nejjednodnušší cesta - domluvit se prostě.*cteni*
jenicekpoplatnik

Zkuste nabídnout zaměstnavateli, že mu uhradíte odstupné ve výši pětinásobku průměrné mzdy. To by mohlo být pro něj zajímavé.

stirecek*
hodnocení

0x

Okamžitě zrušit pracovní poměr můžet ze dvou důvodů, bohužel letos už bez nároku na odstupné. Loni ještě platilo tříměsíční odstupné.

§ 56 Okamžité zru/...

Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže,

a) podle lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, nemůže dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví a zaměstnavatel mu neumožnil v době 15 dnů ode dne předložení tohoto posudku výkon jiné pro něho vhodné práce, nebo
b) zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti ( § 141 odst. 1).

uska*
hodnocení

0x

S prosíkem, s úsměvem požádat zaměstnavatele o o ukončení prac. poměru dohodou. Kdyby se chtěl cukat, tak mu sdělte, že mu stejně výpovědní lhůtu promarodíte a tak mu nebudete užitečná. Neznám zaměstnavatele, který by ta tohle nepřistoupil.

skye*
hodnocení

0x

Jednou z možností je prostě nepřijít do práce, zaměstnavatel Vám pak pravděpodobně zruší pracovní poměr okamžitě. Ale v zápočtovém listě budete mít tzv. paragraf - vážné porušení pracovního řádu nebo tak něco. Pokud to budoucímu zaměstnavateli řeknete předem, tak by mu to vadit nemělo. Ale má to svá rizika - pokud by Vás nakonec nepřijal, budete nové zaměstnání shánět těžko.

Vidím tu ještě riziko, že pokud vzniknou zaměstnavateli škody, bude je jistě vymáhat. Já bych se v jeho případě rozhodně postaral, aby mi škody vzniknuly.

arakain77*
hodnocení

0x

Já chtěl původně založit novou otázku,ale zeptám se přímo tady.

Spolupracovník chtěl odejít ze zaměstnání k určitému datu na dohodu.Dal k tomuto dni i písemnou výpověď zaměstnavateli.Ten však řekl,že ,,nejsme zaopatřovací ústav "a dal mu dvouměsíční odklad.Samo,že tento nenastoupil v daný den do práce.Zaměstnavatel řešil situaci dopisem,kde napsal,že po něm bude vymáhat ušlé zisky a náklady a bla,bla bla.S jeho OSOBNÍMI ÚDAJI tento dopis veřejně vyvěsil PRO VÝSTRAHU OSTATNÍM.

Proto se ptám,kdo a co vzájemně porušili.

arakain

Zaměstnavatel neakceptoval návrh dohody o skončení pracovního poměru, zaměstnanec mohl dát výpověď, přičemž pracovní poměr by skončil po skončení dvouměsíční lhůty. Jestilže zaměstnanec nepřišel do práce v době trvání pracovního poměru, porušil své povinnosti. Pokud tím způsobil škodu, má ji zaměstnavatel právo vymáhat. Pokud byly zveřejněny osobní údaje, mohl tím byl porušen zákon o ochraně osobních údajů č.101/2000 Sb., záleží však na tom, jaké údaje byly zveřejneny.

burinka

Váš spolupracovník je asociál a podle toho je s ním třeba zacházet. Pokud neznáte zákoník práce, pak si ho přečtěte, určitě to nebude na škodu.

arakain77*

No,no.Vy by ste neutekli za lepším výdělkem?

doplněno 14.01.12 19:26:

Jméno,adresa,dokonce i R.Č.

Utekl, ale za korektního chování. Zákoník práce v otázce výpovědi výrazně nadržuje zaměstnancům a dotyčnému je zatěžko dodržet zákonnou výpovědní lhůtu.

stirecek*

Nové úpravy zákoníku práce zaměstnancům pohoršily. Zaměstnavatelé mnohdy spíše dělají překážky, než aby zaměstnance pustili, i když by bez něj přežili, ale tady jde o jejich ego. Prostě tento týden tě nepustím, ale příští týden tě vyhodím. Když jsem se díval na Drábka v pořadu máte slovo, připadá mi, jako kdyby přiletěl z jiné planety nebo spíš galaxie :)

burinka

... tento týden tě nepustím, ale příští týden tě vyhodím ... co by za to každý zaměstnavatel dal, kdyby to byla pravda.

stirecek*

Proč by měl dávat, když zákony nedodržuje velká většina...

burinka

Vy znáte velkou většinu zaměstnavatelů nebo jen tak plácáte nesmysly?

stirecek*

Možná plácám, ale z reality!

lm®

Já nevim jak kde (nemám srovnání),ale v mém okolí a v ve firmě,kde pracuji se na nějakou výpovědní lhůtu už "nehraje".Chceš jít,tak jdi...na Tvé místo okamžitě nastoupí agenturní z-nec.Divím se tedy,že to někde ještě je.Výpověď je noční můra nás všech ,spíše je problém práci mít a neztratit.

Jinak můj kamarád (rececista) radí aby řekl šéfovi,že je v.l a pustí jej na to ta ta*smich*.

burinka

Ta vaše realita je stejná, jako když prohlásím, že velká většina zaměstnanců jsou lempli a nedodržují zákony. Konkrétní příklad máte o pár příspěvků výše. Samozřejmě to je nesmysl.

stirecek*

Ano ta moje realita je stejná jako ta vaše. Není důležité kdo má pravdu, ale kdo má na dobrého advokáta. Tak to bohužel dnes funguje.

arakain77*

Buřinka.

Vy jste chytrá jak rádio.Máte mne snad za lempla?

stirecek*

Arakaine jestli je buřinka zaměstnavatel, tak lituju její zaměstnance. Názorný příklad*smich*

majsterjoe*

Ja bych zrejmne utekl, ale tak abych nenarusil chod firmy.

S tim vyvesenim udaju je to nezakone. Ale komu to ohlasit nevim. Uradu prace? Policii CR? Rodne cislo je soukromy udaj.

lui*
hodnocení

0x

Opět jeden z bordelů typických v tomto státě. Zaměstnavatelé neustále tlačí na "mobilitu" pracovních sil, rádi by zaměstnávali na dobu určitou, nejlépe jeden měsíc, rádi by měli možnost okamžitého zrušení pracovního poměru a já nevím za co ještě zástupci zaměstnavatelských organizací lobují, ale když by to samé chtěl zaměstnanec, tak honem dva měsíce výpovědní lhůty - "kam bychom přišli, kdyby si každý zaměstnanec odcházel kam a kdy se mu zachce". není Vám to blbý? Některým co tenhle systém hájíte? A ještě přiznáte že byste se po něm vozili za způsobené škody.

Do háje, to jsem se zase rozpálil do běla.

To chce klid a používat mozek místo kolene. Na výpovědní lhůtě není nic zvláštního. Nehledě k tomu, že platí oboustranně a není to samozřejmě výsada tohoto státu. Pokud byste někdy plánoval práci pro lidi, tak byste pochopil důvod namísto zbytečného a hloupého rozčilování.

Jinak nevím o tom, že by někdo chtěl možnost okamžitého zrušení pracovního poměru. Řešila se možnost výpovědi bez udání důvodu, kterou má pouze zaměstnanec, nikoliv zaměstnavatel a je to jedna z mnoha hloupostí Zákoníku práce.

sebod*

kovis. nezastávej se těch vydřiduchů zaměstnavatelů *cert*. Vždyť vykořisťují pracující. Co je na tom špatného, že by si každý zaměstnanec mohl skončit v práci z hodiny na hodinu . Napadl dnes sníh? Tak končím ihned v práci a jdu stavět huhuláka. Že nás má být v práci dnes 10 zaměstnanců a bude jich tam jen devět? No a co? Svět se přece nezboří... A že by měl zaměstnavatel kvůli tomu nějaký problém. No a co... Je to jeho problém... Ach jo *zed*

jenicekpoplatnik

:) Skvělé :) 1*

uska*

sebod - nejde mi to na vás nereagovat, vůbec s vámi nesouhlasím. Proč se necháváte zaměstnávat u " vydřiduchů"zaměstnavatelů a nejde pracovat sám na sebe na ŽL a přitom můžete zaměstnávat ostatní Vy. Nepřijít do práce pro zaměstnavatele je opravdu problém.

... A že by měl zaměstnavatel kvůli tomu nějaký problém. No a co... Je to jeho problém... Ach jo (Vaše slova)

Tak rozum do hrsti.

sebod*

uska. Já patřím také mezi kapitalisty :D. A jelikož mými zaměstnanci byli jednu dobu řidiči, tak když by jeden nepřišel do práce, tak průšvih byl hned na světě *cert* Možná jste nepochopila, že jde o ironii *zed*. Chce to číst meze řádky*cteni* a ROZUM DO HRSTI *jasne*

uska*

sebod - uf, to jsem si oddychla, že to není realita *klik* I když takové lidičky znám u okolí, ale ty zde nepřispívají. Polepším se a budu koukat mezi řádky.

stirecek*

lui - myslím že zaměstnavatelé takovou mobilitu nepotřebují. Synovec pracuje u jedné firmy a poslali je z práce domů, nic nedostali písemně, jen jim řekl, že je zavolá až někdy na jaře a pak budou makat šestnáctky, aby si tyto měsíce co budou doma naddělali,takže vlastně jim vnutil neplacené volno. Synovec donesl do práce neschopenku, nazvali ho vyžírkou, prý mu jde jen o peníze a chudák firma! To ale nebylo všechno, na dílně se makalo naplno, zaměstnavatel si zaměstnal lidi z úřadu práce, dobré že? U nás ve firmě, když loňskou zimu nebyla práce, všechny poslal marodit a museli jít marodit ještě do konce roku 2010, protože od ledna už platila nová nemocenská pro zaměstnavatele tři týdny, do konce roku 2010 jen dva týdny. Bohužel pro toho, koho doktor nenechal marodit - toho zaměstnavatel vyhodil - okamžitě a bez nároku na odstupné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]