Nejste přihlášen/a.
Na ZL vyucuji individualni kurzy cizich jazyků. Firma si u mne objednala kurz AJ vcetne vyukovych materialu v rozsahu 16 hodin pro sveho zamestnance v obdobi zari az prosinec 2011. Na zaklade objednavky jsem vystavila fakturu a prijala platbu. Student obdrzel material a vycerpal 8 hodin (z nekterych lekci se z ruznych duvodu omluvil). V polovine kurzu jsem vsak onemocnela a musela byt hospitalizovana. Vsem svym studentum jsem nabidla dve moznosti: vraceni pomerne castky z puvodni ceny za nevycerpane hodiny nebo dokonceni kurzu u nahradnich lektoru. Vyse zmineny student si vybral moznost dokonceni kurzu u nahradni lektorky, kterou jsem mu zajistila a domluvila jim terminy vyuky. Kdyz se opakovane na vyuku nedostavoval, kontaktovaly jsme ho ja i lektorka, telefony nam nebral na pisemne vyzvy nereagoval. Kurz tedy nedokoncil dle meho vlastni vinou.
Firma nyni po mne mesic po sjednanem terminu dokonceni kurzu pozaduje vraceni cele vyfakturovane castky s tim, ze jsem nedodrzela podminky (nahradni lektor). Firma neni ani ochotna pristoupit na vraceni pomerne castky, kterou jsem nabizela jiz koncem rijna. Ucinila jsem jeste jeden vstricny krok a nabidla jsem jim, ze 8 zbyvajicich hodin tedy doucim sama, protoze jsem jiz zdrava. Ani tohle gesto neni firma ochotna prijmout, nadale pozaduje vraceni cele castky jinak pristoupi k soudnimu vymahani.
Muzete mi, prosim, poradit nejake reseni prijatelne pro obe strany, ktere bude pravne nenapadnutelne?
Dekuji alexa
Já nejsem právník, ale tak jak to tu popisujete, tak dle mého přece případný soudní spor nemůžete prohrát. Vždy%t jste udělala vše proto, abyste dostála svým závazkům. Já bych se asi s tou firmou nedomlouval, neboť je vidět, že se domluvit nechtějí a jsou to vyčůránci. 8 hodin proběhlo a stejně chtějí vrátit i toto. Ať to tedy dají k soudu. A podle mě nedají, protože ví, že nemají šanci. Nebojte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.