Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace sluzeb

Od: alexa2002* odpovědí: 1 změna:

Na ZL vyucuji individualni kurzy cizich jazyků. Firma si u mne objednala kurz AJ vcetne vyukovych materialu v rozsahu 16 hodin pro sveho zamestnance v obdobi zari az prosinec 2011. Na zaklade objednavky jsem vystavila fakturu a prijala platbu. Student obdrzel material a vycerpal 8 hodin (z nekterych lekci se z ruznych duvodu omluvil). V polovine kurzu jsem vsak onemocnela a musela byt hospitalizovana. Vsem svym studentum jsem nabidla dve moznosti: vraceni pomerne castky z puvodni ceny za nevycerpane hodiny nebo dokonceni kurzu u nahradnich lektoru. Vyse zmineny student si vybral moznost dokonceni kurzu u nahradni lektorky, kterou jsem mu zajistila a domluvila jim terminy vyuky. Kdyz se opakovane na vyuku nedostavoval, kontaktovaly jsme ho ja i lektorka, telefony nam nebral na pisemne vyzvy nereagoval. Kurz tedy nedokoncil dle meho vlastni vinou.

Firma nyni po mne mesic po sjednanem terminu dokonceni kurzu pozaduje vraceni cele vyfakturovane castky s tim, ze jsem nedodrzela podminky (nahradni lektor). Firma neni ani ochotna pristoupit na vraceni pomerne castky, kterou jsem nabizela jiz koncem rijna. Ucinila jsem jeste jeden vstricny krok a nabidla jsem jim, ze 8 zbyvajicich hodin tedy doucim sama, protoze jsem jiz zdrava. Ani tohle gesto neni firma ochotna prijmout, nadale pozaduje vraceni cele castky jinak pristoupi k soudnimu vymahani.

Muzete mi, prosim, poradit nejake reseni prijatelne pro obe strany, ktere bude pravne nenapadnutelne?

Dekuji alexa

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarahosek*
hodnocení

0x

Já nejsem právník, ale tak jak to tu popisujete, tak dle mého přece případný soudní spor nemůžete prohrát. Vždy%t jste udělala vše proto, abyste dostála svým závazkům. Já bych se asi s tou firmou nedomlouval, neboť je vidět, že se domluvit nechtějí a jsou to vyčůránci. 8 hodin proběhlo a stejně chtějí vrátit i toto. Ať to tedy dají k soudu. A podle mě nedají, protože ví, že nemají šanci. Nebojte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]