Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polyneuropatie-co o ni vite?

Od: syfrig* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,kamaradovi 64r. lekar zjistil,ze ma POLYNEUROPATII nevedel jsem co to je?Neco jsem si o tom precetl na internetu.Jeho zena je z toho spatna mozna se tady,uz ptala-nevim.Neznate nekoho,kdo ma tuto nemoc?On zacal hur chodit spatne drzi rovnovahu,ale nic hroznyho.Co to pro nej znamena do budoucna?Vylecit se to pry neda to jsem se docetl.Je neco co pomuze nebo tu nemoc zbrzdi?Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Jak říká můj kamarád lékař, neurolog když diagnostikuje co ti je tak to stejně neumí vyléčit. Kamarád má cukrovku? Toto bývá nejčastější příčina, pak je důležité udržovat hladinu cukru v krvi v normě a pokud se nepletu tak se píchají vitamíny řady B. Poškozené cesty už obnovit nejde ale lze nemoc držet trošku na uzdě, cvičit, nepít alkohol.

syfrig*
hodnocení

cukrovku ma bere prasky a ma 5 to neni tak hrozny

syfrig*
hodnocení

jo vitaminy B mu pichaji bere ji i v praskach

drejdl*
hodnocení

0x

Polyneuropathie je velmi častá komplikace diabetu. Je to vlastně porucha "vodivosti" nervových vláken, nejčastěji v končetinách. Přináší to s sebou různé nepříjemné projevy, jako parestezie, dysestezie - poruchy čití a dále poruchy motoriky - ovládání svalové koordinace a výkonnosti svalových skupin. Léčka kausální neexistuje, podávání vit. skupiny B může progresi zpomalit. Já většinou doporučuji přírodní zdroje vitaminu B - např. kvasnice (knedlíčky do polévky, kvasnicová pomazánka - brrrr), nejlepším zdrojem jsou pivovarské kvasnice, pokud nejsou originální, tak sušené jako Pangamin.

Vaši známí se ale nemusejí děsit, choroba postupuje velmi pomalu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]