Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivná brigáda nebo můj dojem?

Od: martinaa* odpovědí: 37 změna:

Pěkný věčer, zdravím všechny rádce*slunce*.

Dnes jsem měla tu čest zúčastnit se pohovoru na volné místo. Jedná se o hlídání dětí na atrakcích v zábavním parku. S tím je spojená samozřejmě bezpečnost, uvazování dětí na atrakce (lezecká stěna, bungee), dozor na stanovištích atd. To bylo uvedeno v inzerátu.

Byla jsem však, přiznám se - nemile - překvapena, co ještě brigáda obsahuje. Pokud na atrakci, kterou hlídám, zrovna nikdo nebude, pochopila bych výpomoc, jako je vysávání koberců, kde si hrají děti, či omývání plastových židlí a stolků. Vedoucí se zmínila o chytáku, kdy brigádníkům nenápadně umisťovali k jejich atrakcím smetáček a lopatku, zda si toho sami všimnou a začnou uklízet. No budiž - aktivita se cení. Ten úklid beru pořád jako součást brigády.

Pokud ovšem nebudu mít co na práci (nebudou lidi ani děti), je také poteřba jít do kuchyně a třeba pomoci umýt nádobí, nebo se prý časem naučit dělat jídla, který se dělají v takovém malinkém bistru uvnitř areálu. Toto ovšem v inzerátu nebylo a domnívala jsem se, že budu skutečně pracovat s dětmi a hlídat je. I tu kuchyni bych ještě skousla.

Zlatý hřeb přišel, když nám bylo sděleno, že pokud nebude práce v kuchyni, máme jít umýt také WC a přílehlé koupelny. To už mi trošku zatrnulo, protože takto jsem si náplň brigády nepředstavovala.

Je to jen můj dojem, nebo je to nějaké divné? Zítra máme nástup, a upřímně se tam moc netěším. Moc na výběr nemám, kamarádi říkají, že je to divné, mamka, že tyto přidružené práce jsou téměř všude.

Já se ovšem hlásila na hlídání dětí, ne na umývání WC po cizích lidech.

Co myslíte?

Děkuji za odpovědi.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

4x

Na práci s potravinami(v kuchyni) musíte mít zdravotní průkaz. A nevím, jak by se kontrola z hygieny tvářila na to, že pomocná kuchařka si odskočí v mezičase mýt záchody. Nejsem si jist, že by se jí to líbilo.

martinaa*
hodnocení

Práce v kuchyni přijde až po čase (nebylo řečeno, kdy), a samozřemě si budeme muset průkaz udělat...*nevi*

No, nevím, jak by se tvářila... ale v naší velké fakultní nemocnici je běžné, že pomocnice z kuchyňky, která pracuje s jídlem pacientů, ve volném čase sice nemeje toalety, ale zato třeba třídí a svazuje špinavé prádlo (samozřejmě včetně prádla potřísněného biologickým materiálem, jako je krev, moč, stolice, zvratky...).

doplněno 13.01.12 02:15:

Jinak mně by přidružené práce nevadily, asi je to nějaká menší firma, v těch bývá zvykem, že se personálem příliš neplýtvá a v podstatě (téměř) všichni dělají (téměř) všechno. Mně by tedy vadilo to hlídání rozjívených harantů na nebezpečných atrakcích (prohlásila matka tří dětí :D).

paaja*
hodnocení

3x

No rozhodnutí je jen na vás: buď to místo chcete i s těmi bonusy nebo ne. Ale hlavně buďte ráda, že vám tyto věci řekli na rovinu předem

martinaa*
hodnocení

Děkuji, ona i ta vedoucí byla taková... prostě nesympatická. Zítra nastoupím a a uvidíme, smlouvu můžu vypovědět kdykoli...

paaja*

hmm, rozumím, osobní sympatie nebo averze hrají bohužel důležitou úlohu. Tak to teda zkuste, když můžete utéct kdy se vám zachce

martinaa*
hodnocení

To si taky říkám;)

ahasver4*
hodnocení

2x

Můj názor je ten,že někdo hledá otroka aby nemusel najmout tři další lidi...Moc jsem zvědav a prosím,napišt sem,jak to první den vypadalo.Děkuji.

paaja*

ahasver, to záleží na tom, z které strany se na to koukneme. Ono zase mít 1 osobu na šněrování dětí, 1 na mytí nádobí, 1 na zametání, 1 na čištění haj... WC ... kdo to bude platit, když si ve volných chvílích budou čvachtat lachtany

ahasver4*

No,jak myslíte,já Vám to vyvracet nebudu...Jen aby náhodou nebylo hodně dětí,hodně nádobí,hodně zametání,hodně čištění haj...WC...Já nemám moc iluze o zaměstnavatelích.A po schválení změn ZP už vůbec ne.

doplněno 12.01.12 22:18:

A lui to napsal částečně za mě..A práce s dětmi?To aby byla sakra pořádná pojstka...Jsem zvědav co zítra martinaa napíše...Přeji jí hodně štěstí!:)

martinaa*
hodnocení

Děkuji, pracuje tam známá od známé a prý je to fajn. Třeba jen dělali bububu pro začátek...

Ozvu se, jak to dopadlo. Zítra sice nastupujeme, ale máme první školení, kde nás bude mít na starosti pravá ruka vedoucí, která má prý "čuch" na lidi. Když se jí někdo zdá nemotorný, nešikovný, pomalý nebo neaktivní, dál ho nepustí. Možná projdu, možná nem každopádně dám vědět:)

Také zdravím. Je to na Vás, zda se Vám to vůbec vyplatí. Pokud jste zrovna v situaci, kdy se hodí každá kačka, pak bych to alespoň zkusila. Pak budete moudřejší a sama poznáte, zda chtějí na ty vedlejší práce opravdu jen občasnou výpomoc, nebo zda to chtějí jako hlavní náplň. Když tam nebudete spokojená, tak budete prostě hledat něco jiného. *nevi*

martinaa*
hodnocení

Děkuji, právě teď se hodí každá koruna, jak píšete. Říkám si, že i kdyby chtěli kdovíco, měsíc dva se snad vydržet dá...:)

claire*
hodnocení

2x

Marti, ahoj :) Já Vás asi nepotěším, protože... ano, máte pravdu, je to divné, trošku podezřelé. Oni hledají holku pro všechno a aby nalákaly brigádníky, tak do inzerátu napsali "hlídání dětí", na to přece lidi slyšej. Je to trošku podfuk, to je všechno pravda, ale řekli Vám to předem, tedy před podpisem smlouvy, předpokládám. Tak to chce zatnout zuby a doufat, že bude chodit hodně dětí, abyste nemusela dělat uklízečku. Samozřejmě máte možnost se na to vykašlat a nikam nechodit, pokud se obejdete bez očekávaného výdělku. Z vlastní zkušenosti vím, že někdy je lepší oželet těch pár peněz, než se nervovat na blbý brigádě, ale když člověk ty peníze potřebuje, tak to chce "zavřít oči a myslet při tom na Anglii"... Tak ať se daří ;)

doplněno 12.01.12 21:59:

nalákali, ježišmarjá, kam jsem dala oči :D

martinaa*
hodnocení

Děkuji, mě se to právě taky trošku nezdá... hlavně mi tam vadí to umývání WC, to já osobně nemusím:(

Zítra asi budu myslet na Anglii:D:D Bohužel zatím nemám nic jiného, tak mi nezbyde, než zatnout zuby...

hodnocení

1x

Už nějakou chvíli se chci zeptat, jestli ta školka, kam jste se šla představit, nevyšla? Škoda, tam by se vám mohlo líbit. *houpy*Toto co píšete, mi připadá jako práce pro nekvalifikjovanou sílu. Bez jakéhokoliv efektu, bez výsledků, kromě výplaty, bez odezvy. S různými dětmi, které už nikdy neuvidíte, nebo snad 2x 3x v životě. Takové jako "Máří skoč pro. . .". To vás přece nemůže uspokojit, ani vám dát perspektivu.*modla* Pochopila jsem dobře, že máte vysokou školu? Tak hledejte a snažte se získat místo, kde budete spokojená snad do důchodu. Nemyslím na jednom místě, ale při jedné práci, práci s dětmi. Kde budete získávat zkušenosti, rozhled, specializaci a kde se nebudete stydět někomu říct, co a kde děláte. Budete růst, získávat prestiž, zázemí, kvalifikaci. *hi* Promiňte mi, ale vy poskakujete z místa na místo, ale vlastně na jednom místě. Nic zas až světoborného vám to nemůže dát. A další zaměstnavatel se zeptá-Praxe? A vy vyjmenujete pár podivných zaměstnání. Nedělejte to! Promyslete si cestu, po které chcete jít a začněte si ji budovat. Mám vás velice ráda a tento váš postoj mě, přinejmenším, zaráží. Takhle těkat může mladý člověk v 16.ti letech. *hej*Promiňte mi, zase jsem jako břitva. Možná, že zbytečně ostrá. Rozumíte mi?

martinaa*

Děkuji, jedna nevyšla školka nevyšla, z druhé se mají ozvat v druhé půli ledna, ovšem nástup je nejdříve v dubnu.

Vysokou právě nemám, momentálně mám přerušeno, ale nevím, zda se na školu vrátím (viz můj dotaz v rubrice Škola - dokončit VŠ?) Někde titul chtějí, někde ne, ale teď jakoby se nabídky ze školek vytratily.

Práce, co jsem měla do konce loňského roku, ale nebyla podivná:), naopak je ceněná pro schopnost velmi dobré komunikace s lidmi (občas se to hodí). Snažím se najít něco dlouhodobého, ale v mém oboru zatím nic moc, proto beru, co se dá a poskakuji tak sem a tam na místě. Bohužel nemám na výběr.

Pajdák jsem studovala právě proto, abych učila. A najednou není kde - tak jaksi tápu:(. Hledám i místo ve sportovním odvětví, v posilovně, nebo zdravé výživě, což jsou též moje zájmy, ale zatím bez úspěchu... jaksi jsem se zasekla a i když už pár měsíců hledám, tak se nedaří:(

A ostará nejste, i kdybyste byla, tak tady je to na místě:)

16.01.12 12:07
martinaa*

Samozřejmě OSTRÁ:D, chybička se vloudila..

hodnocení

0x

Jsou práskaní. Kdyby napsali do inzerátu "Úklid WC", přihlásí se jim tak leda stará Pěničková /viz. kreslíř Urban/. Tak nalákají na hlídání dětí, tam se již přihlásí mladé a šikovné adeptky. A oni pak s nimi zaplácnou kde co. Dostanete jeden plat, ale odvedete práci vychovatelky, kuchařky, toaletářky, uklízečky a pomocnice v kuchyni. A oni místo 3 lidí vystačí s jedinou sílou, která bude kmitat od dětí k záchodu, od záchodu do kuchyně...*bzum*

Nakonec, žádné práce se neodříkám, i když ty záchody nejsou právě to pravé ořechové. Ale zkusit to můžete a odejít lze kdykoli.Navíc každá koruna dobrá a ještě získáte životní zkušenosti. Příště třeba už budete uvažovat jinak.

Docela by mě zajímalo, jak celý ten kolotoč funguje, napište nám o tom něco, až se tam zapracujete.:) Jaga.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, také by mě to docela zajímalo. Uvidíme...

Babuško Jaguško líp bych to neřekl.*palec*

Teď jenom aby z nich slečna vůbec dostal nějaký peníze?.?.? *nevi**nevi**nevi*

martinaa*
hodnocení

Dnes mi mailem přišly pokyny pro brigádníky, kde je mj. uvedeno:

"Brigádníci v hale dále odpovídají za: úklid balónků, vysátí koberce po celé herní ploše, průběžnou kontrolu a úklid WC, vysátí zátěžového koberce, úklid šatních skříněk. Během směny udržují čistotu na stolech a jednou za hodinu také provedou kontrolu čistoty na toaletách se zápisem do formuláře. Samozřejmostí je odnos plných odpadkových košů a úklid špinavého nádobí. Po celou pracovní dobu platí zákaz používání mobilních telefonů, je zakázáno i čtení a studium."

No... mám velmi smíšené pocity.

ahasver4*

Mě se to nezdálo už včera.Problém je,že peníze jsou potřeba a dnes je doba,že člověk musí zatnout zuby...Snad se Vám povede lepší job...Přeji Vám to!

doplněno 13.01.12 09:51:

Jo a díky za info!:)

doplněno 13.01.12 09:55:

Mimochodem,nebyla tu řeč o platu,nabízí alespoň trochu ucházející penízky?

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) Právě...bohužel jsem momentálně nic jiného nenašla, do call centra už v životě nevkročím a na manažera prodeje nemám:)

Uvidíme, třeba to nebude ta hrozné, jak si představuji...

doplněno 13.01.12 10:22:

Má práce mi skončila k 31.12., momentálně jsem na ÚP. Proto si můžu přivydělat jen do 4000,- čistého.

JInak pro nastupující brigádníky je 65,-kč/h, pro zapracované a šikovné 70-75,-kč/hod.

fran
hodnocení

0x

To je dost tvrdé. Tahle firma no, nevím. Vygůglovat o ní co nejvíce info. Jestli pořádně zaplatí...tak jenom strašili a dá se ladacos zkousnout..Lepší je možná jít rovnou uklízet s uklízecí firmou třeba na pár hodin, ale s pořádnou smlouvou, nikoli jen brigádně. A do státního (škola, úřad...). Taková možnost nebyla?

Vím, že jste dělala s dětmi, stejně jako já. Každou chvíli je na ÚP i netu inzerát, že přijmou učitelku do MŠ. Platy ale od 11 do 18 tisíc hrubého. Na druhou stranu zase v té MŠ není tolik hodin, jako někde u pásu. A plno práznin. Jsem ze školství už 18 let pryč a hodně se změnilo, asi bych tomu už nestačila. Ale vy jste mladá a plná elánu, jistě by se někde po okolí místo našlo. Pro začátek aspoň zástup za MD. Pak by se vidělo. Nebo vychovatelku do družiny, ale to jsem tak často v nabídce neviděla.

Také hledali vychovatelky do dětského domova, ale tam je to nepřetržité. I noční služby, na Štědrý den, prostě pořád. Tam se to přerušit nedá.

Určitě něco u Vás najdete, těch žádostí na učitelky MŠ je poměrně dost.*placni*Jaga.

martinaa*
hodnocení

Ono to právě není každou chvíli, v Praze nebo tak je nabídek dost, ne tak v Brně... bylo to v září a od té doby nic moc. To je samozřejmě hlavní, co sleduji. V některých případech chtějí VŠ, byla jsem na třech pohovorech, ve dvou případech mě nevzali, ve třetím čekám, zda se dostanu do druhého kola. Je problém, že tato místa se ani moc nezvěřejňují, protože kamarádka odcházející učitelky má kamarádku učitelku, která shání práci, takže většinou to jde přes známé a kamarády, do evidence se to málokdy dostane.

lidus*
hodnocení

0x

Martino, sice mi to také příjde divné ale jelikož sestra je učitelka a dlouhé roky pracuje s postiženými dětmi vím, že ač má VŠ a 20 let praxe patří k její práci i utírání zadků, přebalování a uklizení podělaného WC po dítěti (některým je 16 let) z její třídy. Asistentky vyfasovali dvě romské, víc nechodí jak chodí a vykřikují, že podělané zadky a wc uklízet nebudou. Dobře si ohlídejte co bude napsané ve smlově.

pcman
hodnocení

0x

Jen se chci zeptat, odkud jste? Hledám brigádnici. Dík.

martinaa*
16.01.12 20:22

Znojmo.

pcman

Tak to je smůla, jste moc daleko. Chtěl jsem do Blanska. Ale díky a ať se Vám to vydaří...

martinaa*
hodnocení

Hezký den, první den za mnou a tak píši, jak jsem slíbila.

V hale se mi velmi líbilo, byla jsem většinu času na atrakcích s dětmi, abych se to pořádně naučila. Sice horní úvaz na horolezeckou stěnu zůstává noční můrou, ale jinak jsem prý byla šikovná:) Také jsem občas něco umyla a utřela, když děti rozlily pití či převrhly hranolky, ale to mi přišlo ok. Recepční je velmi příjemná, vedoucí kuchyně také a taktéž slečna, se kterou jsem měla směnu a která mi pomáhala, kdykoli mi něco nešlo (ten zatracený úvaz!:) ). Závěrečný úklid taky fajn, každý má danou práci.

Byla jsem opravdu velmi příjemně překvapená, takže jsem se zřejmě bála zbytečně. Sice jsem ještě nečistila WC, ale věřím, že to půjde.

Jediným kazem byla kamarádčina náplň toho dne, strávila totiž celou směnu v kuchyni, jelikož má PP. Byla z toho dost otrávená...

Nóóó, nezbejvá nic jinýho než vám pogratulovat a popřát ať vám to vydrží. *palec**smich**hej*

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) Snad druhá a každá další směna dopadne podobně...

lidus*

Martino jen mě napadá co když se některé dítě zraní při vaši službě? Máte nějaké pojištění? Sestře učitelce se zranil kluk na výletě a kdyby nebyla pojištěná tak se nejspíš šla rovnou oběsit. Jinak vám držím palce ať se v práci daří a jste spokojená.

martinaa*
hodnocení

Pokud by to byla vada materiálu (natržená lana apod.), kryje nás zaměstanavatel. Je ovšem naší povinností tato lana před začátkem každé směny prohlédnout a zapsat stav. Za jištění dětí na atrakcích už ale odpovídáme my, protože to je naše prvořadá povinost - dítě bezpodmínečně musíme správně uvázat a dbát na jejich správný pohyb (třeba na autíčkách nesmějí vystupovat bez mojí pomoci). Proto se na této brigádě nesmí třeba ani telefonovat, psát sms nebo se učit.

Zkrátka 100% dozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]