Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem na úřadu práce a mám plánovanou schůzku na 9.2., ale mám možnost jet s kamarádkou na 8 dní do Egypta od 4.2, a nevím jak se omluvit z té schůzky, aby to nevypadalo že se jedu jen tak flákat. Díky Simona
Já bych tam určitě zašel předem a řekl že mám možnost odcestovat ale Egypt bych radši nezmiňoval, řekl bych třeba že manžel koupil nějakej pobyt v lázních nebo v hotelu tady v Čechách.
Klidně řekněte, že jedete na dovolenou, to ÚP uznává a omlouvá. Ovšem nezapomeňte si sjednat nový termín. Pokud si ho nesjednáte, za 8 dní od doby, kdy jste měla oficiálně přijít (a pokud se těch 8 dní neozvete), jste trestně vyřazená.
Dovolenou úřad práce určitě neomlouvá (jedině, že máte štěstí na úředníka). Uchazeč o zaměstnání nemá nárok na dovolenou dle zákona. Proto máte možnosti - (záleží také na úředníkovi) - ale určitě nesdělujte, že jedete na dovolenou.
1) dostavte se na úřad práce dříve (koncem ledna) a sdělte, že by jste chtěla změnit termín z důvodu, že se musíte starat o nemocnou blízkou osobu, o kterou musíte celodenně pečovat - uveďte však, že se jedná jenom o krátkodobou záležitost - výpomoc vzdálené rodině apod. (každý normální úředník Vám to přehodí, pokud máte někoho nepříjemného tak zvolte druhou možnost)
2) na termín 9.2.2012 se nedostavíte, do 8 kal. dní pak doručíte potvrzení, že jste se dne 9.2.2012 účastnila po celý den výběrového řízení ve fa. ****** (je třeba mít známého který vám potvrzení s razítkem vydá)
Omlouvám se za zkreslené informace. Na ÚP pracuje máma a špatně se vyjádřila. ÚP jako takový samozřejmě nemá povinnost dovolenou omluvit, ale většina úřadů ji omluví bez potíží. Namátkou Brno, Hodonín, Olomouc, Znojmo. Tady všude lidé běžně hlásí "jedu na dovolenou" a úřednice je přehlásí.
Jak říkám, je to otázka lidí - úředníků. Správně by se dovolená omlouvat neměla. Pokud uchazeč chce jet na dovolenou a chce to mít 100% v pořádku, tak ukončí na týden - 14 dní evidenci a pak se zase příhlásí - to je nejjistější varianta, ale zase to obnáší nové podávání žádosti - administrativa.
Tak tak, ale většinou se spíše dohodne celé osazenstvo, že to prostě uchazečům odsunou. Narazit na blbce však můžete vždycky...
S tím blbcem bych byl opatrnější. Úředník ÚP se řídí příkazy svých nadřízených. Pokud stanovisko je jednoznačné, a to, že nezaměstnanému se omlouvá účast na kontaktu z důvodu dovolené výhradně v případě, kdy prokáže, že dovolenou měl objednanou a zaplacenou již před evidencí na ÚP, pak to platí a vaše poznatky na tom nic nezmění.
ÚP u nás, v Hodoníně nebo Olomouci Vám běžně omluví dovolenou, i když jste ji neměl/a zakoupenou předem. To jsou ty poznatky. Ano, musí se řídit předpisy, nicméně jsou to pořád ještě lidé
A leccos dovedou pochopit.
Prostě tam úředník napíše jiný důvod, který si vymyslí, a nedělá z toho problém. Že obchází nadřízeného a nařízení? Jistě, ale proč to všechno zbytečně komplikovat a nikomu nic nepřát...
Pokud se ale odhlasi z evidence, tak po tu dobu musi platit zdravotni pojisteni. Zbytecne dalsi vyrizovani.
Pokud se odhlásí jen na 14 dní z evidence tak se zdravotní hradit nemusí. Pokud je člověk evidován na úřadě práce pouze jeden den v měsíci tak má hrazeno pojištění na celý měsíc (zdravotní)...
Správně collenoe,práskni ji,když je jí milejší dovolená u moře,než práce.Není nad to,válet se u moře a doma brát podporu.
podporu neberu takze to můžete byt v klidu, jen se chci slušně omluvit na ÚP o nic jiného mi nejde. S.
a práci scháním celkem intenzivně, ale v této době to je těžké a když se člověku naskytne takováto příležitost, tak proč ji nevyužít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.