Nejste přihlášen/a.
pokud se objednám k lékaři s návštěvou cca. za 14 dní, oznámil jsem to šéfovi s týdenním předstihem, musí mě uvolnit a na jak dlouhou dobu propustka platí? šéf mi řekl, že mi radši prohodí směnu, ale chtěl bych využít nároku na návštěvu lékaře tak, jak to dělají někteří ve firmě a to v pracovní době.
Návštěva lékaře se uskutečňuje zásadně v mimopracovní době. Pokud to není možné, obdrží zaměstnanec pracovní volno na nezbytně nutnou dobu. Jestliže má váš nadřízený právo plánovat směny a původní plán včas upraví, nic nenaděláte.
připadá mi to logické. dá se tedy teoreticky říct, že v pracovní době šance na lékaře není, protože je to vždy možné. já k lékaři chodím jednou za "sto" let, takže si to plánuji do volna, ale když potom vidíte kancelářské, jak se sbalí a jdou k lékaři, tak je to k nasr...
Olafe, jsem taky "kancelářská"... moje zubařka má ve čtvrtek do 6 do večera, takže se zásadně objednávám na čtvrtky odpoledne, a ostatní prevence oběhnu v létě v dovolenou. Nemám ani čas, abych někde trajdala v pracovní době a čuměla v čekárně. Odborné vyšetření je něco jiného, nedá se naplánovat, ale když může zam-tel prohodit směnu a udělá to, nic nenaděláte.
Olafe Bruno má pravdu, nic s tím nenaděláš, pokud si to majitel přeje. Anebo si můžeš vzít dovolenou. V některých firmách ti zaplatí max 4hodiny za jedno razítko, u nás v práci to takhle fungovalo, dvě razítka a celý den volno, ale když ti řekl dojdi zpět, nic proti tomu nenaděláš. Těžko obhajovat, že jsem byl do půl třetí u doktora, když ordinuje do dvanácti.
Dobrý den, je to oprabdu tak, jak píší ostatní rádci. A nic s tím nenaděláme. Dříve platilo, že na lékaře máme 2 hodiny, na 2 lékaře 4 hodiny, na 3 celou směnu. Nebo se to odvíjelo od vzdálenosti, třeba doktor 25 km od nás - celý den. Lidi si to potentili sami. Vzali si propustky, pak je někdo potkal v nákupním centru /náhoda je blbec/, či někde jinde. A dneska doopravdy raději zaměstnavatel upraví pracovníkovi směnu, než by jej uvolňoval. Je to tak. Co jsme si sami udělali, to máme. My Češi jsme velice vynalézaví.
Mohu napsat zkušenost z práce. Kolegyně potřebovala k lékaři na jedno oddělení. Nabrala si předchozí den 3 - 4 propustky, zvládla to jedno své vyšetření a pak navštívila další 3 oddělení s nějakým banálním dotazem. Odpověděli jí a hned šikovně podstrčila propustku. Takže měla potvrzený celý den. No a když se na to přijde, dělá to každý apod., pak není divu, že nastanou opatření. Netvrdím, že to děláte také tak, jsou i lidé rovní, ale díky těm nepoctivým všechny ostatní prostě drží pěkně "zkrátka u huby". A můžeme si za to sami /jako celek/. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.