Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní vztah

Od: siller80* odpovědí: 5 změna:
dobrý den, byl jsem zaměstnán od 1,4,2011 jako řidič nákladního vozidla a sesvím bývalím zaměstnavatelem jsem rozvázal pracovní poměr. bývalízaměstnavatel chce po mě uhradit částku cca 150000kc za poškozené zbožípřičemž mi to ůdajně už strhával z platu. výplatní pásky jsem od něhonedostával a když jsem se ho na ně zeptal, tak je udajně neměl u sebe apojistku jsem neměl s tím že on má firemní na sebe. pracovní poměr jsemukončil 22,12,2011. částku jsem musel podepsat za asistence jeho bodygardů kteří mě doporučili částku conejdříve zaplatit, nejpozději však do 15,1,2012 s tím že mi udělají zástavníprávo na byt. děkuji za pomoc. s pozdravem Šiller karel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nestačím se divit, jaké poměry dnes někde panují. Zaměstnanec nedostává výplatní pásky, zaměstnavatel mu něco strhává a on to ani neví. Ale k věci: zaměstnanec odpovídá zaměstnavateli za škodu, kterou způsobil zaviněním svých povinností. Výše náhrady škody nesmí přesáhnout čtyřapůlnásobek jeho průměrného výdělku. Toto omezení neplatí, byla-li škoda způsobena úmyslně, v opilosti nebo po požití omamných látek. Takže jestliže se na vás tato hranice vztahuje, měl byste si podle požadované částky vydělat 33000 Kč měsíčně, o čemž pochybuji. To by měl být důkaz, že dohoda o náhradě škody byla podepsána pod nátlakem a nikoli svobodně, je tedy neplatná. Dohoda o hmotné odpovědnosti s tím nemá nic společného (navíc tento pojem již náš právní řád delší dobu nezná). Pokud je tedy požadovaná částka neoprávněná, obraťte se na policii.

hodnocení

1x

Jediná naděje je zajít na policii a vše jim říct. Prostě k podpisu jste byl fyzicky donucen /trochu se to dá zdramatizovat/ , ale v rámci zákona/. Pokud jste neměl podepsanou hmotnou zodpovědnost, tak moc šancí nemá. Pokud jo, měl vám dát vše písemně a vy to podepsat. Pokud to bylo to co jste podepsal pod nátlakem, šel bych na cajty.

hodnocení

0x

Dobrý den. Je mi líto, ale toto zde nevyřešíme. Nejlépe Vám pomůže, obrátit se na advokáta a probrat s ním celou věc podrobně. Určitě to neodkládejte, ať třeba nepřijdete o střechu nad hlavou.

cyril*
hodnocení

0x

Jakou pomoc máte na mysli? Přispět na uhrazení dluhu, který jste uznal?

hodnocení

0x

Dluh jste písemně uznal,i když víceméně pod nátlakem,ale to těžko budete dokazovat.Jinak zaměstnancovi bodyguardi Vám sami o sobě žádnou zástavu na bytě udělat nemohou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]