Nejste přihlášen/a.
Dnes přišel balík na synové jméno ,dobírkou za 1000kč.Zřejmě si neco obědnal bez mého vědomí a samozřejmě na to nemá peníze.Co se stane když balík nevyzvedneme z pošty?Budeme muset zaplatit poštovné?
Jeste jsem nenarazil na sankce pri neprijmuti baliku na dobirku. A to kupuji hodne. Nechal bych to tak, oni jim to vrati.
Kupujete, nebo nekupujete?
Už nevím u kterého obchodu to bylo, ale měli na stránkách vyvěšenej dlouhej seznam "neplatičů" a "nepřijímačů".
já bych to na lehkou váhu nebrala včera jsem vybírala odkud si objednat určité zboží a na jednom vebu si za nevyzvednutí účtují podle obchodních podmínek 2000 kč.Tak pozor!
Připadá mi to jako nesmysl. Takže podle Vás, když po internetu na adresy z tel.seznamu objednám třicet věcí, jen tak ze srandy, tak všichni ti postižení budou platit pokutu za nevyzvednutí balíku? Tak toho by se nějaký podnikavec mohl chytit a sám si na svém e-shopu udělat třeba 100 fingovaných objednávek a pak ty lidi honit na pokutách? To je přeci blbost... i když v našem státě...?
Podívejte na obchodní podmínky dodavatele. Tam předpokládám, že zjistíte sankce při nevyzvednutí dobírky na poště. Pokud by nebyl problém s financemi, asi by nebyl problém ani s vyzvednutím zásilky, protože předpokládám, že syn už má OP. Po prostudování obchodních podmínek zvažte další postup a případně poště oznamte, že odmítáte převzít zásilku a ať ji vrátí zpět. Asi by bylo solidní oznámit odmítnutí i dodavateli s tím, že syn nemá potřebnou finanční částku a zboží objednal bez vašeho vědomí. Možná, že potom ani nebudou vyžadovat úhradu (předpokládám minimálně) poštovného a třeba i nákladů manipulace.
Jak psali jiní, když balík nevyzvednete, pošlou ho zpět, obchod se nejspíš o žádné vymáhání nebude pokoušet. Ale je to z vaší (synovy) strany lumpárna. Jinak co se týká věku a částky, myslím, že 15letý kluk klidně kupní smlouvu za 1000 Kč uzavřít může, to není částka neodpovídající věku. Takže to s ním proberte pro příště.
Nikde jsem nenašla odpověď vašeho syna, co si objednal? Proč si máte něco vyzvedávat a rozbalovat, když nevíte, co tam je? První se zeptejte syna, co si objednal? Třeba je to nějaký omyl, převzetím balíku, který jste si sami neobjednali, si zaděláte na problémy.
Omyl to není,syn to obědnal nějaké oblečení z e-shopu Krutý hadry ale prý to obědnal pro kamaráda . Prý si to ten kamarád zaplatí.
Doufám že mi snad nelže,jinak jsem se dívala na obchodní podmínky ale nic o sankcích za nevyzvednutí dobírky tam nepsali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.