Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patnáctiletému synovi přišel balík na dobírku

Od: inge* odpovědí: 14 změna:

Dnes přišel balík na synové jméno ,dobírkou za 1000kč.Zřejmě si neco obědnal bez mého vědomí a samozřejmě na to nemá peníze.Co se stane když balík nevyzvedneme z pošty?Budeme muset zaplatit poštovné?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

2x

Zjistete si co a odkud si objednal dulezity pokud souhlasil s podminkami toho ci onoho obchodu mohou ho za to sankcionovat dle jejich obchodnich podminek jinak pokud nic v podminkach nemaji nechal bych ho na poste kde ho poslou zpet...

majsterjoe*
hodnocení

2x

Jeste jsem nenarazil na sankce pri neprijmuti baliku na dobirku. A to kupuji hodne. Nechal bych to tak, oni jim to vrati.

dzordz*

Kupujete, nebo nekupujete? :)

Už nevím u kterého obchodu to bylo, ale měli na stránkách vyvěšenej dlouhej seznam "neplatičů" a "nepřijímačů".

lko

já bych to na lehkou váhu nebrala včera jsem vybírala odkud si objednat určité zboží a na jednom vebu si za nevyzvednutí účtují podle obchodních podmínek 2000 kč.Tak pozor!

tesyk*

Připadá mi to jako nesmysl. Takže podle Vás, když po internetu na adresy z tel.seznamu objednám třicet věcí, jen tak ze srandy, tak všichni ti postižení budou platit pokutu za nevyzvednutí balíku? Tak toho by se nějaký podnikavec mohl chytit a sám si na svém e-shopu udělat třeba 100 fingovaných objednávek a pak ty lidi honit na pokutách? To je přeci blbost... i když v našem státě...?

lidus*

Objednávám docela dost a opravdu někteří mají sankce za nepřevzetí a klidně vás dají k exekuci.

lidka*
hodnocení

1x

Podívejte na obchodní podmínky dodavatele.*klik* Tam předpokládám, že zjistíte sankce při nevyzvednutí dobírky na poště. Pokud by nebyl problém s financemi, asi by nebyl problém ani s vyzvednutím zásilky, protože předpokládám, že syn už má OP. Po prostudování obchodních podmínek zvažte další postup a případně poště oznamte, že odmítáte převzít zásilku a ať ji vrátí zpět. Asi by bylo solidní oznámit odmítnutí i dodavateli s tím, že syn nemá potřebnou finanční částku a zboží objednal bez vašeho vědomí. Možná, že potom ani nebudou vyžadovat úhradu (předpokládám minimálně) poštovného a třeba i nákladů manipulace.

Souhlasím s paní "lidkou". Člověk by se měl zachovat slušně a odesílateli říct, že zásilku nechce a z jakého důvodu. A navrhnout úhradu poštovného a balného. Prodejci také ty peníze nekradou a proč mají doplácet na to, že někde někdo objednal zboží neuváženě a rodiče s tím nesouhlasí?

hodnocení

1x

Prostě si to nevyzvednete, pošlou to zpátky dodavateli a hotovo. Není to sice podle mě úplně fér, ale jak to řešit jinak? V první řadě si pěkně podejte kluka, aby si příště neobjednával nic, na co sám nemá. Až si jednou vydělá /a pozná, jak je to těžké/, ať si objedná. Jaga.

hm*
hodnocení

0x

Jak psali jiní, když balík nevyzvednete, pošlou ho zpět, obchod se nejspíš o žádné vymáhání nebude pokoušet. Ale je to z vaší (synovy) strany lumpárna. Jinak co se týká věku a částky, myslím, že 15letý kluk klidně kupní smlouvu za 1000 Kč uzavřít může, to není částka neodpovídající věku. Takže to s ním proberte pro příště.

iko

Tam jde o to,pokud objednal na netu tak po něm nikdo občanku nechce.Objednala jsem zboží mailem ,zadala adresu, odeslala mail ,zboží přišlo a to bylo celé.Občanku chtějí při nákupu na úvěr.

kvik
hodnocení

0x

Nikde jsem nenašla odpověď vašeho syna, co si objednal? Proč si máte něco vyzvedávat a rozbalovat, když nevíte, co tam je? První se zeptejte syna, co si objednal? Třeba je to nějaký omyl, převzetím balíku, který jste si sami neobjednali, si zaděláte na problémy.

inge*
hodnocení

Omyl to není,syn to obědnal nějaké oblečení z e-shopu Krutý hadry ale prý to obědnal pro kamaráda . Prý si to ten kamarád zaplatí.

Doufám že mi snad nelže,jinak jsem se dívala na obchodní podmínky ale nic o sankcích za nevyzvednutí dobírky tam nepsali.

"Inge", vím, že děti často věci nedomyslí. Ale syn to měl tady objednat na adresu kamaráda. Uřetřil by si tím problémy a i Vám. Mělo by to být pro něj ponaučením pro příště, že pokud nevydělává, měl by se o takových věcech radit s rodiči předem. Tak snad to dopadne dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]