Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypít celou Kofolu každý den?

Od: kubamu* odpovědí: 35 změna:

Dobrý den mám známeho který vypije každý den určitě jednu kofolu někdy i dvě.Chci se zeptat co to může s člověkem udělat jedna nebo dvě kofoly denně tedy 2L nebo 4L kofoly?A co to s člověkem může udělat až bude starší postupem roku.Ptám se jen protože mě to zajímá.Děkuji za zajímavé odpovědi.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravotni problémy to samozřejmě přinést může. Limonáda je sycená, takže tělo bude za chvíli "přesycené", což se může projevit třeba kožními problémy, u očí se často dělají mílie. Jako malá jsem hodně pila sycené mattonky a limonády, mílií jsem měla hodně. Jakmile jsem přestala, mílie zmizely a dnes nemám ani jednu.

Druhá věc jsou cukry obsažené v kofole. Jelikž je hodně sladká, bude jich tam hodně, takže dopad na váhu, zuby, trávení a vůbec orgány bude nemalý. Ne teď, ale za pár let určitě.

Prostě - je to umělý hnus se spoustou cukru.

Dobrý den. Na www.livedoctor.cz/... k tomuto píše dr.Lanovsky [Internista] doslova toto:Zcela jistě to negativní vliv na organismus má. Nehledě na to, že pro pitný režim je Kofola či jiné přeslazené kofeinové nápoje naprosto nevhodné. Takže každodenní pití kofoly v takovém množství je naprostá šílenost.

nem*
hodnocení

0x

Vím že ten, kdo vypije moc Coca-coly mívá změněný zápach potu, myslím si že s kofolou to může být podobné.

Každopádně kofola má v sobě moooc cukru,takže mu hrozí určitě rizika spojené s tím cukrem, napr.obezita.

Je to asi jako se vším...všeho s mírou aby to nebylo škodlivé ale 2-4L denně kofoly...to je safra míra =)

kubamu*
hodnocení

Určitě s tebou sohlasím ale myslele jsem jestli to nemůže mít nějaké zdravotní problémi.

hodnocení

0x

Rádcové již zde myslím řekli vše,a já dodávám:jasná cukrovka*ee*

kubamu*
hodnocení

Jak to myslíš cukrovka?

martinaa*

Když budeš delší dobu konzumovat hodně sladkého, může se ti rozjet cukrovka.

claire*

Nééééééééé! Pozor, to je častý omyl. Konzumace sladkého nezpůsobuje cukrovku! Ale pokud člověk trpí obezitou, je to něco jiného. Pak je diabetes otázkou času. Ale to se může objevit stejně dobře u lidí, kteří v životě na dortíky, sušenky a colu nesáhli a vykrmili se hamburgery a uzeninami. Naproti tomu člověk, který dlouhodobě a hodně jí sladké, ale není obézní, se cukrovky bát nemusí (pokud ji nemá v rodině, samozřejmě) ;)

martinaa*

á jsem si právě nebyla jistá, taky se mi zdálo, že je to omyl, ale přesvědčil mě strejda gůgl:) Tam to psali často, tak jsem se dala zmást. Tak pardon:)

phans

To bývá tvůj častý omyl zde na poradně. často vídám tvé odpovědi ne zcela přesné, jen za účelem rychle poradit ikdyž špatně.

Ale jen můj osobní názor, promiň.

martinaa*

Máš velmi podobné vyjadřování jako někdo jiný:) No, občas se spletu, ale omluvím se a nedělám z toho vědu. A je to diskuze, nevím, kde jsi sebral rychlou odpověď.:)

krkovicka*
Marti, me se zdá že někdo tady pořádá hon na carodejnice.Cokoliv otevřu a čtu tve prispevky, automaticky ti někdo vytkne jak se vyjadrujes.Že ty máš nějaké neuzavrene resty? *smich*
martinaa*

A to není nic prito vnitřní poště, to je teprve počteníčko!:D Připadám si jako obět virtuálního stalkingu:D

nicoletta

Cukrovka vznikne, když naše tělo vystavíme opakovaně a dlouhodoběji vyšším dávkám cukru, které se zvyšují a díky tomu otupí naše receptory na inzulin. Proto musíme později brát přášky na cukrovku nebo si píchat injekce. Mimochodem cukr a sacharidy se objevují i v pečivu a uzeninách. Je jako součást škrobu, nebo zvýrazňovačů chuti atd.

mirekas

Mýtus, znám hned několik lidí, kteří obézní NEJSOU, cukrovku dědičnou NEMAJÍ a přesto ji mají ze sladkého. ;)

majsterjoe*
hodnocení

0x

No, nic by se nemelo prehanet. Ani denni piti mineralek. taky to neprospiva.

V kofole je dost cukru, ale nevim jak je to ve srovnani s Coca-colou, ktera obsahuje kyselinu fosvorecnou, ktera dobre rozleptava zuby. Ale to delaji veskere sladke napoje.

Takze vseho s mirou...

raadek*
Taky už několik let denně vypiju 2L CocaColy + nějaká ta krabička cigaret. Budu vás průběžně o zdravotním stavu informovat. :)
blackflamesiczi*

ja sse klidne pridam 40 cigaret denne kafe nepocitam rano jeden monster a 3 litry koly dam normalne, jim po vecerech a zatim me nic neni, zuby v klidu tlustej nejsem a citim se dobre a to praktikuji uz 7 let, jen drive kdyz nebyl MONSTER tak jsem pil big shok

majsterjoe*

Pomaha ti to jeste? Ty energy? Slysel jsem ze telo si zvykne a pak to nema zadny ucinek...

JInak s temi zuby gratuluji.

blackflamesiczi*

nepomaha ale chutnaji me, je to jako kafe po nem me nic neni dam si kafe a jdu spat

cup*
hodnocení

0x

Odpověď je taky na int.str.-mudr.Petr Lukeš-Boskovice(Jim),asi na 7straně.

figurek*
hodnocení

0x

co s vámi udělá vypití čtyř litrů roztoku cukru a kofeinu denně? Děravé zuby, tučný zadek a návyk na kafe. A s nimi časem přijdou ty ostatní související trable, nadváha, krevní tlak, bolavé kotníky atd. *ee*

krkovicka*
hodnocení

0x
Takhle jeden z JZD v kombajnu na poli při parnem dopoledne vypil dvě dvoulitrovky v kabině jak v peci a k odpoledni ho vezly s infarktem.Nevim zda Vám to pomohlo nebo to sem nepatří jen jsem si na to vzpomněla se spojitosti s kofolou ;)

ddd
hodnocení

0x

Existuje nebezpečně mnoho troubů,kteří pijou syntetické humusy.Místo toho aby si koupili minerálku.Podívejte se na to co obsahují Samé syntetické kyseliny a chemikálie.Přírodní je jen voda a kofein,cukr.Kdyby si doma dali do vody citron a cukr,udělají pro své zdraví víc.

kubamu*
hodnocení

Chci se zeptat jesli když budu pít obyčejnou vodu a jíst všechno na půl takže míst celého řízku si dím půlku a jít hodně zeleniny a ovoce bude to mít nějaké vysledky?A třeba ještě každé ráno běhat?A ještě kolik asi běhat?Děkuji

figurek*

já si myslím, že není třeba držet diety a hladovět a žíznit jen proto, aby měl člověk pocit, že žije zdravě. Lidi by správně asi měli jíst to, co jim přiroda dala už kdysi dávno do vínku. Zeleninu, ovoce, obilné placky a občas by si měli dopřát celého uloveného mamuta.

blackflamesiczi*

zeleniny se ani nedotknu protoze ten ausus co prodavaj nejde jist, papriky smrdi chemii rajcata nemaji chut a je uplne jedno kde to koupite pokud nemate primej zdroj. Videl jsem jak pestuji ovoce a zeleninu a opravdu neroste v zemy ale v pytli nejakejch bilejch granuli ,

figurek*

jak vidím, lidstvo se zpátky do pravěku přece jen propracuje. Někteří jedinci určitě.*smich*

blackflamesiczi*

nejak nechapu?

kubamu*
hodnocení

To jsme dva co nechápeme*smich*

Hele ale já celýho mamuta sám nesním :(

filalien

hele myslim ze urcite ... ja sem nikdy nebyl tlustej ...ale stavani mi delalo problemi, ani na sport sem nejak nebyl jenom v detstvi a max o telaku behani (a to sem jeste malem vyflusnul plice ) no a pit cistou vodu bylo taky utrpeni mel sem spis pocit ze mam jeste vic sucho v puse :D takze sem pil jenom mattonky a tak ...nimene asi pred pul rokem sem se dal na zdravou zivotospravu ... jakoze piju jenom vodu 2-3 litri denne jim tak nejak 4 denne a posledni jidlo 4 hodky pred spanim zadny smazeny sracky hodne ovoce zeleniny a vydatny snidane zadny veprovi maso atd. ... a zacal sem chodit do fitka kde stridam kardio s posilovanim no a muzu rict ze se cejtim celkove vytalnejsi stavani rano mi nedela vubec problemi a sem hnedka cilej ... po rano sice nebeham zas takovej cvok nejsem ale chodim odpoledne do toho fitka 3 tejdne a 1-2 krat tejdne plavat na hodku a fakt se cejtim daleko lip jak po fizicky strance tak po psychicky strance jako ze sem schopnej se sebou taky neco udelat ... a kevsemu sem denne vykouril i 20 cigaret ted vykourim sotva 6 a i stim chci uplne skoncovat , jo clovek musi mit hold pevnou vuli a ver ze ja sem zrovna ten typ cloveka co nevericne koukal na ty blazny co chodej behat a nechapal sem je takze se sam sobe divim ale sem spokojenej a vrele doporucuju a urcite zdrava vyziva neni o tom ze by clovek hladovel a nebo trpel zizni :D jen si kazdej musi najit svoji cestu kazdymu prece jenom vyhovuje neco jinyho ;) a urcite si myslim ze kdyz nebudes zrat jenom KFC a zacnes trebas na tech 20-30 minut behat i klido indianskym behem ze chvilku bezit pak des zase chvilku rychlou chuzi tak to urcite vysledky mit bude urcite se budes cejtit vic vitanejsi ;)

"kubamu", říká se, že hlad je převlečená žízeň. Takže určitě dodržovat dostatečně pitný režim (minerálka bez bublin, ovocné, nebo bylinné čaje..). Jídlo si rozdělit do menších porcí a jíst 5x denně. Než půlit řízek, to si ho dám raději celý, bez přílohy, jen se zeleninou. ;)

"bez přílohy, jen se zeleninou"

Tak bez přílohy, nebo se zeleninou? Zelenina je podle mě přece příloha (brambory jsou taky zelenina).

ondrej2
hodnocení

0x

Já znám člověka, který pil každý den 2litry kofoly a dostal z toho cukrovku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]