Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dnes jsem si v mikrovlnné troubě ohřála vanilkový pudink,který jsem vařila a jedla večer předešlého dne a dnes ráno po ohřátí a snědení jsem během 10 min. dostala alergickou reakci,otekl mi krk zevnitř,takže se mi hůře dýchalo a natekl celý obličej,nejvíce oční víčka.Vzala jsem hned Zyrtek a poté jsem skončila u lékaře na kapačce.Již jednou jsem, měla reakci na vanilkový koktejl,ale jen v pododě bolesti v žaludku a průjmu.Myslíte,že je to alergie na vanilku?Děuji za odpověď.Bohdana
0x
Pokud nemáte alergii na mléko, tak to zřejmě bude alergie na vanilku. Vyskytuje se poměrně často.
0x
Vanilka je skutečně uvedená jako příčina potravinové alergie: Zdroj: viscojis.cz/... Jistě se vám hodí i další informace. ![]()
TABULKA č. 2: POTRAVINY, KTERÝCH BYCHOM SE MĚLI VYVAROVAT PŘI PODEZŘENÍ NA ALERGII
| Ovoce | citrusové plody všech druhů, jablka, kiwi, ananas, mango, broskve, fíky, datle, rybíz, maliny, jahody, angrešt, ostružiny |
| Zelenina | rajčata, luštěniny: fazole, hrách, čočka, dále kyselé zelí, celer, paprika, ředkev, ředkvičky, křen |
| Ořechy a semena | ořechy všech druhů, arašídy, mandle, pistácie, olejové plody, slunečnicová semínka, piniové ořechy, dýňová semínka |
| Sladidla | cukr, hnědý cukr, sladkosti, med, javorový sirup |
| Koření | řeřicha, bazalka, exotické koření – vanilka, skořice, kari, muškátový oříšek atd. |
| Mléko a mléčné výrobky | všech druhů (pozor na složení hotových potravin a polotovarů – mohou obsahovat vejce a mléko) |
| Vejce | |
| Ryby, měkkýši |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.