Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dnes jsem si v mikrovlnné troubě ohřála vanilkový pudink,který jsem vařila a jedla večer předešlého dne a dnes ráno po ohřátí a snědení jsem během 10 min. dostala alergickou reakci,otekl mi krk zevnitř,takže se mi hůře dýchalo a natekl celý obličej,nejvíce oční víčka.Vzala jsem hned Zyrtek a poté jsem skončila u lékaře na kapačce.Již jednou jsem, měla reakci na vanilkový koktejl,ale jen v pododě bolesti v žaludku a průjmu.Myslíte,že je to alergie na vanilku?Děuji za odpověď.Bohdana
Pokud nemáte alergii na mléko, tak to zřejmě bude alergie na vanilku. Vyskytuje se poměrně často.
Vanilka je skutečně uvedená jako příčina potravinové alergie: Zdroj: viscojis.cz/... Jistě se vám hodí i další informace.
TABULKA č. 2: POTRAVINY, KTERÝCH BYCHOM SE MĚLI VYVAROVAT PŘI PODEZŘENÍ NA ALERGII
Ovoce | citrusové plody všech druhů, jablka, kiwi, ananas, mango, broskve, fíky, datle, rybíz, maliny, jahody, angrešt, ostružiny |
Zelenina | rajčata, luštěniny: fazole, hrách, čočka, dále kyselé zelí, celer, paprika, ředkev, ředkvičky, křen |
Ořechy a semena | ořechy všech druhů, arašídy, mandle, pistácie, olejové plody, slunečnicová semínka, piniové ořechy, dýňová semínka |
Sladidla | cukr, hnědý cukr, sladkosti, med, javorový sirup |
Koření | řeřicha, bazalka, exotické koření – vanilka, skořice, kari, muškátový oříšek atd. |
Mléko a mléčné výrobky | všech druhů (pozor na složení hotových potravin a polotovarů – mohou obsahovat vejce a mléko) |
Vejce | |
Ryby, měkkýši |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.