Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergická reakce na vanilku?

Od: bohdana* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,dnes jsem si v mikrovlnné troubě ohřála vanilkový pudink,který jsem vařila a jedla večer předešlého dne a dnes ráno po ohřátí a snědení jsem během 10 min. dostala alergickou reakci,otekl mi krk zevnitř,takže se mi hůře dýchalo a natekl celý obličej,nejvíce oční víčka.Vzala jsem hned Zyrtek a poté jsem skončila u lékaře na kapačce.Již jednou jsem, měla reakci na vanilkový koktejl,ale jen v pododě bolesti v žaludku a průjmu.Myslíte,že je to alergie na vanilku?Děuji za odpověď.Bohdana

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud nemáte alergii na mléko, tak to zřejmě bude alergie na vanilku. Vyskytuje se poměrně často.

bohdana*
hodnocení

děkuji,tušila jsem,ale zdálo se mi to málo pravděpodobné.zas něco nového *slunce*

martinaa*

Tak naštěstí se vanilce můžete relativně dobře vyhnout, horší, kdyby jste měla alergii na laktózu:)

Kamarádka měla alergii na trávy, dostala se na alergologii. Tam jí zjistili alergii na zelená jablka (která miluje a bežně je bez problémů jí, a třeba taky na kakao).

Holt stane se:)

lidka*
hodnocení

0x

Vanilka je skutečně uvedená jako příčina potravinové alergie: Zdroj: viscojis.cz/... Jistě se vám hodí i další informace. *klik*
TABULKA č. 2: POTRAVINY, KTERÝCH BYCHOM SE MĚLI VYVAROVAT PŘI PODEZŘENÍ NA ALERGII

Ovoce citrusové plody všech druhů, jablka, kiwi, ananas, mango, broskve, fíky, datle, rybíz, maliny, jahody, angrešt, ostružiny
Zeleninarajčata, luštěniny: fazole, hrách, čočka, dále kyselé zelí, celer, paprika, ředkev, ředkvičky, křen
Ořechy a semenaořechy všech druhů, arašídy, mandle, pistácie, olejové plody, slunečnicová semínka, piniové ořechy, dýňová semínka
Sladidlacukr, hnědý cukr, sladkosti, med, javorový sirup
Kořenířeřicha, bazalka, exotické koření – vanilka, skořice, kari, muškátový oříšek atd.
Mléko a mléčné výrobkyvšech druhů (pozor na složení hotových potravin a polotovarů – mohou obsahovat vejce a mléko)
Vejce
Ryby, měkkýši

jamamba*
hodnocení

0x

objednejte se na alergologii, kde vám udělají testy a řeknou víc, objednací doby jsou ale pomněrně dlouhé...

denita*
hodnocení

0x

Alergie jsou potvory. Mamčina kamarádka nemohla mít v dětství kočku, protože na ně byla údajně alergická. Nyní vlastní koček pět. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]