Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mela bych dotaz ohledne toho ze muj byvaly manzel je jiz 3 mesice na uradu prace a na plat mel jiz exekuci co se tykalo alimentu na deti.Chi vedet jestli to budou nekdy posilat i z uradu prace jelikoz jsem jeste nic nedostala a pritom jsem soudu jiz zdelovala ze se ted momentalne nachazi na UP.dEKUJI ZA ODPOVEDI
Dobrý den. Záleží na tom, zda pobírá podporu a má z čeho platit. Pak by mu musel být dán exekuční příkaz na podporu. V době nezaměstnanosti si však může požádat o snížení výživného.
Ano podporu pobira a jiz jsem byla soudem zadana o zdeleni kde je zamestnany tak jsem jim psala ze je na UP.
Pak vyčkejte na rozhodnutí soudu a podle něho pak bude možné postupovat dál. Výživné na dítě bude muset uhradit zpětně. Pokud neplní dobrovolně svojí vyživovací povinnost k dítěti, bude nejspíš nutné věc opět řešit exekučním příkazem.
Dekuji moc za odpoved.jiz prislo vyrozumeni od soudu ze mu to budou z UPstrhavat,ale je to uz 2 mesice a stale se nic nedeje proto je mi to divne.na pravnika nemam a tak jsem zvolila tuto formu informovat se.diky moc.
Lady, tam je důležité nabytí právní moci a to trochu trvá. Zjistěte si podle čísla jednaciho, zda rozsudek nabyl právní moc a k jakému datu. A pokud ano, zaurgujte na úřadě. Stačí zavolat na soud a oni Vám to podle čísla jednacího řeknou, zda náhodou nepodal odpor a zda to právní moc nabylo.
Ctela jsem se jeste zeptat jak je to s vyporadanim spolecneho jmeni manzelu.Byvaly uvedl ve vyporadani ze svou pulku bytu prepise na deti a doposud to neudelal.Ma tady tudiz trvaly pobyt a ja sama ho nemohu odhlasit.Jsem tim byta i na davkach SSP.jiz jsem zkousela to napadnout soudne a odtud mi odpovedely ze to mam stahnout ze bych nemela uspech.Jinak je zadluzeny a mam strach ze prave tim bytem nekde rucil na pujcku.nerada bych s detma skoncila na ulici.dekuji
Pokud to uvedl písemně, jako závazek ve vypořádání, pak je to soudem vymožitelné. Takže ho vyzvěte, aby svůj závazek splnil, nebo že to budete vymáhat soudní cestou. Pokud to byla jen smluvní domluva, pak je to špatné. Pokud by ručil bytem oproti nějakému závazku, mělo by to být zanesené v katastru. Tam byste to mohla zjistit.
No je to normalne soudne ve vyporadani majetku co po nas u soudu chtely pri rozvodu i s overenymi podpisy
Pak je to závazek, který soudně lze vymáhat určovací žalobou a musela byste být plně úspěšná ve sporu. Je to určení povinnosti a její nesplnění a to nemůžete prohrát.
doplněno 11.01.12 13:22: Není zač.
Dekuji moc strasne jste mi pomohly.Urcite se jeste ozvu jelikoz pritel ma take nejake problemy tak to s nim dam dohromady a napisu.nikde jsem se jeste nesetkala s takovou ochotou odpovidat na moje dotazy diky moooooc
Chtěl bych jen upřesnit, že opravným prostředkem proti nepravomocnému rozsudku je odvolání, nikoli odpor.
Kapkanadeje,prosim vas jsem ve stejne situaci jako pani,pro me by bylo i vyhodne,kdyby mu snizili vyzivne.Prosim,myslite,ze muze soud provest na jake mozne minimum.Ma urceno jen 1500 i to je malo,jenze dokud nebude mit praci,nema z ceho platit,jen mu poroste dluh,a nemusi jej uz stihnout nikdy zaplatit je mu 57 let.Lepe kdyby me dorovnali do zivotniho minima na urade.pokud by se snizilo vyzivne,nedosahla bych minima.Neni to nejcestnejsi zpusob a prici se mi taky,ale snazim se prezit.
Juglans, určitě to možné je. Otec dítěte si musí požádat o snížení výživného, uvést důvod a pokud s tím budete souhlasit, pak není důvod, proč by soud neměl vyhovět. A je to řešení naprosto logické, které nikoho nepoškodí a bude to k prospěchu obou stran i dítěte.
doplněno 11.01.12 12:41:Nehledě na to, že když se situace zlepší, můžete kdykoli zase požádat o zvýšení.
doplněno 11.01.12 13:01:Částku na snížení může uvést takovou, na jaké se dohodnete. Třeba žádat o polovinu a soudci vysvětlit narovinu své exeistenční problémy, které jsou oboustranné. Protože v zájmu dítěte je, zajistit jeho existenci. Ne mít v ruce rozsudek, který dítěti stejně jeho potřeby nezajišťuje.
doplněno 11.01.12 14:36:Není zač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.