Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,jestli jako 17 letý student můžu pracovat brigádně v Rakousku?Děkuji za rady.
Dobrý den,
záleží,jak umíš německy.Jen nevím,jak chceš pracovat v rakousku a zároveň studovat v česku.Snad dálkově?
nene,já chci pracovat o velkých prázdninách.A jak je to s doklady,co všechno musím vyřídit?A je to pravda,že státy,které jsou v evropské unii,tak nepotřebuji pas?
Do rakouska můžeš jet bez cestovního pasu,ale je třeba mít u sebe doklad totožnosti,tedy občanský průkaz. Co si musíš vyřídit první je nalezení práce v rakousku. O velkých prázdninách je zájem hlavně o číšníky a pomocné práce v restauracích. A opravdu velkou roli hraje znalost němčiny.
To mi je jasný,né že bych neuměl něco říci německy,mám němčinu už od 3 třídy což je asi 8 let.Tak něco říci dokážu.Ale kvůli čemu tam hlavně chci jet,tak je kvůli maturitě,abych se naučil mluvit dokonale plynule.Vím že to není jen tak za dva měsíce umět dokonale,ale když bych ted o prázkách jel,pak ve třetáku o prázkách,tak bych se už něco dokázal naučit,S jazyky nemám problémy,naučím se je hodně rychle.
To je dobrý nápad,ale jazyk se nemusíš učit v zahraničí jen kvuli maturitě,to je sice hodnotný papír,ale znalost jazyka se ti bude hodit vždy nejen kvuli maturitě.klidně můžeš počkat až dostuduješ a pak se do rakouska vypravit a pracovat i déle než 2 měsíce. A poku nemáš s němčinou problémy tak je nejlépe práci hledat na rakouských serverech anebo přímo v rakousku,hlavně nenaleť na nějaké nabídky českých či slovenských firem,které nabízejí práci v zahraničí,za nějaký poplatek...je to podvod!
Jojo,to zná tady ty s těmi českými agenturami.Hodně jsem o to četl a slyšel.Jdu se po pár nabídkách mrknout,tak snad něco najdu.Jinak zuzu,děkuji moc za rady.
mrkni sem portal.mpsv.cz/... stačí se tím pořádně proklikat a najdeš tam všechno, informace budou určitě přesné je to přes ministerstvo práce a soc. věcí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.