Nejste přihlášen/a.
Vzpomněl jsem si na jednu hodinu přírodopisu kdy nám učitel vyprávěl že na nespaní se dá i zemřít. Já tomu věřím ale jak dlouho to trvá než člověk prostě půjde do nebo do
z důvodu nespaní?
můj odhad: půltýden až několik týdnů
Nic jednoduššího než ... jenprozeny.cz/...
stačí zadávat. Myslím, že to zkoušel i Andrew Urbiš.
Nakonec na intu jsou i sdělení o lidech, co nespí vůůůůbec! No to je ale nemoc.
Dvě noci bez spaní = ztráta motoriky, neschopnost se na cokoli soustředit, silná podrážděnost, mikrospánek prakticky na každém kroku.
Smrt si myslím nehrozí, člověk asi mnohem dřív upadne do bezvědomí.
Někdy v 70 letech běžel v televizi v přímém přenosu pokus, kdy zavřeli několik lidí do laboratoře a nenechali je usnout (taková "realityšou"). Vydrželi to tuším týden. Ne, že by jim to zrovna prospělo, ale vážnější následky to na nich nenechalo.
V 50 letech bráněním usnutí komunisti mučili politické vězně. Taky to přežili. Jen po pár dnech řekli i to, co nevěděli.
Jo a jinak já momentálně už pár dní taky nespím (no tak jo, občas si lehce zdřímnu). Mám jakýsi zánět průdušek a když si lehnu, musím každou půlminutu neskutečně kašlat. Ve stoje bohužel ještě spát neumím, ale pokud konečně nezaberou antibiotika, budu se to asi muset naučit. Jsem unavený a protivný, ale jiné problémy nepozoruju.
Kdysi dávno, za mého mládí, byla v televizi velice populární soutěž, která se jmenovala "120 hodin beze spánku". Ale protože mě rodiče před koncem pokaždé zahnali na kutě, nikdy jsem se nedozvěděla, jak to vlastně celé dopadlo. Jaga.
Kdysi jsem cetla knizku Zlodeji spanku. Tam je psano, ze nekdo vydrzel nespat asi 11 dni. Ale projevovalo se to agresivitou a ztratou inteligence. Zkratka na konci pokusu z nej byla dementni troska. Po radnem vyspani to byl zase normalni clovek.
Ahoj, nejdele jsem v kuse nespala 14 dni, neprejte si videt, jak jsem vypadala a co jsem delala. Melo to co delat s depresemi, takze ke konci jsem mela sebevrazedne tendence. Obecne mam problemy se spankem, takze dusledkem stresu jsem spala cca mesic pouze 1-2 hodiny denne. Pozor na to, nezkousejte to.
Tak to je sila Huraczek, co si ja pamatuju, ta jsem nespal skoro 3 dny, ale ten stav byl ted peknej hnus. Clovek je proste celej spomalenej, nemyslici, proste jen tak proplouva temi hodinami a kazda cinnost ho nehorazne unavuje. Ale zase jindy, kdy jsem mel zkouskove sem nespal asi kolem 35 hodin a pak me rano napadlo dobihat na autobus. :D No uz bych to nikdy neudelal a nikomu to take nedoporucuji. Pote co jsem dobehl a chytnul se madla, se mi uplne podlomili obe nohy a melem sem havaroval v autobuse.
Tak nevím,vstávám ve 4.40 do práce,jdu tam 25 min.pěšky,pak 12,5 hod. v práci,zpět domů pěky,po cestě nakoupím ,přijdu domů,sprcha a po 20 hod. mi už uniká i začátek filmu,usnu klidně i jen opřená o futra! :--)) Nevím tedy,jak se dokáže člověk přinutit nespat?:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.