Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přišla mi SMS z tohoto webu www.darkyvsem.cz s tím, že jsem vyhrál pobyt na zámku na dva dny zcela zdarma. Počítám, že je to nějaký podfuk, ale stránky vypadaj celkem slušně a produkty důvěryhodně, nemáte s tím někdo zkušenost?
Díky za radu
Kdykoliv a kamkoliv kliknu, tak se mi objeví, že jsem právě v tu chvíli, právě já , ten milióntý návštěvník, který je výhercem, "pad mad a braků", v hodnotě deseti tisíců. Musím samozřejmě odpovědět na stupidní otázku a dát svůj telefon a tak dál... Jinak se nemohu zúčastnit "loterie". Je to svět možností a hlavně nemožností. Vykašlete se na to! Přece Vám nenapíší, jsme pofidérní firma, hledáme pitomce, kteří se v dnešní době ještě dají nachytat a zkoušíme to na Vás! Tak co, jdete do toho?
Podfuk, jak vyšitej. Už jste někdy viděl, aby vám někdo zdarma něco dal? Ještě k tomu, když vás dotyčný, vůbec nezná? Jen kolem nás, dostalo tuto zprávu 5 lidí. V dnešní době, kdy vás uhání vymahači dluhů o 50,-Kč, vám někdo zdarma dá výhru. Kouzelná výhra je, na pokoj si musíte doplatit, také si musíte zaplatit polopezi, pokoj je pro dva, tak si můžete dokoupit ještě pro druhého. Na jednu výhru nemůžete použít, poukaz - číslo z druhé výhry. Jeden dobrák volal, vyhodil peníze, aby získal informace. Domníval se, když si vezme číslo výhry od souseda, že ho může použít pro dívku, nikoliv. Při vyhození čísla z mobilu získáte výhru, nebude vás to nic stát! To je výhra.
Většina výher mívá nějaký háček. Musíte si něco zaplatit, připlatit, dopravit se tam... atd.
Asi před 20 lety jsem ve Vlastě vyhrála soutěž a získala volné vstupenky pro 2 osoby na Valtické barokní léto. Byly v hodnotě 3200 Kč, /3 dny/ ale nic víc k tomu. Musela jsem se tam dopravit /asi 200 km/, zajistit si tam noclehy, stravu. Manžel se mnou odmítl jet, nemá rád obleky a řekl mi natvrdo, že se tam nikde nebude motat v kravatě jako medvěd. Nikdo se mnou jet nechtěl, až jsem udyndala tehdy 14 letou dceru. Bylo to dosti nákladné, přesto mám z té akce úžasné zážitky. Takové skladby Vivaldiho rozléhající se v chrámu, barokní opera a 2 x dokonce úžasné barokní hostiny v bývalé konírně! Na stolech celé pečené štiky, s očima z oliv a šlehačkou na hřbetě, či pečení bažanti s péry v ocasech. Nakonec banket s ohňostrojem, uváděl to tehdy velice populární konferenciér pan Vala. To už asi nikdy nezažiji. V době volna jsme si s dcerou zajely na zámek Lednice, prohlédly si i minaret a zámecký park včetně nádherných skleníků. . Také valtický zámek jsme prošly. Je to od nás moc daleko a vím, že se tam už těžko kdy podívám. I když nás cesta a ubytování v hotelu vyšlo na dost peněz, dodnes nelituji. Mám pěkné vzpomínky a nebýt té nečekané výhry, asi bych se tam dodnes nepodívala.
Tak si dobře zjistěte, co ta výhra obnáší, co Vám dají a co si musíte uhradit sám. Podle toho se rozhodněte. Nějaký háček v tom asi bude, ale přesto - podle sebe, kdybych to tehdy nepřijala, dodnes bych se tam asi nepodívala a neměla pěkné vzpomínky. Jaga.
doplněno 10.01.12 09:05:Jenže je pravda, že dneska už jsou podvodníci daleko vynalézavější a vyčuránkové daleko vyčuranější, takže i Vy budete muset být daleko obezřetnější, zdali se Vám to vyplatí a bude to pro Vás mít cenu. To záleží jen na Vašem rozhodnutí.
Pokud jste v tomto e-shopu nakupoval a zrovna v té době probíhala nějaká akce, že za určitý nákup jdete do slosování, je výhra možná.
Já jsem na tomto webu jednou nakupovala, jednání výborné, dodací lhůta ještě lepší. Akorát jsem tedy nic nevyhrála
Informujte se přímo u nich, o co se jedná, jaké jsou podmínky apod. Je možné, že je to podfuk, že si budete muset ještě něco koupit, abyste někam jel, ale taky třeba ne a připravíte se o pěknou výhru
zničehož-nic, mi mi před 14 dny zavolala příjemným hláskem dívka a ta mi oznámila, že jsem byla vylosována jako výherce úžasné deky a polštáře, v hodnotě devíti tisíc. Mlčela jsem. Po vteřině ze optala, proč nemluvím. Řekla jsem jí, že čekám, co bude dál... Vylezlo z ní, že výhru mi přiveze osobně jejich zaměstnanec přímo do mého domova. Já na to "fakt!? A proč byste mi to vozili osobně? To nefungují pošty?" Ona: "Ne, to ne, ale máme jedinou podmínku k převzetí ceny. Až vám to přivezeme, musí u toho být dalších osm lidí." Já, "A proč, to tady budou nějaké kamery? "Ne, jenom u toho předávávání musí být další lidé a je jedno, jestli to bude u Vás, nebo někoho jiného, jen to nesmí být veřejná místnost, nebo obchod." Neznala jsem to, a požádala ji, aby mi poslala podmínky poštou. Stalo se. Já mezi tím kontaktovala své známé a ti mi vysvětlili postup. Podomní prodej toho nejhoršího kalibru. Pak mi poštou přišly podmínky. "Vyhrála" jsem nějakou deku s polštářem, pofidérní kvality a k tomu odbornou přednášku v hodnotě 1850kč, která bude trvat minimálně 90minut. A že prý se mi ozvou den předem, aby se ujistili, jestli jsem sehnala potřebný počet "pitomců". No, když mi pak ve stanovený den zavolala, řekla jsem: "Ano slečno, mám od Vás dopis s podmínkami, ale mám nepříjemný pocit, že se jedná o podomní obchod..." A víte co se stalo? Ta osoba neřekla ani A a ani B, jednoduše mi položila telefon u nosu. Už mne nepřemlouvala k ničemu, bylo to jasné a složila zbraně. Nedejte se lidi okrádat...
Ano, Suzy, máš naprostou pravdu. Také se mi to už stalo a odmítla jsem. Je to proto, že v zákoníku je uvedeno: pokud si od nich něco objednáš na veřejném místě /sál restaurace apod./, můžeš do 14 dní odstoupit od smlouvy. Je to hrozně těžké, mrskají se, ale jde to.
Pokud si ale něco objednáš při podomním prodeji, máš smůlu. Oni řeknou, že sis je pozvala domů za účelem předvedení a nákupu a nelze z toho vybruslit. Proto se nyní cpou spíš do bytů, než do veřejných budov. A proto Ti hned řekli, že to nesmí být veřejná budova - V TOM JE TEN HÁČEK! Nechápu, proč by mi po bytě mělo hamtat 8 lidí a k tomu 2 předváděči. A ještě se nakonec dostat do průšvihu.
Proto podobné akce šmahem zavrhuji. Jsem asi pěkná mrcha, honím od vrat zájemce o starý nábytek, o železný šrot */většinou jsou opálení/, odháním i takové, co nám chtějí u vrat změnit dodavatele energií. Ale snad proto jsem ještě nenaletěla.
Jaga.
A pak, jak jste mohl něco vyhrát, když jste se žádné loterie neúčastnil? Nebo snad ano? Nepočítejte, že to je podfuk, buďte si tím JIST. To, co tady psala naše Jaga, to bylo sice na stejné bázi, ale ještě v plenkách, to se to ti podvodníci ještě učili, a ona si to svým způsobem užila, i když stejně zaplatila sama. No, ale udělalo jí to radost, protože by ji to jinak ani nenapadlo. A jak já ji znám, ona nesmírně ráda cestuje. (Viď Jaguše!) Jenomže dnes to je v naprosto jiné dimenzi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.