Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi 21 let a mám šedivé vlasy?

Od: n3ss3r odpovědí: 9 změna:

Dobrý den Je mi 21 let a čím dál častěji se mi objevují šedivé vlasy

otec začal šedivět až tak ve 32 letech

z jakých příčin je ještě možné šedivět? úbytek nějakého vitamínu? stres?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Důvodů může být více. Ztrátu vlasového pigmentu může mít na svědomí genetika, stres...Já jsem začala šedivět např. ve 22 letech po té, co jsme měli bouračku a sešroubovali mi přeraženou ruku. Takže u mne byla příčina šedin přítomnost cizího tělesa v těle...Nedá se odpovědět přesně, co je příčinou u Vás.

doplněno 09.01.12 18:33:

Naštěstí to není smrtelné a exeistují barvy na vlasy.*ua*

martinaa*
hodnocení

0x
Máte problémy s vypadáváním nebo předčasným šedivěním vlasů? Říká se, že "ledviny kvetou ve vlasech" a " vlasy jsou přebytkem krve". Znamená to, že silné ledviny dávají základ hustým a silným vlasům a dostatečná, na živiny bohatá krev dokáže "vytvořit" zdravé vlasy. Příčin šedivění či padání může být podle čínské medicíny několik:
1. "Horkost a suchost" v krvi - bývá častou příčinou vypadávání a šedivění vlasů u mladých lidí. Způsobovat ji může konstituční nadbytek horka, nevyrovnané emoce, nadměrně zahřívající(jangizující) a vysušující potrava. Projevuje se pramínky bílých vlasů mezi tmavými. Vlasy vypadávají v chuchvalcích, kůže na hlavě je lesklá,často svědí, častá je vznětlivost, kožní onemocnění(ekzémy,alergie), zácpa?

Marti,nevím,kde jste to našla,ale,dovolím si nesouhlasit,mé dvě velice blízké osoby mají veliké a letité problémy s ledvinami,a co se týče jejich vlasů,mohli by je rozdávat,jak je mají strašně husté,a po padesátce stále bez šedin.Myslím,že naše tazatelka to má buďto z toho stresu,nebo dědičné,a s tím se jaksi nic dělat nedá,jó,vlastně dá,barvit:)

martinaa*

Na google. Samozřejmě čínská medicína se nedá zobecňovat, na jednoho působí tak, na druhého jinak... nelze říci, že bych se tím řídila nebo tomu třikrát věřila, ale co mám potíže s močovými cestami, vlasy mi padají a jsou takové slabounké...

A tazatel to má na 90% dědičné, ale proč? Odkud to šedivění bude pocházet? To by mě zajímalo..

n3ss3r
hodnocení

tak z ledvinama snad nic nemam ale ten stres by sedel ..

amlim*
hodnocení

0x

To je dědičné, možná někdo z předků. Není to choroba , :)je to v genech.

arakain77*
hodnocení

0x

Mě je 42 a nemám na půl hlavy žádné.Ani panenská moč mi nepomůže.

Tak panenský moč pomáha celkom iste. A tých príčin, prečo to nepomáha akurát Tebe, nie je zase tak veľa.

hodnocení

0x

Ahoj, moje bývalá spolužačka měla už v páté třídě ZŠ vpředu v ofině pramen vlasů bílý jako mléko. V té době se barvení u žáků ZDŠ netolarovalo, ona to měla opravdu přirozené. Jednalo se o ztrátu vlasového barevného pigmentu z důvodu dědičnosti. Její maminka také začala šedivět velice brzy.

Dneska je to jedno. I když je nám pomalu 60, když se sejdeme na srazu je ona i my ostatní za KOČKY. Blonďaté, hnědovlásky, černovlásky. Jen šedivá chybí. Ta chemie je přece jen k něčemu dobrá, i když mě ve škole vůbec nebavila.*palec* Jaga.

doplněno 10.01.12 09:30:

Je to dáno hodně genetikou, nedávno přijela na návštěvu moje známá a přivezla manžela, kterého jsem dosud neznala. Přestože pánovi bylo 70 let, vlasy měl krásně hnědé, bez jediné šediny. Když jsem se podivila, sdělili mi, že jeho maminka umřela jako 85 letá také s krásně tmavými a nešedivými vlasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]